Tachograaf analyse

Dé meest complete tool voor de analyse en archivering van uw tachograafbestanden.

Tacho Analysis Service

Tacho Analyse

Met de tachograaf analyse software van FleetGO heeft u een krachtige tool voor het beheren, controleren en archiveren van uw tachograafbestanden en of uw chauffeurs zich aan de rij- en rusttijden houden.

Met het gebruiksvriendelijke cloud software met allerlei ingebouwde hulpmiddelen weet u altijd of uw bedrijf zich aan de Europese wetgeving houdt. Verminder het risico op forse boetes en start vandaag nog!

Eén van onze tevreden klanten

Bukom is hét toonbeeld van duurzame, efficiënte en circulaire oplossingen op het gebied van industriële reiniging en afvalmanagement. Joep Schotten vertelt: Dankzij de Remote Tacho Download hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van de tachograafgegevens.
“Dat levert veel tijdswinst op”.

Vele bedrijven maken gebruik van FleetGO, onder andere:

FleetGO references

Tachograaf analyse software

Naast onze uitgebreide downloadoplossing voor tachografen bieden we een complete tool voor tachograafanalyse. Onze tachograaf analyse software geeft u een duidelijk overzicht van het tachograafarchief, de volledigheid en overtredingen van de bestuurder.

Met FleetGO kunt u eenvoudig alle tachograafbestanden van zowel de tachograaf als de bestuurder beheren. Het ingebouwde hulpprogramma controleert de bestanden op volledigheid, integriteit en overtredingen van de rust- en rijtijdenwet. Door een gedetailleerd overzicht van alle tachograafbestanden kunt u snel vaststellen of uw bedrijf voldoet aan de geldende tachograafvoorschriften.

Met eenvoudig te gebruiken dashboards, rapporten en waarschuwingen heeft u altijd de controle over uw tachograafarchief en vermindert verlaagt u het risico op boetes.

Tachograaf analyse

Vermijd overtredingen van EU-verordeningen

Houd u aan de regelgeving door het respecteren van de werktijden en het bijhouden van een volledig logboek van alle digitale tachograafbestanden en bestuurderskaartbestanden. 

Met FleetGO houdt u automatisch een veilig juridisch archief bij van alle .ddd-bestanden en spoort u snel en eenvoudig overtredingen op. Voorkom hiermee boetes, optimaliseer uw planning en verbeter de veiligheid van uw bestuurders.

Tachograaf analyse check

Stand-alone of geïntegreerde tool

U kunt de geïntegreerde tachograaf analyse software van FleetGO inzetten op onze downloadoplossing voor tachografen, maar ook als stand-alone tool. Het maakt niet uit hoe u uw tachograaf-bestanden downloadt, iedereen kan FleetGO gebruiken voor analyse.

Standalone of integratie

Tachograaf Analyse Consultants

FleetGO beschikt over een team van zeer ervaren tachograaf analyse consultants. Onze consultants zijn niet alleen bekend met de FleetGO tachograaf analyse software, maar zij zijn vooral experts op het gebied van tachograafwetgeving. Met hun uitgebreide ervaring ondersteunen zij bedrijven bij het naleven van regelgeving omtrent tachografen, wagenparken en vrachtwagenchauffeurs.

Tachograaf consultants

Download & upload chauffeurspas data

FleetGO zorgt ervoor dat alle data van chauffeurspas ook automatisch wordt gedownload.

Voor tijdelijke chauffeurs, inhuur of chauffeurs die ook wel eens met oudere tachografen rijden, kunt u eenvoudig alsnog alle data uploaden naar FleetGO. Hiervoor hebben we een speciale chauffeurspas terminal ontwikkeld. Zo kunt u altijd uw archief compleet houden binnen één beveiligde omgeving. 

Het belang van tachograaf analyse software

Elke transporteur riskeert uiteindelijk zijn exploitatievergunning licentie als hij of zij zich niet voortdurend inzet voor naleving van de rijtijdenwet, veiligheid en eerlijke concurrentie. Dat is wat alle officiële transporteurs bij wet hebben ondertekend. Daarom geldt het verplichte gebruik van de (digitale) tachograaf. Iedere tachograafplichtige onderneming is verplicht tachograafgegevens te analyseren. 

