Route optimalisatie

Het vinden van de snelste route tussen twee of meerdere punten bespaart tijd en geld. Daarom is het de moeite waard om kritisch naar routes te kijken. Dat proces noemen we route optimalisatie. Dat is een serieuze bezigheid. Factoren zoals afstand, reistijd, verkeersomstandigheden, leveringen en ophaalopdrachten hebben hier invloed op. Daarom wordt er ook wel software voor gebruikt. Route optimalisatie wordt veel toegepast door bedrijven met een wagenpark, koeriersdiensten en bezorgdiensten om de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen.

Route Optimalisatie

<<< Terug naar glossary

Hoe werkt route optimalisatie software?

Route optimalisatie software is vaak gekoppeld aan een GPS systeem. Een GPS systeem werkt via satellieten en verstuurt zijn exacte locatie naar een GPS ontvanger. Het GPS systeem kan bovendien belangrijke gegevens opslaan (zoals de gereden kilometers en hoelang er stil wordt gestaan). Door een GPS zender te plaatsen kunt u in real-time volgen waar uw wagen of materieel zich bevindt. U kunt hierdoor sneller schakelen en een route eenvoudig aanpassen als er bijvoorbeeld een file is. Daarnaast kunt u uw klanten nauwkeurig laten weten hoe laat de chauffeur aankomt.

start nu met Routes optimaliseren

Begin uw voertuigen slim in te zetten met de Route Optimalisatie Software van FleetGO. Maximaliseer efficiëntie en minimaliseer kosten met FleetGO.

Stop met onnodig brandstofverbruik, bespaar nu!

Waarom kiezen voor route optimalisatie software?

Het plannen van de optimale route is een stuk makkelijker en efficiënter als u gebruik maakt van software. Zo kunt u snel inspelen op de actuele verkeerssituaties en andere aanpassingen maken in de route. U kunt hierdoor processen optimaliseren en belangrijke informatie verzamelen. Als u de exacte locatie van uw wagens en materieel weet, kunt u bovendien verdachte situaties detecteren. Zo kunt u alarm slaan als een wagen van de route afwijkt of lang stil staat op één plek en wellicht pech onderweg heeft.

Route optimaliseren zonder software

Software maakt een route optimaliseren eenvoudiger. Tegelijk is dat vooral aantrekkelijk voor grotere organisaties, of organisaties met een groter wagenpark. Ook zonder software is route optimalisatie mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld door het plannen van de route op basis van geografische locaties en het vermijden van bekende verkeersknelpunten. Ook kan het handig zijn om rekening te houden met de volgorde van bezorgingen of ophaalopdrachten, om terugrijden te voorkomen.

Bronnen: