Rittenregistratie

Voorkom boetes en naheffingen met een volledig automatische en sluitende rittenregistratie via GPS van FleetGO, goedgekeurd voor de Belastingdienst.

Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen
 • 100% Belastingproof!
 • Ruim 8.000 tevreden klanten
 • Maandelijks opzegbaar
 • Nieuwste generatie hardware
 • Professionele installatie op locatie
 • Met Keurmerk Ritregistratiesystemen
 • 3 jaar garantie op locatie
 • Inclusief gratis App (IOS & Android)
 • Vanaf € 7,60 per maand!

Rittenregistratie belastingdienst

Lever de belastingdienst een betrouwbaar stuk bewijs met rittenregistratie van FleetGO.

Het systeem slaat automatisch al uw ritgegevens op zodat u nooit meer een discussie heeft met de fiscus. Met een simpele druk op de knop overlegt u uw rittenregistratie met de Belastingdienst en loopt u geen risico op boetes of naheffingen.

Rittenregistratie

Mogelijkheden & add-ons rittenregistratie

Rittenregistratie app

Beheer uw wagenpark terwijl u onderweg bent met de rittenregistratie app van FleetGO. U downloadt onze app gratis voor zowel iOS als Android. 

Met de app beschikt u over belangrijke functies die inzicht geven in uw wagenpark. Bestuurders voegen gemakkelijk ritdetails toe zoals het onderscheid tussen een privé of zakelijke rit.

Rittenregistratie app

Rittenregistratie Blackbox

Het rittenregistratie kastje, de FleetGO black box, zorgt voor een volledig sluitende rittenregistratie. Het systeem slaat alle ritdetails automatisch op in de beveiligde cloud van FleetGO.

Onze rittenregistratie kastjes werken met 4G technologie. Zo bent u ervan verzekerd dat uw rittenregistratie blijft werken, ook ná 2025.

 • Rittenstaat gemakkelijk inzien via platform of app
 • Data van rittenregistratie wordt 10 jaar beveiligd bewaard zodat u voldoet aan de minimale bewaartermijn van 7 jaar
Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Één van onze tevreden rittenregistratie klanten

De Vermeulen Groep legt al 46 jaar infrastructuur aan en onderhoudt deze in de openbare ruimte. “FleetGO bespaart ons tijd en werk”, vertelt Elvis Remmerswaal. Met FleetGO kunnen we nu ritten registreren en real time zien waar onze chauffeurs zijn.

Vermeulen Groep Logo

Deze bedrijven maken al gebruik van FleetGO:

FleetGO references

Sluitende Rittenregistratie met keurmerk RRS

Rittenregistratie van FleetGO is voorzien van het Keurmerk RitRegistratieSysteem (RRS). Hiermee geniet u altijd van een sluitende rittenregistratie die voldoet aan de eisen van de belastingdienst. Het Keurmerk RRS staat garant voor deugdelijkheid en fraudebestendigheid, kortom een sluitende rittenregistratie.

Rittenregistratie met keurmerk

Automatische Rittenregistratie van FleetGO

Automatische rittenregistratie van FleetGO is gebruiksvriendelijk en zeer compleet, hieronder een overzicht van belangrijke mogelijkheden:

100% Fiscale zekerheid
Volledig sluitende rittenregistratie
Volledige route historie
Gebiedsafbakening (geofencing)
Live GPS tracking
POI’s en vaste adressen
Bestuurderidentificatie
Privé/zakelijk schakelaar
Mobiele app
Gedetailleerde urenstaten
 Triggers en notificaties
Interactieve dashboards
CAN-bus koppeling
Integratie met externe sensoren
Rijgedrag monitoring

GPS Trackers voor rittenregistratie

FleetGO heeft drie GPS trackers waarmee u rittenregistratie bij kunt houden; de BlackBox, OBD Dongle en de Easy Connect. Alle trackers werken op het 4G netwerk en zijn daarmee toekomstbestendig. De andere GPS tracker, de Easy Asset tracker, leent zich uitstekend voor het volgen van apparatuur, machines en (grote) materialen.

