GPS tracker auto opsporen

Als er een GPS tracker in een auto zit, hoe vindt u die dan? Het vinden van de GPS tracker in een auto lijkt eenvoudig, maar blijkt soms nog best lastig. In dit artikel gaan we in op het opsporen van een GPS tracker in een voertuig. Waar bevindt zich de GPS tracker in de auto? Kunt u deze eventueel verwijderen? En als u niet weet waar deze zich bevindt, hoe komt u daar dan achter?

GPS tracker auto opsporen

GPS tracker opsporen

Als u zich afvraagt waar de GPS tracker zich bevindt, zijn er verschillende manieren om deze te vinden. Als eerste biedt de handleiding van de auto soelaas: de meeste fabrikanten informeren hun afnemers volledig over de uitrusting van de auto. Er zijn ook gespecialiseerde garages waar de monteurs met de meest uiteenlopende technieken de GPS tracker vinden in de auto. Met videostethoscopen, camera’s of digitale apparatuur. Logisch en grappig genoeg kan een gps tracker opsporen ook met diezelfde GPS-techniek. Specialisten zoeken tevens naar zo’n apparaat wanneer autobezitters vermoeden dat een derde een GPS tracker onder of in een auto heeft aangebracht (oftewel verstopt voor dubieuze doeleinden). In dit geval is een spiegel aan een stok een manier om de onderkant te bekijken, maar criminelen brengen het apparaat ook wel op plekken aan die niet direct zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld aan de binnenkant van de achterbumper. Een andere minder leuke bijkomstigheid is dat vrijwel alles wat digitaal is, te volgen dan wel te hacken is, dus ook een GPS tracker in een auto.

GPS Tracker van FleetGO

Start met het live volgen van uw voertuigen met de GPS Tracker van FleetGO. Krijg 24/7 inzicht in informatie zoals de locatie, bestuurder en status van uw voertuigen.

Verlies uw vloot nooit meer uit het oog!

Waar worden GPS trackers geplaatst?

Legaal geplaatste GPS trackers opsporen mag dan soms wat moeite vragen, maar als u weet waar te zoeken, vindt u ze snel. Zo zijn er verschillende soorten GPS trackers. Sommige worden direct op de OBD poort aangesloten. Zulke trackers vindt u relatief eenvoudig.

Is het gebruik van een GPS tracker strafbaar?

Het gebruik van een GPS tracker om uw voertuig (of andere objecten) te volgen waarvan u de eigenaar bent, is volledig legaal. Voorbeelden: het volgen van uw auto, busje of vrachtwagen, maar ook een koffer of pakket. Als anderen een GPS tracker aanbrengen op voertuigen of spullen die niet van hen zijn, is het wel degelijk strafbaar. Dan valt het simpel gezegd in de categorie afluisteren en is er sprake van privacyschending of digitale huisvredebreuk (de zogenaamde computervredebreuk) verbiedt.