WMS Software

Til uw voorraadbeheer naar nieuwe hoogtes met FleetGO’s WMS Software. Onze innovatieve oplossing is ontworpen om de operaties binnen uw warenhuis en omtrent voorraadbeheer te stroomlijnen. Zo optimaliseren we de efficiëntie en precisie van uw magazijn.

WMS Voorraadbeheer Software

Onze FleetGO voorraadbeheer software (WMS) is een krachtige, complete en extreem flexibele oplossing die u live inzicht en controle biedt over uw inventaris. Deze tool stelt bedrijven in staat om efficient hun voorraad bij te houden, order picking en verzending te stroomlijnen en efficiëntie binnen uw warenhuis te optimaliseren.

WMS van FleetGO wordt gebruikt in Europa’s grootste warenhuizen en heeft keer op keer laten zien dat deze tool onmisbaar is: de ideale oplossing voor uw al uw logistieke operaties.

Ons platform kenmerkt zich niet alleen door de efficiëntie en optimalisatie, maar ook door de enorme acceptatie door onze klanten dankzij het gemak in het dagelijks gebruik.

De ultieme voorraadbeheer tool, voor iedere situatie

Het FleetGO voorraadbeheersysteem is een complete oplossing die u voorziet van de tools om uw magazijnoperaties naadloos te beheren en optimaliseren. Met realtime zichtbaarheid in uw voorraad, geautomatiseerde processen voor verhoogde nauwkeurigheid, en intelligente analyses voor geïnformeerde besluitvorming, tilt ons systeem uw bedrijf tot een hoger niveau.

Ongeacht de grootte of complexiteit van uw magazijn, past ons WMS zich aan aan uw behoeften en biedt het een zeer aanpasbaar platform dat meegroeit met uw bedrijf. Of u nu kosten wilt verlagen, de productiviteit wilt verhogen, de klantenservice wilt verbeteren, of dit alles tegelijk, ons voorraadbeheersysteem is dé tool die u nodig heeft.

WMS software

WMS Software voordelen

Lagere kosten door minder tekorten

Tijd besparen door geoptimaliseerde processen

Verhoogde inventariszekerheid door betere opslagopties

Verlaagde overschotten van individuele items

Verhoogde efficiëntie door een vooruitkijkende blik

Verhoogde productiviteit door papierloze order picking

Complete transparantie over de werkzaamheden in het warenhuis

Garantie van kwaliteit door volledige documentatie

 Optimale personeelsplanning door betere utilisatie

Kortere trainingsperiode voor personeel

Coördinatie van werknemers dankzij controle station

Meer blije werknemers en klanten! 🙂 

We zijn meer dan software developers. We zijn warenhuis experts.

Bij FleetGO zijn we meer dan alleen softwareontwikkelaars. We zijn vakmensen uit de branche met diepgewortelde kennis en expertise op het gebied van magazijnbeheer. Onze ervaring strekt zich uit voorbij het digitale domein, tot in het hart van het magazijn – de plek waar het echte werk plaatsvindt.

Wij begrijpen de details van magazijnoperaties, de unieke uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, en de hoge eisen die aan bedrijven in de sector worden gesteld. Ons begrip van magazijnlogistiek is niet alleen theoretisch, maar diep geworteld in praktijkervaring. We hebben met eigen ogen vernomen welke impact efficiënt magazijnbeheer kan hebben en hebben ons compleet gewijd aan het helpen van bedrijven om dit potentieel te realiseren.

Contact opnemen
Voorraadbeheer

WMS Software functionaliteit overzicht

Geen warenhuis is hetzelfde dus ons WMS is gebouwd om flexibel te zijn en zich te kunnen aanpassen aan elke situatie. Hieronder hebben we voor u een aantal van de meest belangrijke functionaliteiten uitgelegd:

Core features

Om de diversiteit in magazijnstructuren te repliceren en zo de klanten de best mogelijke prestaties te garanderen, maakt PraMag gebruik van verschillende classificatiecriteria:

Indeling in zones
De basisindeling in zones, zoals goederenontvangst, verzamelzone, reservezone, enz., maakt het mogelijk om later een breed scala aan procesvolgordes in kaart te brengen.

Indeling naar opslaggebieden
Om de magazijnprocessen te controleren, wordt het magazijn onderverdeeld in verschillende opslaggebieden. De toewijzing van de opslag-, ophaal- en pickgebieden gebeurt per opslagplaats.

Rij-plaats-compartimentformaat
Dit maakt een driedimensionale mapping van een opslagplaats mogelijk. De definitie van het rij-plaats-compartimentformaat is essentieel voor flexibiliteit bij magazijnconversies of -uitbreidingen en bepalend voor de oriëntatie in het magazijn.