BlackBox

Met keurmerk RRS

FleetGO CubiQ
 • Inclusief Keurmerk RRS
 • Professionele inbouw door FleetGO monteur
 • 100% Sluitende rittenregistratie
 • Geen zorgen over boetes of naheffingen

OBD Dongle

Plug & Play

FleetGO OBD Dongle
 • Betaalbaar en flexibel
 • Plug & Play module
 • Voldoet aan de basiseisen van de belastingdienst

Easy Connect

Ook voor Machines

FleetGO Easy Connect
 • Makkelijk aansluiten op voertuigen en machines
 • Handige 12 – 24 volts aansluiting
 • Multifunctionele GPS tracker

Easy Asset Tracker

Materiaalbeheer

FleetGO Asset Tracker
 • Met gemak waardevolle goederen volgen
 • Werkt op batterij met lange levensduur
 • Waterdicht en gemakkelijk te bevestigen

Overzichtelijke rapportages​

Maak eenvoudig gebruik van dashboards en rapportages via ons platform in de cloud. Stem uw dashboard en rapporten af op uw eigen behoeften en draai volledig gepersonaliseerde rapportages uit met de informatie die voor u belangrijk is. 

Naast de standaard rapportages voor de (sluitende) rittenregistratie, beschikt u over tal van andere nuttige en heldere rapportages en exports.

U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren etc.

Kilometerregistratie systeem
Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Werk- en reistijden inzichtelijk

Automatische registratie van het aantal ritten, rijtijden, duur van bezoek, stilstand-tijd en stationair-tijd. Ontvang alle voertuigendata gedetailleerd via heldere rapporten.

Creëer rapportages met alle nodige aspecten zoals de urenstaten en activiteiten op basis van tijdsduur, chauffeur, vervoersmiddel of locatie.

Rittenregistratie - werk en reistijden inzchtelijk

Gebiedsafbakening

Gebiedsafbakening, ook bekend als geofencing, helpt u om virtuele grenzen in te stellen rondom een locatie. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer een bepaald voertuig het terrein inrijdt of verlaat? Stel met geofencing in dat u op zo’n moment een melding ontvang via WhatsApp, sms, oproep, e-mail of ons platform.

Behoud controle over uw wagenpark en krijg een update wanneer er een activiteit plaatsvindt met uw voertuigen. Met onze tool creëert u eenvoudig eigen scenario’s waarvan u meldingen ontvangt.

Geofencing Rittenregistratie

Meer weten over Rittenregistratie?

Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Veelgestelde vragen over rittenregistratie

Een digitale rittenregistratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst. Bij de digitale rittenregistratie van FleetGO kunt u altijd uw rittenstaat online inzien!

Fiscale bijtelling; u betaalt het aan de Belastingdienst als u per jaar meer dan 500 privékilometer rijdt met uw zakelijke auto. Rijdt u minder dan 500 kilometer privé per jaar? Dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale rittenregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. Het rittenregistratie kastje (of beter: GPS black box) van FleetGO registreert alle acties en bewegingen van uw voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw rittenregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.

Als uw rittenregistratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Rijdt u niet meer dan 500 privé-kilometers privé? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een zogenaamde ‘vereenvoudigde rittenadministratie’ in combinatie met alle adressen in uw bedrijfsbestand. U mag het voertuig dan niet voor privé-doeleinden en zogenaamde lunchritten gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

De Belastingdienst controleert rittenregistraties steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw rittenadministratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw rittenregistraties.

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een rittenregistratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

De wettelijke bewaartermijn van uw rittenadministratie is zeven jaar.

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Dat kan via de app of via een vaste knop in het voertuig, de zogenaamde P/Z-schakelaar. Hiermee worden ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app.

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!