GPS locator

Een GPS locator is een apparaat waardoor een voertuig vindbaar wordt met een GPS systeem. Hierdoor is de actuele locatie van het voertuig op afstand te volgen. De GPS locator geeft via het satellietnavigatiesysteem voortdurend de actuele locatie door, waarna een GPS systeem de locatie weergeeft op een kaart of opslaat in een externe database. Veel apparaten beschikken over een eigen GPS locator, waaronder vrijwel elke smartphone. Om effectief een wagenpark te volgen is het van belang dat een GPS locator fysiek in elk voertuig wordt aangebracht.

GPS Locator

<<< Terug naar glossary

Installatie en onderhoud van GPS locators

Het installeren van een GPS locator in een voertuig is over het algemeen eenvoudig en kan door een professional of zelfs door de eigenaar van het voertuig worden gedaan. Het is belangrijk om een geschikte locatie in het voertuig te kiezen, zodat het apparaat goed kan communiceren met de satellieten. Zorg er daarnaast voor dat de locator regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden, zodat deze optimaal blijft functioneren. Een goede GPS locator heeft doorgaans weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om eventuele problemen tijdig te detecteren en te verhelpen.

GPS Tracker van FleetGO

Start met het live volgen van uw voertuigen met de GPS Tracker van FleetGO. Krijg 24/7 inzicht in informatie zoals de locatie, bestuurder en status van uw voertuigen.

Verlies uw vloot nooit meer uit het oog!

Wat zijn de voordelen van een GPS locator?

Een GPS locator biedt verschillende voordelen. Zo kunt u wagens volgen, inspelen op actuele situaties (en bijvoorbeeld een file omzeilen) en verdachte situaties detecteren. U kunt de verzamelde informatie bovendien gebruiken voor uw administratie én om efficiënter te werken. Zo ziet u precies hoelang er over een bepaalde route wordt gereden en hoelang er op een locatie stil gestaan wordt. De rittenregistratie gebruikt u om uw zakelijke kilometers vast te leggen. Zo voorkomt u dat u op jaarbasis meer dan 500 km privé rijdt en bijtelling moet betalen.

Privacy en beveiliging

Bij het gebruik van GPS locators is het belangrijk om rekening te houden met de privacy van medewerkers en de beveiliging van de verzamelde gegevens. Zorg ervoor dat de medewerkers op de hoogte zijn van het gebruik van GPS locators en de redenen daarvoor. Daarnaast is het cruciaal om de verzamelde gegevens te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang. Dit kan bijvoorbeeld door middel van versleuteling of beveiligde verbindingen. Door aandacht te besteden aan privacy en beveiliging, voorkomt u potentiële problemen en zorgt u voor een verantwoord en veilig gebruik van GPS locators.

GPS locator oplossingen

Een volgsysteem voor uw wagenpark bevat vanzelfsprekend het aanbrengen van GPS locators in elk voertuig. Deze worden aangesloten op een centraal systeem of op een database, zodat u precies de juiste output ontvangt. Met deze data kunt u belangrijke fiscale gegevens (kilometers) ophalen, maar ook onderhouds- en ritplanningen maken.