Tachograaf uitlezen bij verkoop voertuig

Wanneer u een tachograaf plichtig voertuig uit uw vloot verkoopt, dient u ervoor te zorgen dat u op de datum van overdracht nog een laatste download van het massageheugen wordt gedaan. Dit wordt vaak vergeten en kan voor onnodige problemen zorgen bij de compleetheid van uw tachograafarchief. 

Tachograaf uitlezen bij verkoop voertuig

Laatste download voor sluitend tachograafarchief

Zo lang het voertuig op uw (bedrijfs)naam geregistreerd staat, bent u verantwoordelijk voor de tachograafdata. Dit betekent dat u van alle dagen dat u verantwoordelijk bent, ook over de data dient te beschikken. Mist u data, dan loopt u het risico op hoge boetes.

Vaak wordt bij de verkoop van een voertuig vergeten om een laatste download te doen op het moment van de overdracht, waardoor het tachograafarchief dus incompleet is.

Gebruik Remote Tacho Download

Wanneer uw voertuig is uitgerust met een device voor Remote Tacho Download van FleetGO, kan de FleetGO monteur dit voor u doen. Wanneer u zelf de installaties verzorgd, kunt u via het platform zelf de download van het massageheugen doen, alvorens u het systeem uitbouwt.

Tachograaf_uitlezen_verkoop_voertuig

Let op: het is van belang om tijdig actie te ondernemen om de kans op ontbrekende data te voorkomen. Het achteraf uitlezen is lastig, zeker wanneer het voertuig direct weer in gebruik wordt genomen door de nieuwe eigenaar. 

Remote Tacho Download

Het uitlezen van alle data van zowel het massageheugen als de bestuurderskaarten is een tijdrovende klus. FleetGO biedt een volledig geautomatiseerd systeem aan om alle data centraal te downloaden en te archiveren. Lees meer over Remote Tacho Download.

BELANGRIJK: Dit is slechts een korte handleiding en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Elke chauffeur of onderneming moet altijd vertrouwen op het volledige wettelijke document dat hier te vinden is: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2006/561/oj?locale=nl

Dit artikel is op 06-12-2019 voor het laatst bijgewerkt.