Delivery bike

De delivery bike is een elektrische bezorgfiets, die het voor ondernemers efficiënter maakt om producten tijdig te leveren. Naast dat het een duurzame oplossing is, biedt het ook een kostenbesparend voordeel. Momenteel zijn er diverse bedrijven zoals DHL en Thuisbezorgd die de delivery bike aan hun vloot hebben toegevoegd.

Delivery Bike

Een betaalbaar en duurzaam transportmiddel

De delivery bike is een slim transportmiddel voor bedrijven. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om pakketjes sneller, betaalbaarder en duurzamer rond te brengen. De delivery bike is namelijk overal in de stad toegankelijk, waardoor er sneller door de stad genavigeerd kan worden. Personen vanaf 16 jaar mogen op de delivery bike fietsen. De delivery bike is duurzaam omdat door de aandrijving op elektriciteit de CO2-uitstoot vrijwel nul is, en daarmee de ecologische voetafdruk zeer laag.

Duurzamer door onderhoud met FleetGO cargo bike tracking

Om de levensduur van de delivery bike te verlengen is het van belang dat deze tijdig onderhoud ondergaat. Met de cargo bike tracking van FleetGO kan de levensduur verlengd worden door het inzicht dat verkregen wordt in het gebruik en de conditie van de delivery bike. Het GPS systeem dat FleetGO als totaaloplossing aanbiedt geeft volledige inzicht in het gebruik van de fiets. Hiermee wordt niet alleen zichtbaar hoeveel kilometer een fiets heeft afgelegd, maar ook het rijgedrag van de koerier wordt inzichtelijk.

Delivery-Bike-DHL

Dankzij sensoren worden bijvoorbeeld bochtsnelheid en harde stoten gedetecteerd. FleetGO heeft dit systeem onder andere al mogen installeren in Fulpra bikes en DHL bikes van Urban Arrow, waardoor zij nu profiteren van de tracking- en telematica mogelijkheden.

Implementatie van de cargo delivery bike bij bedrijven

Diverse bedrijven hebben de cargo delivery bike geïmplementeerd in het wagenpark. DHL is hier één van. Over de hele wereld zet DHL de cargo delivery bike in om pakketjes te bezorgen. Voor DHL een manier om pakketjes in stijl te leveren en daarbij om de CO2 uitstoot te reduceren. Ook Thuisbezorgd maakt deel uit van de delivery bike gemeenschap. Voor meerdere bedrijven leveren zij onder de naam Thuisbezorgd eet- en drinkwaren. 

Bekende delivery bike merken

Momenteel zijn er een aantal merken die bekend staan om de verkoop van de delivery bike. Ondernemers kunnen voor een delivery bike onder andere terecht bij Fulpra, Urban Arrow, Babboe, Bosch, Batavus, Nijland en Kettler. Deze merken bieden verschillende typen delivery bikes aan in diverse maten. Zo kan de transportondernemer een delivery bike kiezen die past bij het type producten dat moet worden vervoerd.