Kenmerken van de opslagplaats
Aan elke opslagplaats kunnen verschillende kenmerken worden toegewezen (bijvoorbeeld fysiek opslagblok, bezet/niet bezet, capaciteits- en capaciteitsbewaking, ABC-zone, enz.).

Magazijnmodellering
De opslagplaatsen worden aangemaakt in het voorraadinformatieprogramma. Door verschillende kenmerken toe te wijzen, wordt de plattegrond van het magazijn gemapt volgens de fysieke vereisten en de beoogde optimalisaties in het magazijn.

PraMag kan elk aantal locaties van een bedrijf in kaart brengen. Daarbij kan elke locatie worden gemapt volgens zijn individuele logische of fysieke organisatie-eenheden, zoals

Magazijntypes
Palletmagazijn, hoogbouwmagazijn, kleingoedmagazijn, blokmagazijn, open magazijn

Opslaggebieden
Ook magazijnsubgebieden, opslagplaatsen, activiteitsgebieden (werkgebieden, transportgebieden, pickgebieden, en nog veel meer) kunnen worden geconfigureerd.
Samen met een eenvoudige magazijnconfiguratie en hoge aanpassingsflexibiliteit (vooral tijdens live-operatie), zorgen we voor het best mogelijke locatiebeheer en een hoge praktische bruikbaarheid in het dagelijks leven.

Voorraadbeheer omvat functionaliteiten en methoden voor het beheren en vinden van dezelfde en verschillende voorraadniveaus. Met PraMag beheer je:

  • Voorraadbeheer nauwkeurig tot op de opslaglocatie
  • Voorraadbeheer op basis van voorraadafscheidende kenmerken.
    Batch, houdbaarheidsdatum, versie, quotum, blokkeringsindicator
  • Voorraadbeheer op basis van voorraadtype
    vrij, geblokkeerd, kwaliteitsgeblokkeerd
  • Gebruik van strategieën
    Strategieën voor opslag, strategieën voor voorraadoverdracht, strategieën voor voorraadopname en strategieën voor voorraadreservering op basis van een breed scala aan instelbare parameters
  • Boekingsgeschiedenis
    Alle goederen- en TM-bewegingen binnen een magazijn kunnen worden gevolgd met een breed scala aan informatie
  • Opslag
    Chaotisch opslaan (vrije keuze van opslaglocatie door het systeem), opslaan met vaste locaties
  • Afdrukken van artikel- en opslagplaatslabels
  • Verschillende opslagopties voor enkelvoudige artikelen of gemengde ladingdragers
  • Digitaal magazijnplattegrond en padennetwerk
    Het zogenaamde "route netwerk double play" wordt gebruikt om routes te optimaliseren en onnodige reizen te vermijden.

Met masterdatamanagement worden de basisgegevens die lange tijd geldig blijven en relevant zijn voor de werking van een magazijn in kaart gebracht en onderhouden. Masterdata kunnen van toepassing zijn op één locatie, evenals op alle locaties.

In PraMag kunnen alle belangrijke masterdata-objecten, zoals klanten, leveranciers (klanten, beheerders), transportmiddelen, vestigingen en personeel, worden beheerd. Naast gegevensuitwisseling via interfaces is het ook mogelijk om gegevens onafhankelijk van een interface te creëren en te onderhouden.

Artikel masterdata

  • Basisgegevens
  • Artikelomschrijving, EAN, gewicht, afmetingen, resterende houdbaarheid, voorraadafscheidende kenmerken zoals BBD, batch, versie, quotum, enz.
  • Magazijn-specifieke (vestigingsgerelateerde) gegevens
    Strategieën, overlevering toleranties, classificatie ABC-gebieden, enz.
    Masterdata van vervoersmiddelen

Beheer van alle gangbare TM-typen

  • bijv. pallet, doos, container, lade, karton, corlette en nog veel meer incl. afmetingen
  • Rekeningbeheer
    Laden/lossen klant, magazijn, expediteur, etc.

Vestigingen

  • Mogelijkheid voor meerdere magazijnen, instellingen voor resthoeveelheid telling, enz.

Klant masterdata

  • Klanten
  • Cliënten
  • Manager
  • Magazijn
  • Leveranciers

Gebruikersbeheer

  • Gebruikersautorisatie
    Toewijzing van een ID en individuele rechten
  • Rolbeheer
    Autorisaties worden verleend via toewijzing aan een rol. Rollen vergemakkelijken de grootschalige toewijzing van autorisaties voor een groot aantal medewerkers.

