Kilometerregistratie voorbeeld (incl. download)

U wilt een kilometerregistratie bijhouden? Dit kan handmatig of automatisch. U dient zich in beide gevallen aan de strikte eisen van de Belastingdienst te houden. Download hier een handmatige kilometerregistratie voorbeeld of kies voor automatische rittenregistratie.

Waarom kilometerregistratie bijhouden?

Elke zakelijk rijder die geen bijtelling betaalt en niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt, is verplicht een nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden. Dit is het bewijs wat de Belastingdienst nodig heeft om de gereden zakelijk kilometers te contoleren. Het is belangrijk een sluitende en controleerbare rittenregistratie op te stellen, met gedegen kilometeradministratie voorkomt u dus hoge boetes.

Rittenregistratie

Automatisch kilometers registreren

De automatische registratie biedt voor steeds meer zakelijk rijders de uitkomst. Een kwalitatief GPS kilometerregistratie-systeem meet de bewegingen die uw auto maakt zeer nauwkeurig, houdt rekening met de eisen van de Belastingdienst en is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesysteem (Keurmerk RRS). Er wordt een kastje in uw auto geplaatst die iedere rit automatisch voor u registreert. De gegevens worden real-time naar een beveiligde server gestuurd en zijn vervolgens eenvoudig terug te vinden in een kilometerregistratie programma, app of online overzicht. Zo zorgt het automatische GPS systeem, in combinatie met kilometerregistratie software, ervoor dat u geen omkijken heeft naar formulieren waarop u uw rijgedrag tot in detail beschrijft.

Handmatig bijhouden via Excel

Download kilometerregistratie voorbeeld

U kunt overwegen om zelf een registratie te maken in uiteenlopende apps of een eigen excel bestand, zoals het te downloaden formulier op deze pagina. Op het formulier of in een boekje in uw auto vult u gegevens als datum, tijd, adressen, kilometerstanden en de aangelegenheid in. Handmatig invullen vraagt om tijd en aandacht: papierwerk en excellijsten vereisen een dagdagelijkse accuratesse. Voor iedere rit dienen gegevens te worden opgeschreven. Ook iedere omweg moet specifiek worden vermeld. Een andere optie is kiezen een FleetGO-systeem. Dan bent u verzekerd van een sluitende km registratie wat goedgekeurd is door de Belastingdienst.