Bijtelling tijdelijke auto

Er zijn een tweetal uitvoeringsregelingen getroffen voor tijdelijke en flexibele voertuigen. Dit is niet alleen interessant voor de berijders, ook voor de leasemaatschappijen is dit een doorbraak: de regelingen maken het pad vrij voor vernieuwende mobiliteitsconcepten.

Bijtelling tijdelijke auto

Brancheregeling Privégebruik Deelauto

De eerste regeling, welke “Brancheregeling Privégebruik Deelauto” heet, maakt het voor werkgevers mogelijk dat een poolauto of deelauto voor een vast tarief aan een werknemer kan verhuren. Dit was natuurlijk al mogelijk, maar de werknemer moest hier ook nog eens bijtelling over betalen. Dit laatste is nu komen te vervallen, waardoor het tijdelijk verhuren een stuk aantrekkelijker wordt voor zowel werkgever als werknemer.

Voorwaarden zijn dat de huurprijzen marktconform zijn en de werkgever zich als verhuurder gedraagt. De prijzen welke over een viertal segmenten (A, B, C en D) verdeeld zijn, worden ieder jaar vastgesteld door de VNA en de Belastingdienst (op basis van de voertuigsegmenten van RDC). Verder dient er een sluitende rittenregistratie van het voertuig te worden bijgehouden waarin alle kilometers verantwoord worden.

Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig

De tweede regeling “Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig” maakt het mogelijk voor leaserijders om tijdelijk een andere auto leasen, zonder dat hier nog een keer bijtelling over betaald hoeft te worden. Er wordt alleen bijtelling betaald voor de werkelijk gebruikte leaseauto. De voorwaarde bij deze regeling is dat de tijdelijke auto een beter alternatief is voor het gebruik dan de vaste leaseauto. Bijvoorbeeld dat de tijdelijke auto.


Automatisch Rittenregistratie Bijhouden?

Met rittenregistratie van FleetGO heeft u altijd een geldig bewijsmiddel richten de fiscus. Zo voorkomt u hoge boetes en naheffingen.

Voorkom boetes en naheffingen!

  • 100% Belastingproof!
  • Ruim 8.000 tevreden klanten gingen u voor
  • Maandelijks opzegbaar, u zit nergens aan vast
  • Nieuwste generatie hardware
  • Professionele installatie op locatie
  • Keurmerk Ritregistratiesystemen
  • 3 jaar garantie op locatie
  • Inclusief gratis App (IOS & Android)
  • Vanaf € 7,00 per maand!

Ruimte voor nieuwe mobiliteitsconcepten

De regelingen maken de weg vrij voor nieuwe mobiliteitsconcepten waarbij flexibiliteit centraal staat zoals Corporate Car Sharing. De ontwikkeling van dergelijke concepten zijn al in volle gang, maar werden afgeremd door onduidelijke kostenstructuren en fiscaliteiten.

Update: februari 2024. Aan de teksten kunnen geen rechten worden ontleend, laat u daarom altijd adviseren door een financieel specialist.