In PraMag wordt het transportbeheer uitgevoerd door

  • Bepaling van heftruckgroepen
    Koppeling van heftruckgroepen en werkgebieden en opslag van verdere parameters die belangrijk zijn voor het transport (volle pallettransporten, volgorde/prioriteit van te verwerken werkgebieden, enz.)
  • Definitie van werkgebieden
    Overweging van faseplaatsen.
    Transport van A naar B via G
    In PraMag maken we onderscheid tussen
  • Herplaatsen
    verplaatsen van een laadeenheid (LGT) vanaf een bronlocatie naar een bestemmingslocatie
  • Herinrichting
    Breng een gedeeltelijke hoeveelheid van een artikel over van de ene LGT naar een andere LGT

Goederenontvangst (GR) is het gebied waar goederen fysiek worden ontvangen, gecontroleerd, geregistreerd en opgeslagen, en is daarom een van de belangrijkste processen in een magazijn. Het moet met grote zorg worden behandeld, omdat elke fout later leidt tot problemen en onnodig extra werk in een van de daaropvolgende magazijnprocessen. In PraMag ziet het proces er in principe als volgt uit:

  • Notificatie
    Bestellingen kunnen handmatig of automatisch worden aangemaakt en verwerkt in PraMag (indien de gegevens worden overgedragen via een SST vanuit het upstream ERP-systeem).
  • Orderposities
    worden aangemaakt als aangemelde voorraad (virtuele voorraad).
  • Overname
    De goederen worden ontvangen via scan met de MDE; werkelijke voorraden worden vergeleken met de aangemelde voorraad en geboekt naar een GR-locatie.
  • Deconsolidatie
    Indien nodig vindt deconsolidatie plaats vóór de overname.
  • Kwaliteitscontrole
    vindt plaats volgens de bijbehorende specificatie van het ERP-systeem.
  • Opslag
    de zoektocht naar opslag gebeurt op basis van gedefinieerde strategieën en rekening houdend met andere parameters zoals materiaalgroepen (gevaarlijke goederen, zware goederen, enz.), toegestane laadapparatuurtypes, opslagzones, opslagplaatsafmetingen (inclusief hoogtebeoordeling), enz.
  • Voorraad feedback
    Bevestiging van de ontvangen goederen aan het ERP vindt plaats.

Andere opties:

  • Opdrachtgoederen
    Klantgerelateerde goederenorders worden apart gemarkeerd door het toewijzen van een quota en worden later in aanmerking genomen bij voorraadreserveringen.
  • Cross-docking processen.
    kunnen worden geïdentificeerd, beheerd en gecontroleerd met behulp van verschillende parameters in de order of in de goederen. Een volledige opslag van de goederen is niet noodzakelijk.

Goederenuitgifte is het gebied waar de goederen die moeten worden geleverd fysiek uit opslag worden verwijderd en aan de inventariszijde worden uitgeboekt. Naast de reservering/picking van de goederen omvat het proces van goederenuitgifte ook de registratie van laadapparatuur en de controle op opstel- of uitgifteplaatsen. In PraMag ziet het proces er in principe als volgt uit:

  • Orderbeheer
    Bestellingen kunnen handmatig of automatisch worden aangemaakt en verwerkt in PraMag (indien ze worden overgedragen via een SST vanuit het upstream ERP-systeem).
  • Orderposities
    Op basis van de orderposities en met inachtneming van bestaande voorraaddefiniërende kenmerken (inclusief quota-goederen) worden goederen in het magazijn gereserveerd en
    pickingtaken worden gevormd
  • Voorraad reservering
    In het standaardsysteem wordt FIFO gebruikt; FEFO wordt gebruikt voor artikelen met een vervaldatum; LIFO kan ook worden ingesteld.
  • Picking
    Het picken van de goederen gebeurt met de MDE en is meestal route-geoptimaliseerd (indien nodig rekening houdend met het gewicht of voorschriften voor gevaarlijke goederen, enz.).
  • Keuze tussen begeleid en vrij order picken.
    De verzamelaar wordt geleid naar de opslagplaats van de gereserveerde goederen of de verzamelaar beslist zelf vanaf welke opslagplaats hij de goederen pakt
  • Doelzoekactie
    De bestemmingszoekactie voor opgepikte goederen wordt uitgevoerd op basis van gedefinieerde strategieën en rekening houdend met andere parameters zoals poortspecificaties, specificaties uit de order (onder andere herverpakkingspecificaties, bestaande verpakkingsstations, verzendplaatsen voor pakketdiensten, enz.).
  • Consolidatie
    Optioneel kunnen goederen worden geconsolideerd of samengevoegd bij goederenuitgifte voor het laden
  • Verpakken
    Afdrukken van verzendlabels en SSCC, leveringsbonnen, vrachtdocumenten
  • Verzenden
    Na het verwerken van alle taken voor een tour vindt het laden plaats (rekening houdend met de laadvolgorde)
  • Feedback levering
    Aan het einde van de tour worden de opgepikte goederen en de gebruikte lege containers teruggekoppeld naar het ERP.

