Home » Rittenregistratie Systeem

Rittenregistratie systeem

Gebruiksgemak en zekerheid met FleetGO.

Wanneer u de fiscus een betrouwbaar stuk bewijs wilt aanleveren dan kunt u niet om een automatische ritregistratie heen. De FleetGO black box wordt volledig weggewerkt in het voertuig en registreert nauwkeurig al uw ritgegevens. Naast de basisvereisten registreren we nog een aantal extra gegevens die uw fiscale verantwoording nóg beter fundeert.

Zo heeft u nooit meer een discussie met de Belastingdienst en loopt u geen enkel risico op boetes en naheffingen.

Belastindienst

Gebruikt door:

Fritom
ArcelorMittal
Fastned
Worx

Een betrouwbaar systeem voor uw fiscale verantwoording

De automatische GPS rittenregistratie van FleetGO is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt en fraudebestendig is.

Het rittenregistratie systeem van FleetGO biedt daarnaast talloze extra functionaliteiten en uitbreidingsmogelijkheden om uw dagelijkse bedrijfsvoering te optimaliseren.

Bereken direct uw prijs →→

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 195 beoordelingen
RRS-Keurmerk-FleetGO
 • Ontvang direct een prijsopgave:

 • Bij het versturen van dit formulier geeft u aan dat u akkoord bent met onze Privacy Policy.

Voordelen van ons rittenregistratie systeem

Maandelijks opzegbaar

100% fiscusproof

3 jaar garantie op locatie

Inzicht in tijdsbestedingen

24/7 live kaartoverzicht

Gedetailleerde rittenregistratie

Volledig conform eisen Belastingdienst met Keurmerk RRS.

De FleetGO black box zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde cloud van FleetGO. Hier worden alle ritten opgeslagen met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Alle ritten zijn stuk voor stuk terug te zien in de rithistorie. Hier kunt u alle ritdetails nog eens terug kijken en eventueel de ritdata verrijken met extra gegevens.

Alle gegevens worden 10 jaar op onze servers bewaard.

Rittenregistratie

FleetGO is aangesloten bij:

RRS-Keurmerk-FleetGO
BVLR
VZR
Escrow

Overzichtelijke rapportages

Gedetailleerde rapportages welke op maat zijn in te richten.

Ons cloud-based platform biedt duidelijke en eenvoudig te gebruiken dashboards en rapporten. Personaliseer onze gebruikersvriendelijke dashboards door ze af te stemmen op uw behoeften en draai rapporten op basis van de informatie die u nodig heeft.

Naast de standaard rapportages voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages en exports.

U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren etc.

Tachograph File Download

Inzicht in werk- en reistijden

Volledige, gedetailleerde elektronische urenstaten van de voertuigen.

Registreer automatisch rijtijden, aantal ritten, bezoekduur, stilstandtijd en stationairtijd en ontvang hiervan overzichtelijke en gedetailleerde rapporten. Genereer gedetailleerde urenstaten en activiteitenrapporten op basis van periode, bestuurder, voertuig of locatie.

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Geofencing

Notificaties en waarschuwingen

Geofencing is een krachtige tool waarmee u virtuele grenzen kunt instellen rond locaties of specifieke zones. Ontvang een IM-bericht (WhatsApp, sms, oproep, e-mail, melding op het platform) wanneer een voertuig een vooraf gedefinieerde zone inrijdt of verlaat, of krijg een melding wanneer er een onverwachte activiteit plaatsvindt binnen of buiten vooraf gedefinieerde uren. Of nog beter: bedenk uw eigen scenario’s waarin u graag gewaarschuwd wil worden.

Geofencing

Mobiele applicaties

FleetGO 'on the go!'

FleetGO biedt een gratis iOS- en Android-app om uw wagenpark te beheren terwijl u onderweg bent. In de apps vindt u de belangrijkste functies waarmee u altijd inzicht heeft in uw wagenpark en uw data. De bestuurders-app beschikt over functies om ritdetails toe te voegen en specifieke ritten te markeren als privé of zakelijk.

Simpel. Gebruiksvriendelijk. Gratis.

mobile-app

Rittenregistratie mogelijkheden

Met het rittenregistratie systeem van FleetGO beschikt u over een zeer compleet én gebruiksvriendelijk systeem. Hieronder een aantal van de belangrijkste mogelijkheden:

Meer weten over het Rittenregistratiesysteem van FleetGO?

Gebruik dit formulier om meer informatie te ontvangen.

Wanneer u het formulier invult, sturen wij u meer informatie over rittenregistratie, de mogelijkheden en de prijzen voor uw vloot. 

Nadat u het formulier heeft ingevuld zullen we mogelijk nog contact opnemen om uw specifieke situatie door te nemen. 

Wilt u liever meteen met iemand spreken? 

Bel ons dan op 038-4449542 of stuur een email naar sales@fleetgo.com

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 195 beoordelingen
 • Ontvang direct een prijsopgave:

 • Bij het versturen van dit formulier geeft u aan dat u akkoord bent met onze Privacy Policy.

Veelgestelde vragen over rittenregistratie

Fiscale bijtelling; u betaalt het aan de Belastingdienst als u per jaar meer dan 500 privékilometer rijdt met uw zakelijke auto. Rijdt u minder dan 500 kilometer privé per jaar? Dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale rittenregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. De GPS black box van FleetGO registreert alle acties en bewegingen van uw voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Een digitale rittenregistratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst.

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw rittenregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.

Als uw rittenregistratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Rijdt u niet meer dan 500 privé-kilometers privé? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een zogenaamde ‘vereenvoudigde rittenadministratie’ in combinatie met alle adressen in uw bedrijfsbestand. U mag het voertuig dan niet voor privé-doeleinden en zogenaamde lunchritten gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

De Belastingdienst controleert rittenregistraties steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw rittenadministratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw rittenregistraties.

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een rittenregistratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

De wettelijke bewaartermijn van uw rittenadministratie is zeven jaar.

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Dat kan via de app of via een vaste knop in het voertuig, de zogenaamde P/Z-schakelaar. Hiermee worden ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app.

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!