Analyse van tachograafgegevens helpt bestuurders en transporteurs zich te houden aan de EU-voorschriften voor rijtijden. Door het registreren van snelheid, afstand en activiteiten van de bestuurder registreert de tachograaf exact wat een bestuurder heeft gedaan en of al dan niet de wet is overtreden. Tachograaf analyse software geeft hiervan een nauwkeurig en bruikbaar beeld. Bovendien is deze software een nuttige tool voor wagenparkbeheerders en -exploitanten om een archief bij te houden dat volledig voldoet aan de wettelijke regelgeving. Deze noodzaak neemt toe nu we het tijdperk van de slimme tachograaf of tachograaf 3.0 binnengaan. Dit is een nieuwe generatie tachografen die nog meer parameters, zoals GPS-locaties met een tijdstempel, kunnen vastleggen.

Met het analyseren van de tachograafgegevens toont een transporteur aan te kunnen weten in welke mate men zich houdt aan de EU-regels inzake rijtijden en tachografen (Verordening (EG) nr. 561/2006) en op welke punten de naleving ervan verbeterd kan worden.

Tachograaf analyse software mogelijkheden

De tachograaf analyse software van FleetGO beschikt u over een zeer compleet én gebruiksvriendelijk systeem voor een compleet tachograafarchief. Hieronder een aantal van de belangrijkste mogelijkheden:

Visualisatie van tachograafdata
Overtredingen rapportage
Check op compleetheid data
Ontbrekende kilometerrapportage
 
Tachograaf events
Massa bestands uploader
Integratie met Remote Tacho Download
Beveiligde opslag van uw tachograafarchief
Ingebouwde back-ups
Waarschuwingen en notificaties
Uitgebreide set rapportages en documenten
En nog veel meer…
 

Meer weten over onze Tachograaf Analyse Software?

Veelgestelde vragen

Tachograaf analyse software is ontworpen om gegevens uit tachograaf registraties te extraheren, te interpreteren en te analyseren. Het helpt uw bedrijf om de naleving van regelgeving door chauffeurs te monitoren, operaties te optimaliseren en de veiligheid te verbeteren. De software leest automatisch gegevens uit tachografen, genereert rapporten en identificeert overtredingen. Over het algemeen speelt het een essentiële rol bij het handhaven van regelgevingsconformiteit en het verhogen van de efficiëntie voor uw bedrijf.

Tachograaf analyse software haalt gegevens uit tachograafbestanden en analyseert deze om rapporten en inzichten te genereren. Het identificeert overtredingen, controleert naleving, werktijd en geeft realtime meldingen. De software kan worden geïntegreerd met een wagenparkbeheer systeem zoals FleetGO voor naadloze coördinatie.

De software biedt de volgende voordelen:

  • Waarborgt naleving van de regelgeving
  • Verbetert de veiligheid van chauffeurs
  • Optimaliseert wagenparkoperaties
  • Maakt geïnformeerde besluitvorming mogelijk
  • Biedt realtime monitoring en meldingen
  • Integreert met wagenparkbeheer systemen
  • Bespaart tijd en vermindert kosten

Over het algemeen stroomlijnt tachograaf analyse software de naleving van regelgeving, verbetert het de veiligheid en verhoogt het de operationele efficiëntie in de transportsector.

Tachograaf analyse software is niet verplicht voor naleving, maar wordt wel sterk aanbevolen. Het gebruik ervan vereenvoudigt de naleving door automatische data-analyse en zorgt voor nauwkeurige monitoring van tachograafregistraties. Het biedt een efficiënte oplossing om te voldoen aan wettelijke eisen en naleving van tachograafregelgeving te handhaven.

Nederlandse regelgevende instanties zoals de RDW schrijven geen specifieke tachograaf analyse software voor. Toch is het belangrijk om software zoals FleetGO te kiezen die aan de regels voldoet.