Aanpasbare parameters

  • meervoudig niveau van picking
  • Blokkeren van picking
  • Order-, klant- of tourgerelateerd picken
  • Overweging van volle pallets en afgebroken hoeveelheid
  • Voucherloos of voucher-gebaseerd picken
  • Overschrijven van FIFO en FEFO indien nodig

Verplaatsing

In het proces van voorraadoverdracht wordt een laadeenheid (LGT) met goederen verplaatst van een bronlocatie naar een nieuwe bestemmingslocatie op basis van een overdrachtsorder (TO) (geplande voorraadoverdracht). LGT kan ook worden verplaatst zonder een bestaande TO (onverwachte voorraadoverdracht).

  • Verplaatsing: geplande/onverwachte voorraadoverdrachten
  • Herinrichten: subsets van een artikel worden overgedragen van een bron-LGT naar een doel-LGT
  • Terugkeer naar opslag: creatie van overdrachtsorders voor het vrijmaken van de verzamelzone

Aanvoer

Als een hoeveelheid van een artikel nodig is voor het picken, vindt een voorraadoverdracht plaats in de vorm van een aanvulling (vanuit de reservezone naar de verzamelzone).

  • Gepland (creatie van TA op basis van verbruikswaarden)
  • Ongepland (door picker)
  • Bepaling van de hoeveelheid aanvulling bijv. van min./max. hoeveelheid; rekening houdend met orderhoeveelheden van openstaande orders, enz.

Herboeking

Tijdens een overschrijvingsboeking wordt ten minste één kenmerk van een positie in het systeem gewijzigd. Toestemming om dit uit te voeren via passende autorisaties zorgt ervoor dat deze optie niet ongeoorloofd wordt gebruikt.

  • Voorraadwijzigingen (kenmerkwijziging, bijv. blokkeringsindicator)
  • Voorraadcorrecties (wijzigingen in hoeveelheid) meestal met opgave van kostenplaatsen
  • Terugkoppeling naar het ERP-systeem

Voorraadtelling

Een voorraadtelling is het maken van een inventaris van alle voorraden. In PraMag wordt elke inventarisatie uitgevoerd op het niveau van de opslagplaats. De te tellen plaatsen worden gegroepeerd in taken. De taken worden verwerkt op de MDE, vergeleken met de boekinventaris in het inventarisatieprogramma en, indien nodig, worden hertellingen gecreëerd. Een terugkoppeling naar het ERP-systeem is mogelijk. De inventarisatie wordt ondersteund in verschillende vormen (bijv. jaarlijkse inventarisatie, permanente inventarisatie). In PraMag ziet het proces van een jaarlijkse inventarisatie er in principe als volgt uit:

  • Creatie van een inventaris inclusief inventarisatietaken
  • Taakverwerking op de MDE
  • Controle en afstemming via inventarisatieprogramma
  • Feedback aan het ERP-systeem

Andere ondersteunde inventarisatietypes:

  • Permanente inventarisatie
  • Lege-ruimtetelling of lege-ruimte-inventaris
  • Resthoeveelheidstelling

Controlestation

Het controlestation wordt gebruikt om een overzicht te bieden en alle lopende processen binnen het bereik van het picken, opstellen en laden te volgen. Verschillende functies kunnen worden gebruikt om in te grijpen in de operationele processen.

  • Weergave van alle tours van een dag incl. voortgang van het picken, laadhoeveelheid, totaalgewicht, enz.
  • Prioriteitscontrole van de tours
  • Weergave van de afzonderlijke orders van een tour, toegewezen pickers, gebruikte transportmiddelen, huidige opslaglocatie, enz.
  • Mogelijkheid tot handmatig ingrijpen in reservering, vrijgave picking, personeelsinzet (toewijzing verzamelaar), verkorten van de leveringsorder, proces van tekorten, transportbesturing, enz.
  • Online melding bij tekorten of voorraadverschillen, geannuleerde overdrachtsorders of geblokkeerde opslaglocaties
  • Communicatie met verzamelaar via berichtenfunctie
  • Afdrukken van verzenddocumenten (ontvangstbewijzen, vrachtbrieven, exportdocumenten) en verzendlabels

Configuratieopties zijn ook beschikbaar:

Terugkoppeling levering naar het ERP over de status in processen, bijv. bij orderpicken

  • Reservering gemaakt
  • Orderpicken gestart
  • Goederen geleverd
  • Goederen ingeladen

Overige functionaliteit

Cross docking
Partijen
Gevaarlijke goederen/stoffen
Controle over gewicht
Beheer van eenheden
Beheer van lege containers en inlaad apparatuur
Mogelijkheid voor meerdere klanten
Mogelijkheid tot meerdere magazijnen

 

Materiaal stroom
Houdbaarheidsdata
Productie aanlevering
Retourneringen
Warenhuis reorganisatie
Serienummers
Afvoeren
 

Meer weten over ons WMS?