Asset Tracking

Volg uw machines en ander materieel 24/7 via GPS met Asset Tracking van FleetGO. 

Met materieelbeheer heeft u te allen tijde de locatie van uw waardevolle spullen in zicht.

Asset Tracking

GPS asset tracking

Met onze GPS asset tracking oplossing volgt en logt u het gebruik van uw materieel en machines. Met real-time gegevens en een gedetailleerde gebruikslog krijgt u volledig inzicht in het gebruik van uw apparatuur, verbetert u de efficiëntie en beschermt u het tegen diefstal. Ons asset tracking systeem kan worden gebruikt als een opzichzelfstaande oplossing of kan worden geïntegreerd in onze andere oplossingen.

Eén van onze tevreden klanten

Bukom is hét toonbeeld van duurzame, efficiënte en circulaire oplossingen op het gebied van industriële reiniging en afvalmanagement. Joep Schotten vertelt: Dankzij de Remote Tacho Download hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van de tachograafgegevens.
“Dat levert veel tijdswinst op”.

Vele bedrijven maken gebruik van FleetGO, onder andere:

FleetGO references

Easy Asset Tracker

De Easy Asset Tracker van FleetGO laat u direct weten waar uw waardevolle materialen zich bevinden.

De Easy Asset Tracker is voorzien van een eigen batterij. Deze vervangt u eenvoudig zelf met onze batterij replacement kit.

De Easy Asset Tracker wordt veel gebruikt in de transport- en opslagindustrie, denk hierbij aan rolcontainers, steekwagens, vorkliften en palletwagens.

Asset Tracker

Asset tracking met ping

De Easy Asset Tracker stuurt een signaal dat wordt ontvangen door het FleetGO platform. Vervolgens wordt het signaal omgezet in de locatie van de tracker en inzichtelijk op de interactieve kaart.

U kunt zelf instellen hoe vaak de locatie van uw materiaal wordt gedeeld. Kies er bijvoorbeeld voor om één keer per week, één keer per dag of zelfs meerdere malen per dag een ping (locatie) te verzenden. Via de FleetGO portal heeft u direct inzicht in zowel de huidige als de historische locaties van uw goederen.

Asset Tracking Software

Geofencing & alerts

Geofencing is een krachtige tool waarmee u virtuele grenzen kunt instellen rond locaties of specifieke zones. Ontvang een IM-bericht (WhatsApp, sms, oproep, e-mail, melding op het platform) wanneer een voertuig een vooraf gedefinieerde zone inrijdt of verlaat, of krijg een melding wanneer er een onverwachte activiteit plaatsvindt binnen of buiten vooraf gedefinieerde uren. Of nog beter: bedenk uw eigen scenario’s waarin u graag gewaarschuwd wil worden.

Geofencing Asset Tracking

Materieelbeheer verhoogt inzetbaarheid

Dankzij onze materieelbeheer oplossing krijgt u een compleet overzicht van het gebruik van de apparatuur en machines. Naast real-time gegevens houden we een volledig logboek bij van alle activiteiten en gebruiksuren.  Vind alles eenvoudig terug in ons eigen ontwikkelde materieelbeheer software. 

Het materieel beheer systeem kan eenvoudig worden uitgebreid met externe sensoren. Door meerdere sensoren te plaatsen, verkrijgt u nog meer inzicht en controle over uw materieel, apparatuur en gereedschap. Denk aan de plaatsing van deursensoren om bij te houden of de deuren opengaan (en waar en wanneer). En wat dacht u van sensoren voor temperatuur en vochtigheid?
Met FleetGO zijn de mogelijkheden eindeloos!

Asset Tracking app

Om het beste uit asset tracking van FleetGO te halen, bieden we een mobiele app aan voor Android en iOS. De FleetGO-app biedt een reeks functies die dienen als een uitbreiding van de FleetGO Cloud. Met de FleetGO-app heeft u alle informatie die u nodig heeft wanneer u onderweg bent.

Asset Tracking App

Asset tracking mogelijkheden

Materieelbeheer van FleetGO is een uitgebreide tool met talloze mogelijkheden.
Hierbij een aantal van de meest belangrijke:

✔ GPS Locatie
✔ Interactieve live maps
✔ Geofencing
✔ Locatiegeschiedenis
✔ POI & locatie management
✔ IP67+ behuizing
✔ Tracking van tijd
✔ Mobiele app
✔ Events & notificaties
✔ Makkelijke dashboards
✔ Sensor integratie mogelijkheden

Meer weten over Asset Tracking?

Veelgestelde vragen

Nee, de Easy Asset Tracker heeft een interne batterij. Dit betekent dat u de tracker in elk object/actief kunt gebruiken dat u wilt volgen.

Ja, we hebben een set voor batterijvervanging. In slechts enkele stappen is uw Asset Tracker weer klaar voor gebruik!

Dit hangt af van de instellingen. De tracker kan ongeveer 1000 keer* de locatie delen.

* De levensduur van de batterij kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de signaalsterkte, etc.

De Easy Asset Tracker kan op een machine of apparaat bevestigd worden met een magnetische houder of met een tiewrap. Zorg ervoor dat de kant met de tekst “deze kant boven” naar boven wijst.

Asset tracking software is een programma waarmee bedrijven de locatie en status van hun materieel, apparatuur en andere waardevolle goederen kunnen volgen en beheren.

Asset tracking is het proces van het volgen van fysieke activa, hetzij door het scannen van streepjescodes, het gebruik van GPS, RFID of andere trackingtechnologieën.

Asset tracking is essentieel om verlies te voorkomen, de efficiëntie te verhogen, onderhoud te plannen en de algehele bedrijfsvoering te optimaliseren.

Asset tracking werkt door het plaatsen van trackers (GPS-zenders) op activa. Deze trackers zenden informatie uit, die vervolgens wordt verzameld en geanalyseerd door een centraal systeem.

Een asset tracking systeem is een combinatie van hardware en software die samenwerken om de locatie, status en andere relevante informatie van activa te volgen en te beheren.

De kosten voor asset tracking variëren afhankelijk van de gebruikte technologie, het aantal te volgen activa en andere specifieke vereisten. Het is het beste om een offerte op te vragen om een prijsindicatie te krijgen.