OBD Dongle

De OBD Dongle is een kleine GPS tracker die u eenvoudig in de OBD-poort van uw voertuig kunt pluggen. Met deze flexibele oplossing beschikt u binnen een handomdraai over bijna alle mogelijkheden van een traditionele inbouw-blackbox, zonder dat u hiervoor een monteur nodig heeft. Ideaal voor flexibele en/of tijdelijke situaties. Of voor diegene die enkel een eenvoudige rittenregistratie nodig heeft.

OBD Dongle

Wat is een OBD Dongle?

Voor de OBD Dongle bestaan verschillende benamingen, zoals ‘connector’, ‘stick’ of ‘dongel’. De functie en werking zijn uiteraard hetzelfde; het is een adapter die u eenvoudig in uw voertuig installeert en verbindt met de OBD-poort. In de meeste auto’s zit deze poort aan de bestuurderskant, onder het dashboard. De data die de OBD-dongel dankzij de GPS-ontvanger en ingebouwde simkaart verzamelt, wordt versleuteld en via een beveiligde verbinding verstuurd naar een online omgeving of naar een app. Hierdoor hebt u realtime inzicht in alle relevante voertuiggegevens.

Bestel hier direct uw FleetGO Dongle

GPS-Tracker-OBD

Welke informatie leest een OBD Dongle uit?

Een OBD Dongle leest uiteenlopende informatie van uw voertuig uit. Welke informatie de dongel precies uitleest, is afhankelijk van het model, het merk en het bouwjaar van uw voertuig. De meeste type dongels zijn in staat in ieder geval de ECU (Engine Control Unit) uit te lezen. Maar ook technische informatie of foutmeldingen met betrekking tot sensoren, de brandstofpomp, de accu, het roetfilter of luchtlekken brengt de dongel in kaart. Daarnaast levert het informatie op over bijvoorbeeld de locatie waar uw voertuig zich bevindt, rijgedrag, brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Een schat aan informatie dus waarmee u tijd en geld kunt besparen, de veiligheid op de weg kunt vergroten en zo duurzaam mogelijk deelneemt aan het wegverkeer.

FleetGO Dongle: 100% Plug & Play!

FleetGO levert naast de traditionele GPS black box nu ook een blackbox in de vorm van een OBD-dongel. Dit is een klein apparaatje welke u zelf heel eenvoudig kunt installeren in uw voertuig(en). De OBD-dongel kan worden ingeplugd in de OBDII-poort (voor voertuigdiagnose), die elk voertuig vanaf 2001 heeft. Met de OBD-dongel beschikt u over bijna alle functionaliteiten van de gewone FleetGO-blackbox, met als voordeel dat u dus geen monteur nodig heeft. 100% Plug & Play!

De OBD-dongel beschikt ook over een GPS-ontvanger en is voorzien van een simkaart. U kunt alleen geen bestuurdersidentificatie of een P/Z-schakelaar aansluiten, het is dus een eenvoudigere variant. Dus wanneer u uw voertuig(en) snel wilt voorzien van een professionele telematicaoplossing, of ook uw tijdelijke voertuigen (tijdelijk) wilt volgen dan is de OBD-dongel dé oplossing! Plug & Play Telematica noemen we dat!

Een goedkope en flexibele oplossing voor uw automatische rittenregistratie. De prijs is afhankelijk van het aantal voertuigen. Vraag daarom een prijsopgave aan. Binnen 2 minuten de prijsopgave in uw mail!

Functionaliteiten

Het mooie van de OBD-dongel is dat u deze gewoon kunt gebruiken naast uw gewone inbouwsystemen. U merkt hier verder niets van!

  • Rittenregistratie
  • Werk- en reistijdenregistratie
  • Geofencing
  • Track & Trace
  • Brandstofverbruik meten
  • Rijgedrag meten
  • Plug & Play dus zelf te installeren

Let op! De OBD-dongel ondersteunt geen P/Z-schakelaar of een bestuurdersidentificatie. Ook beschikt dit product niet over het Keurmerk Rittenregistratie!

Loop geen risico met uw rittenregistratie!
De Belastingdienst controleert steeds vaker en intensiever en de boetes zijn enorm: verzuimboete van €4920,- + de niet betaalde bijtelling van maximaal 5 jaar! Neem dus geen enkel risico met uw rittenregistratie en zorg ervoor dat deze altijd 100% sluitend is en waarheidsgetrouw is.

FleetGO Dongle + app

De dongle-data komt pas echt tot zijn recht als u het realtime en overzichtelijk aangereikt krijgt. Met de FleetGO-app bent u verzekerd van optimale informatievoorziening. De uitgelezen dongel-data wordt namelijk versleuteld naar de beveiligde FleetGO-cloud verstuurd, die in verbinding staat met onze FleetGO-app. Dus ook als u voor dag en dauw op weg bent, doemt de dongel-data na een druk op de knop voor u op. Daar kunt u van op aan!

Met de FleetGO-app beschikt u over alle informatie die u nodig heeft wanneer u onderweg bent. Geschikt voor Android en iOS.