Beveiliging infrastructuur

Telematicabedrijven genereren en verwerken dagelijks een enorme hoeveelheid data. Als deze gegevens toegankelijk zijn voor kwaadwillende partijen, kan dit ernstige gevolgen hebben. Wij beschouwen bescherming van data als essentieel en daarom nemen we beveiliging uiterst serieus. Maar beveiliging houdt veel meer in dan alleen het beschermen van gegevens. Laat ons u uitleggen hoe we onze volledige telematica-infrastructuur beveiligen.

Beveiliging Infrastructuur

Beveiliging in voertuigen en rittenregistratie apparaten

De beveiliging in voertuigen is een combinatie van beschermende functies. In de eerste plaats verzegelen we alle aansluitingen en stekkers wanneer we onze rittenregistratie apparaten installeren. Als er toch een aansluiting verbroken wordt, stuurt het rittenregistratie apparaat onmiddellijk een waarschuwing naar ons platform omdat het apparaat een interne back-upbatterij heeft om door te gaan met de werking, zelfs als de stroom uitvalt.

Ook een belangrijke veiligheidsfunctie in een voertuig is dat we apparaten zodanig met elkaar verbinden dat bemoeienis met het voertuigsysteem en databussen niet mogelijk zijn. Onze apparaten maken alleen gebruik van industriestandaards en indirecte verbindingen, zodat het alleen mogelijk is om data te lezen in plaats van data te schrijven.

Hardware softwarebeveiliging
Naast fysieke beveiligingsfuncties bevat onze telematicahardware een uitgebreide set beveiligingsfuncties om kwaadwillig gebruik te voorkomen.

Beveiliging van het cloud-platform

Ons cloud-platform is beveiligd naar de industriestandaarden HTTPS, TLS1.3, DNSSEC en OAuth 2.0. Voor de toegang tot systemen werken wij volgens de ISO27001-normen.

Platformbeheerders aan de gebruikerszijde hebben de controle over het verlenen of voorkomen van toegang aan gebruikers, maar ook over het instellen van permissies  en het dwingen van gebruikers om zwaar beveiligde standaarden te gebruiken zoals wachtwoordsterkte en -duur.

GDPR privacy wetgeving
Uiteraard is ons platform in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Beveiliging van mobiele netwerken

Alle gegevens die van en naar onze apparaten worden verzonden gaan via ons eigen virtual private network (VPN). Dit is vele malen veiliger dan het gebruik van het openbare netwerk. Als extra beveiligingsfunctie worden alle gegevens end-to-end versleuteld.

Beveiliging van het datacenter

Onze partner Amazon Web Services (AWS) hanteert uitzonderlijk hoge niveaus van bescherming. Ons belangrijkste datacenter bevindt zich in Frankfurt, maar alle servers bevinden zich op drie geografisch verschillende locaties binnen de EU. Elke storing resulteert in een volledig automatische overgang naar een alternatief centrum, zonder onderbreking van de service. De door ons gebruikte datacenters zijn anoniem, zonder externe identificatie, en hebben 24/7 fysieke beveiliging.

Juridische bescherming

Niet in de minste plaats is er dan nog onze juridische bescherming. De informatie over onze voorwaarden en de naleving van de AVG kunt u hier lezen: