Handleiding tachograaf

Via de digitale tachograaf worden de rij-en rusttijden van de chauffeurs bijgehouden. Een juist gebruik van de digitale tachograaf is dan ook van groot belang: er wordt streng gecontroleerd en er staan forse boetes op onjuist gebruik en misbruik. Lees hier meer over de boetes die kunnen worden opgelegd.

Gebruik van de digitale tachograaf

Sinds de intrede van de digitale tachograaf in 2006 is er veel veranderd voor chauffeurs. Ze zijn niet langer in de weer met de ouderwetse witte tachograafschijven, maar beschikken nu over een bestuurderspas welke samenwerkt met de digitale tachograaf. Maar hoe gebruik je de digitale tachograaf zoals het hoort? Hieronder vindt u een verkorte handleiding voor een juist gebruik en vindt u tevens de uitgebreide handleidingen van de producten.

Voorkom boetes met een automatische tacho download
De boetes zijn vrij hoog en er wordt streng gecontroleerd op misbruik. Het is dus van groot belang om serieus om te gaan met de digitale tachograaf en de bestuurderskaart. Doordat RitAssist het uitlezen van zowel het massageheugen en de bestuurderskaart verzorgd, hoeft u zich hier niet druk meer om te maken. Ook de bewaarplicht van twee jaar wordt volledig door RitAssist verzorgd. Lees hier meer over Tacho Download.

Handleiding tachograaf

Hieronder treft u de officiële handleidingen van Stoneridge en VDO:

Let op: onjuist gebruik van de tachograaf kan leiden tot hoge boetes voor zowel het bedrijf als de chauffeur! Lees hier meer over sancties: boetes tachograaf.

Abel Korevaar FleetGO Consultant

Abel Korevaar FleetGO Consultant

‘De zekerheid van voldoen aan de Tachograafwetgeving’

Tacho Download

Tachograafgegevens op afstand uitleesbaar en volledig automatisch.

Handleiding digitale tachograaf

Afbeelding: Handleiding digitale tachograaf

Tacho Download

Tachograafgegevens op afstand uitleesbaar en volledig automatisch.