GPS zender

Een GPS zender verzendt via het GPS netwerk de locatie waar hij zich bevindt. Een GPS ontvanger weet hierdoor precies waar de zender is. Zo kan u met behulp van een zender bijvoorbeeld een auto makkelijk terug vinden op een volle parkeerplaats.

GPS Zender

<<< Terug naar glossary

Waar wordt een GPS zender voor gebruikt?

Een GPS zender is een handige tool om voertuigen te volgen. Maar ook personen of zelfs huisdieren. Het volgen van locaties in realtime levert veel waardevolle data op. Over de gewoonten van mensen en bedrijven, bijvoorbeeld. Bij een wagenpark levert het nauwkeurige informatie over gereden kilometers op. Zonder dat hiervoor handmatig kilometerstanden voor opgenomen hoeven te worden.

GPS Tracker van FleetGO

Start met het live volgen van uw voertuigen met de GPS Tracker van FleetGO. Krijg 24/7 inzicht in informatie zoals de locatie, bestuurder en status van uw voertuigen.

Verlies uw vloot nooit meer uit het oog!

Voordelen GPS zenders

Er bestaan diverse soorten GPS zenders. Door hun kleine formaat kunnen ze in principe vrijwel overal in verwerkt worden. Zo beschikken veel smartphones over een GPS zender, maar ook veel andere apparaten hebben er tegenwoordig een. GPS zenders bieden de gebruiker diverse voordelen. In een voertuig, maar ook lopend of op de fiets, geeft het inzicht in de locatie en te volgen routes. Op grotere schaal generen GPS zenders waardevolle data, die dan ook weer ten gunste komen aan de gebruiker van de GPS zender. Een goed voorbeeld van dat laatste is actuele verkeersinformatie die bijvoorbeeld Google Maps biedt.

GPS zenders zijn niet alleen handig voor navigatie, maar kunnen ook dienen als beveiligingsmaatregel. Met de juiste software kunt u uw voertuig, fiets of waardevolle eigendommen in de gaten houden en bij diefstal eenvoudig de locatie traceren. Hierdoor kunnen gestolen objecten sneller worden teruggevonden en kunnen de autoriteiten beter optreden tegen diefstal. Een GPS zender is dus een nuttige investering in de veiligheid van uw bezittingen.

GPS zenders in fleetmanagement

Het spreekt voor zich dat GPS zenders met name nuttig zijn in mobiele apparaten. Voertuigen dus, maar bijvoorbeeld ook (elektrische) fietsen. Daar dienen ze ter diefstalpreventie, maar ook voor het genereren van data over een wagenpark. Van verkeersgedrag tot routeoptimalisatie. Voor wagenparkbeheerders hebben GPS zenders – en vooral de data die ermee gegeneerd worden – grote waarde.

Bronnen: