Tachograaf uitlezen op afstand

Uw tachograaf en bestuurderskaart uitlezen op afstand. Met FleetGO mist u nooit meer een bestand.

Digitale Tachograaf uitlezen

Met Remote Tacho Download van FleetGO hoeft u nooit meer handmatig de .ddd-bestanden van uw voertuigen of bestuurderskaart te downloaden: alle bestanden worden automatisch gedownload, ongeacht waar uw voertuigen of bestuurders zich bevinden. De bestanden worden versleuteld draadloos verzonden naar uw beveiligde bestandsopslag binnen de FleetGO Cloud, waar ze 10 jaar opgeslagen blijven.

Eén van onze tevreden klanten

Bukom is hét toonbeeld van duurzame, efficiënte en circulaire oplossingen op het gebied van industriële reiniging en afvalmanagement. Joep Schotten vertelt: Dankzij de Remote Tacho Download hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van de tachograafgegevens.
“Dat levert veel tijdswinst op”.

Vele bedrijven maken gebruik van FleetGO, onder andere:

FleetGO references

Automatisch tachograaf uitlezen

De intelligente FleetGO Black Box is permanent verbonden met de FleetGO Cloud, die alle tachograafbestanden automatisch downloadt. Alle bestanden worden gecontroleerd op volledigheid en integriteit zodat u altijd weet of uw archief voldoet aan de EU-regelgeving. FleetGO werkt met de belangrijkste tachograafmerken waaronder VDO, Stoneridge en Actia.

Tachograaf uitlezen

Ingebouwde analysesoftware

U kunt alle tachograafbestanden meteen analyseren op juistheid, compleetheid en overtredingen. FleetGO biedt als enige in Europa naast een downloadoplossing ook een analysetool.

Als u al software gebruikt voor de analyse van uw tachograafbestanden, kunt u alle .ddd-bestanden eenvoudig overzetten naar software zoals , VDO TIS-Web, Optac3 en andere software van derden.

Tachograaf uitlezen met analyse

De digitale tachograaf uitlezen is verplicht!

Digitale tachograafbestanden, ook wel bekend als .ddd-bestanden, zijn bestanden die in het interne geheugen van een digitale tachograaf worden opgeslagen en alle gegevens en informatie met betrekking tot een voertuig en zijn bestuurder(s) bevatten. In Spanje en Frankrijk hebben de .ddd-bestanden verschillende formaten. In Spanje is het formaat van de digitale tachograafbestanden .tgd en in Frankrijk zijn er 2 soorten digitale tachograafbestanden: de voertuiginformatie wordt opgeslagen in het V1B-formaat en de gegevens van de bestuurder worden opgeslagen in het C1B-formaat.

Digitale tachograaf uitlezen

Digitale Tachograaf bestanden

Digitale tachograafbestanden, ook bekend als .DDD-bestanden, zijn bestanden die op het interne geheugen van een digitale tachograaf worden opgeslagen en bevatten alle gegevens en informatie met betrekking tot een voertuig en zijn chauffeur(s). In Spanje en Frankrijk hebben de DDD-bestanden verschillende formaten. In Spanje is het formaat van de digitale tachograafbestanden .TGD en in Frankrijk zijn er 2 soorten digitale tachograafbestanden: De voertuiginformatie wordt opgeslagen in het V1B-formaat en de gegevens van de chauffeur worden opgeslagen in het C1B-bestand.

Remote tachograaf bestanden

Wetgeving Europa

Volgens de Europese wetgeving (2006) zijn bedrijven wettelijk verplicht om regelmatig de bestanden van de tacho te downloaden en te analyseren en zijn zij verplicht om de informatie op verzoek tijdens inspecties aan de gerechtelijke autoriteiten te kunnen verstrekken.

Tachograph rules

Mogelijkheden Remote Tacho Download

Met Remote Tacho Download van FleetGO beschikt u over een zeer compleet én gebruiksvriendelijk systeem voor een compleet tachograafarchief. Hieronder een aantal van de belangrijkste mogelijkheden.

✔ Automatisch .ddd-bestanden uitlezen
✔ Automatisch bestuurderskaart uitlezen
✔ Beveiligde cloudopslag
✔ Geïntegreerde back-ups
✔ Eenvoudig uit te breiden met telematica
✔ Stel zelf downloadintervals in
✔ Overtredingenrapportages
✔ Inclusief bedrijfskaart hosting
✔ Resterende rijtijd
✔ Geïntegreerde tachograaf analyse
✔ Uitgebreide rapportages en documenten
✔ Check op compleetheid van archief
…& veel meer

Meer weten over tachograaf uitlezen?

Veel gestelde vragen over het uitlezen van de tachograaf en bestuurderskaart

De tachograaf, ook wel het massageheugen, moet minimaal eens per 90 dagen worden uitgelezen. Alle data moet worden opgeslagen in een aansluitend archief.

Om gaten in het archief te voorkomen, wordt geadviseerd om de data veel vaker uit te lezen.

De bestuurderskaart, moet minimaal eens per 28 dagen worden uitgelezen. Net als de tachograaf data, moet ook deze data worden opgeslagen in een aansluitend archief.

Om gaten in het archief te voorkomen, wordt geadviseerd om de data veel vaker uit te lezen.

Een digitale tachograaf is bedoeld om een sluitende registratie te maken van de rij- en rusttijden van een chauffeur.

De belangrijkste gegevens die worden opgeslagen zijn de rijtijden, rusttijden, afgelegde afstanden en de verschillende activiteiten die worden uitgevoerd zoals werktijd (niet zijnde rijtijd), rusttijd en de tijd dat iemand beschikbaar is.

Lees hier meer over tachograafdata.

Alle tachograafdata moet minimaal één jaar bewaard worden. Wanneer de tachograafdata ook wordt gebruikt bij fiscale zaken zoals verloning, moet deze zelfs zeven jaar bewaard worden.

Ja, FleetGO heeft een kopie van de bedrijfskaart nodig, die wordt gehost door FleetGO, om het platform automatisch te authenticeren voor het downloaden van de .ddd-bestanden vanaf de voertuigen en de bestuurderskaarten.

VDO tachograaf uitlezen: vanaf versie 1.4 en nieuwer.

Stoneridge tachograaf uitlezen: vanaf versie SE5000 en nieuwer.

Voor wagenparken waar ook oudere typen digitale tachografen in zitten, bieden wij een losse downloadkey aan. Deze kan ook worden gekoppeld aan het online tachograafarchief van FleetGO zodat u alle bestanden altijd op één plek heeft.

We raden u ten zeerste aan om deze voertuigen te upgraden met de nieuwste tachografen.

Met chauffeurs die niet regelmatig een netwerkvoertuig besturen, biedt FleetGO een Driver Card Download Terminal om deze bestuurderskaarten handmatig te downloaden. De terminal uploadt automatisch de bestuurderskaartgegevens naar de FleetGO-cloud.

 

U kunt uw eigen downloadinterval in dagen instellen! Het is zelfs mogelijk om elke dag alle gegevens te downloaden!