Route Optimalisatie Software

Krachtige, cloud-software voor logistieke routeoptimalisatie. Maximaliseer efficiëntie en minimaliseer kosten met FleetGO.

Route Optimalisatie Software

​ De Route Optimalisatie Software van FleetGO is een uiterst krachtig hulpmiddel, ontworpen om uw logistieke processen te stroomlijnen. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en branche-expertise om routes te plannen en te optimaliseren voor al uw logistieke bewegingen. Ongeacht de grootte of complexiteit van uw wagenpark, onze software biedt een schaalbare oplossing die zich aanpast aan uw behoeften.

Waarom Route Optimalisatie Software gebruiken?

Routeoptimalisatiesoftware biedt significante voordelen voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van logistiek en transport. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het gebruik van onze software voordelig is voor u:

Verbeter efficiëntie Gebruik geavanceerde algoritmen voor routeplanning, wat leidt tot kortere reistijden en minder verspilde middelen.

Verminder kosten Verbeter de algehele efficiëntie van uw logistieke operaties door routes slim te optimaliseren, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Aanpasbaarheid Past routes in real-time aan op basis van huidige verkeers-omstandigheden en last-minute wijzigingen.

Betaalbaarheid Vergeet hoge opstartkosten of integratiekosten. Onze software kan in een mum van tijd worden ingesteld!

Bruikbare gegevens Biedt gedetailleerde analyses en rapporten, wat datagestuurde besluitvorming mogelijk maakt.

Milieuvriendelijk Vermindert afgelegde afstand en brandstof-verbruik, ondersteunt duurzaamheids-inspanningen.

Schaalbaarheid Schaalbaar met uw bedrijf, efficiënt omgaan met toenemend aantal voertuigen en leveringen.

Meer tevreden klanten
Bied realtime updates over verzendstatus, zodat uw klanten altijd op de hoogte blijven.

Eén van onze tevreden klanten

Bukom is hét toonbeeld van duurzame, efficiënte en circulaire oplossingen op het gebied van industriële reiniging en afvalmanagement. Joep Schotten vertelt: Dankzij de Remote Tacho Download hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van de tachograafgegevens.
“Dat levert veel tijdswinst op”.

Vele bedrijven maken gebruik van FleetGO, onder andere:

FleetGO references

Dynamische routeplanning

Optimale routes kunnen zowel volledig als gedeeltelijk automatisch worden gepland en geoptimaliseerd. De software houdt tegelijkertijd rekening met leveringen en ophalingen tijdens de planningsrun en biedt handmatige verzending voor uw strategische routeplanning.

Route optimalisatie software

Route Optimalisatie

Routes kunnen zowel handmatig als automatisch worden samengesteld en geoptimaliseerd. Hiervoor worden zelfontwikkelde, uitstekende en in de praktijk bewezen algoritmen gebruikt. Als u uw routeplanning optimaal hebt afgestemd, kunt u deze als sjabloon opslaan en in de toekomst gebruiken.

Vrachtwagen route planner

Realtime aanpasbaarheid

In de onvoorspelbare wereld van logistiek valt onze software op door zijn realtime aanpasbaarheid. Het stelt u in staat routes onderweg aan te passen, rekening houdend met live verkeersupdates, onverwachte wegafsluitingen, last-minute leveringswijzigingen, of zelfs op basis van de realtime rij- en rusttijdbudget van de chauffeur.

Routeplanner vrachtwagen

De juiste toewijzing

Maximaliseer uw middelen met onze functie die taken toewijst op basis van voertuigbeschikbaarheid, chauffeursschema’s en zelfs capaciteiten. Het houdt ook rekening met de laadcapaciteit van het voertuig en de vaardigheden van de chauffeur voor optimale taaktoewijzing.

Of het nu gaat om voertuigen en chauffeurs of om de planning van externe dienstverleners, onze module voor middelentoewijzing profiteert uw gehele logistieke proces.

Route Optimalisatie

Interactieve planning

Stipte en georganiseerde ETA’s zijn een verademing voor zowel klanten als bedrijven. De software berekent ETA’s voor elke tourstop, toont u de huidige positie van het voertuig en geeft de dispatcher cruciale gegevens om op te handelen.

Beslissingen kunnen snel, intuïtief en gebaseerd op betrouwbare gegevens worden genomen.

Routeplanner vrachtwagen

Transportkosten

Kosten en inkomsten van alle geplande en gereden routes kunnen worden berekend en geëvalueerd met de klant. Geef uw dispatchers de mogelijkheid om zowel uitgaven als inkomsten te simuleren en te berekenen, zodat ze tijdig aanbiedingen kunnen schatten en verwerken.

Routeoptimalisatie

Functieoverzicht Route Optimalisatie Software

Onze Route Optimalisatie Software is een zeer complete oplossing die voldoet aan alle eisen die een moderne transportoperatie kan wensen. Hieronder vindt u de belangrijkste functies van de software:

✔ Dynamische Routeplanning
✔ Voertuig- & chauffeurs-toewijzing
✔ Multi-voertuigplanning
✔ Realtime ETA’s
✔ Ladingoptimalisatie
✔ Alerts & notificaties
✔ Boordcomputerintegratie
✔ Kostenberekening
✔ Aanbiedingsbeheer
✔ API-integraties
✔ Diepgaande rapportage
✔ Eindeloze aanpassingen

Wilt u meer weten over Route Optimalisatie Software?

Veel gestelde vragen

Transportoptimalisatiesoftware is een digitaal hulpmiddel dat geavanceerde algoritmen en gegevens gebruikt om de meest efficiënte transportroutes en -schema’s te creëren. Het houdt rekening met meerdere variabelen zoals verkeersomstandigheden, leveringsvensters, beschikbaarheid van chauffeurs en voertuigcapaciteit, met als doel de kosten te minimaliseren en operationele efficiëntie te maximaliseren.

Deze software kan vele voordelen bieden. Het kan efficiëntie verhogen door de meest kosteneffectieve routes te identificeren, wat resulteert in besparingen op brandstof en tijd. Het verbetert ook de klanttevredenheid met snellere, betrouwbaardere leveringen. Daarnaast biedt het waardevolle inzichten via analyses en rapportages, waardoor u datagestuurde beslissingen kunt nemen.

Belangrijke functies om te zoeken zijn dynamische routeplanning, realtime aanpasbaarheid, voertuig- en chauffeursbeheer, prestatietracking en analyses, geautomatiseerde verzending, ETA-voorspellingen, brandstofverbruiksbeheer, ladingoptimalisatie en multi-voertuig routeplanning. Daarnaast zijn een gebruiksvriendelijke interface, mobiele toegang, naadloze integratiemogelijkheden, betrouwbare klantondersteuning en sterke gegevensbeveiliging essentieel.

De software neemt invoer zoals de locatie van leveringen, voertuigdetails en beschikbaarheid van chauffeurs. Vervolgens gebruikt het deze gegevens, samen met realtime updates over omstandigheden zoals verkeer en weer, om optimale routes en schema’s te bedenken. Deze informatie wordt vaak weergegeven op een gebruiksvriendelijk dashboard, wat een duidelijk overzicht geeft van de logistieke operatie.

Ja, dat kan. Door chauffeursuren en pauzes bij te houden, kan de software helpen bij het naleven van regelgeving. Het kan ook een gedetailleerd verslag van transportactiviteiten bieden, nuttig tijdens audits of inspecties.

Het implementatieproces varieert afhankelijk van de software en uw bestaande systemen. Veel moderne oplossingen zijn ontworpen voor eenvoudige integratie en worden geleverd met klantenondersteuning om te helpen bij de installatie. Adequate training voor uw team is ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedereen de software effectief kan gebruiken.

Ja, een van de belangrijkste voordelen van onze software is het vermogen om in realtime aan te passen. Het kan routes en schema’s aanpassen op basis van onverwachte wijzigingen, ervoor zorgend dat uw logistieke operatie zo efficiënt mogelijk blijft.

Uitstekende klantenondersteuning is wat FleetGO geweldig maakt. We hebben een toegewijd team klaarstaan om u te helpen met eventuele vragen of problemen die u heeft.

U kunt beginnen door contact op te nemen met ons verkoopteam. Zij zullen u alle benodigde informatie verstrekken en u begeleiden door het installatieproces.