GPS tags

Met GPS tags houden werkgevers het gaan en staan van apparatuur in de gaten. Hoe werkt het, voor welke apparatuur is het geschikt en welke voordelen bieden GPS equipment tracking tags? FleetGO geeft u antwoorden op deze vragen.

GPS Tags

<<< Terug naar glossary

Hoe GPS equipment tracking tags te gebruiken?

De tags bevestigt u aan een apparaat, machine of voertuig. Dit is een tracker die werkt met GPS. Soms direct, soms indirect, met behulp van andere apparaten. De tag verstuurt informatie naar bijvoorbeeld uw telefoon, uw computer of een andere gadget. De locatie is zeer precies, doordat de locatie van de tag met satellieten wordt bepaald of door nabije apparaten die met het GPS netwerk verbonden zijn.

Waar worden GPS equipment tracking tags voor gebruikt?

Installateurs, hoveniers en aannemers gebruiken ze om het overzicht te behouden van de locatie van hun apparatuur. Bedrijven die een groot wagenpark hebben, bijvoorbeeld agrariërs, bezorgingsbedrijven en vrachtwagenverhuurbedrijven, gebruiken de tags om eenvoudig hun voertuigen te kunnen volgen en lokaliseren. met behulp van de tags kunnen de voertuigen minder makkelijk gestolen worden of kwijtraken.

Het is vaak mogelijk om alerts in te stellen, waardoor GPS tags u op de hoogte houden van bewegingen van het object. Ze kunnen u zelfs alarmeren wanneer een object een beveiligde zone verlaat.

De voordelen van het gebruik van GPS equipment tracking tags

Het gebruik van GPS equipment tracking tags maakt werkzaamheden van bedrijven efficiënter. De werkgever behoudt namelijk moeiteloos het overzicht op zijn apparatuur, machinerie of voertuigen. Bovendien zijn de tags nuttig voor het verzamelen van data, zoals de start- en eindtijd van het gebruik van een voertuig. Ook de start- en eindlocatie is te bepalen.

U heeft inzicht in de gekozen routes van bestuurders van uw machines of voertuigen. Sommige trackingtags geven rookmeldingen, meldingen bij overmatig gebruik en sabotagemeldingen, waardoor u snel op de hoogte bent van ernstige defecten of misbruik van uw apparatuur of voertuigen.