Bijtelling Tesla

Gebruikt u een Tesla bedrijfsauto ook voor privéritten? Dan betaalt u bijtelling, dit is een vorm van belasting. De leaseauto wordt door de Belastingdienst gezien als een vorm van extra inkomen. U bent geen bijtelling verschuldigd wanneer u minder dan vijfhonderd kilometer per jaar privéritten maakt met de Tesla. Wat u uiteindelijk betaalt aan bijtelling is afhankelijk van het inkomen, de cataloguswaarde van de Tesla en een eventuele eigen bijdrage.

Bijtelling Tesla

Wat betekent bijtelling voor uw Tesla?

Tesla is steeds meer in trek als bedrijfs- of leaseauto, want de bijtelling is lange tijd lager geweest dan bij andere voertuigen. Het percentage bijtelling voor uw Tesla gaat echter stapsgewijs omhoog en in 2026 wordt de Tesla bijtelling zelfs gelijkgetrokken met benzine- en dieselvoertuigen. Om die reden is het nog een aantal jaren interessant om een Tesla te gebruiken als bedrijfs- of leaseauto.

Tesla bijtelling per jaartal

Vanaf 2026 is het belastingvoordeel voor de Tesla definitief voorbij. Tot 2026 profiteert u van een aantrekkelijke bijtellingsregeling, al blijft het percentage stijgen:

– Tesla bijtelling 2024: zestien procent;

– Tesla bijtelling 2023: zestien procent;

– Tesla bijtelling 2022: zestien procent;

– Tesla bijtelling 2021: twaalf procent;

– Tesla bijtelling 2020: acht procent;

– Tesla bijtelling 2019: vier procent.

De maximale catalogusprijs bedraagt €30.000,- in 2023. Heeft uw Tesla een hogere cataloguswaarde? Dan betaalt u over de meerprijs 22 procent bijtelling.

Bereken uw bijtelling eenvoudig met onze calculator

Benieuwd naar hoeveel bijtelling u moet betalen? We hebben een calculator ontwikkeld waarmee u aan de hand van uw kenteken de bijtelling kan berekenen.

Wat is de bijtelling van een Tesla model 3?

Het Tesla model 3 is sinds begin 2019 op de markt. De fiscale bijtelling van dit model wordt berekend aan de hand van drie factoren: het bijtellingspercentage, de cataloguswaarde van het voertuig en het belastbaar jaarinkomen. FleetGO voorziet u graag van een rekenvoorbeeld:

Stel u heeft een Model 3 SR+ uit 2021 met een cataloguswaarde van € 47.980,-. U betaalt twaalf procent over de eerste € 40.000,- en 22 procent over de rest van de waarde. Dan betaalt u per jaar aan bijtelling € 6556,- (€ 4.800,- + € 1.756,-). Dit bedrag wordt opgeteld bij uw salaris en op basis hiervan wordt duidelijk hoeveel belasting u betaalt. Hoe hoger de belastingschaal, hoe hoger het bedrag aan bijtelling.


Automatisch Rittenregistratie Bijhouden?

Met rittenregistratie van FleetGO heeft u altijd een geldig bewijsmiddel richten de fiscus. Zo voorkomt u hoge boetes en naheffingen.

Voorkom boetes en naheffingen!

  • 100% Belastingproof!
  • Ruim 8.000 tevreden klanten gingen u voor
  • Maandelijks opzegbaar, u zit nergens aan vast
  • Nieuwste generatie hardware
  • Professionele installatie op locatie
  • Keurmerk Ritregistratiesystemen
  • 3 jaar garantie op locatie
  • Inclusief gratis App (IOS & Android)
  • Vanaf € 7,00 per maand!

Wat is de bijtelling van een Tesla na 5 jaar?

Het bijtellingspercentage geldt gedurende een periode van zestig maanden en loopt vanaf het moment zodra een Tesla op naam wordt gesteld. Gebruikt u na deze vijf jaar de Tesla nog steeds als zakelijke auto of leasewagen? Dan betaalt u het algemene bijtellingspercentage van 22 procent.

Wat is de bijtelling van een tweedehands Tesla?

Gebruikte elektrische auto’s zijn minder gunstig om in te rijden. Een tweedehands Tesla wordt namelijk zwaarder belast dan een splinternieuwe Tesla. Voor een Tesla van vijf jaar of ouder betaalt u namelijk het algemene bijtellingspercentage van 22 procent.

Bijtelling berekenen

Bijtelling van een Tesla berekenen? U doet het via deze FleetGO tool. Rijdt u minder dan vijfhonderd kilometer per jaar privé in uw Tesla? Dan betaalt u geen bijtelling, mits er sprake is van een sluitende rittenregistratie. Dit is een absolute vereiste vanuit de Belastingdienst.