GPS systeem

Een GPS-systeem is een elektronisch apparaat dat gebruik maakt van satellieten om de locatie van een object of persoon te bepalen. Het GPS-systeem werkt door signalen te ontvangen van meerdere satellieten die in een baan om de aarde draaien. Door deze signalen te interpreteren kan de locatie van het GPS-apparaat nauwkeurig worden bepaald. GPS-systemen worden vaak gebruikt in navigatiesystemen voor voertuigen en in mobiele telefoons. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het volgen van voertuigen en het bijhouden van de locatie van objecten.

GPS Systeem

<<< Terug naar glossary

Hoe werkt een GPS systeem voor uw bedrijf?

Een GPS systeem volgt uw voertuigen en geeft die informatie eenvoudig weer. De voortschrijdende digitalisering maakt zo’n systeem tot een toegankelijk en bijna onmisbaar hulpmiddel voor elk bedrijf dat met eigen voertuigen werkt. Via de computer of op uw smartphone krijgt u te zien waar uw voertuigen zich precies bevinden. Het GPS systeem is een klein kastje dat in de auto wordt aangebracht en dat via satellieten in verbinding staat met het internet. Via een soort landkaart op uw computerscherm of smartphone is vast te stellen of alles verloopt zoals gepland.

GPS Tracker van FleetGO

Start met het live volgen van uw voertuigen met de GPS Tracker van FleetGO. Krijg 24/7 inzicht in informatie zoals de locatie, bestuurder en status van uw voertuigen.

Verlies uw vloot nooit meer uit het oog!

Besparing: minder transportbewegingen

Menig ondernemer kiest voor een GPS systeem om kilometers en dus brandstof te besparen. Een planner kan een meer efficiënt dag- of weekschema samenstellen en snel schakelen als zich spoedklussen aandienen. Dit maakt u als aanbieder van transport-, zorg- of leasevoertuigen flexibeler. Een klant die op het laatste moment iets wil laten ophalen, bedient u op de wenken door simpelweg het gps volg systeem te raadplegen en te kijken welke chauffeur het dichtst in de buurt is. Dat scheelt veel kilometers, dus het mes snijdt aan twee kanten: betere dienstverlening én besparing.

Duurzaam ondernemen met een gps volg systeem

Vaak gaat besparen hand in hand met verduurzaming en met een GPS systeem gaat die theorie ook op. Het rekensommetje is eenvoudig: betere planning leidt tot een meer efficiënte inzet van uw wagenpark. Dat heeft minder transportbewegingen tot gevolg, dus minder kilometers én CO2-uitstoot. Deze helemaal tot nul reduceren is (nog) een utopie, omdat er altijd transport nodig zal zijn en de elektrische vrachtwagen op zich laat wachten.

Beter imago, gerust gevoel

U monitort met een GPS systeem het rijgedrag van uw chauffeurs. U ziet de route historie en eventuele snelheidsovertredingen. Een GPS volgsysteem met een dashcam laat zelfs nog meer zien. Zo stimuleert u uw personeel om zich altijd als hoffelijke chauffeur te gedragen. En niemand gaat ervan uit, maar wanneer er een noodgeval is, of diefstal, helpt het GPS systeem u eveneens.