Kilometerregistratie systeem

Een volledig sluitende kilometerregistratie via GPS, goedgekeurd door de Belastingdienst en voorzien van Keurmerk RitRegistratieSystemen. 

Met de GPS kilometerregistratie van FleetGO heeft u geen omkijken meer naar uw fiscale verantwoording. Alle ritgegevens, gereden routes, afgelegde kilometers en bezochte locaties worden automatisch geregistreerd.

Daarnaast biedt het systeem talloze extra tools die u helpen uw voertuigen makkelijker te beheren.

Bereken direct uw prijs →→→

RRS-Keurmerk-FleetGO

Bereken direct uw prijs!

Gebruikt door:

Fritom
ArcelorMittal
Fastned
Worx

Een betrouwbare kilometerregistratie

Loop geen risico op boetes of naheffingen.

Om aan te tonen dat er niet meer dan 500 kilometer privé wordt gereden met uw zakelijke voertuigen, bent u verplicht een sluitende kilometerregistratie te overleggen aan de Belastingdienst. 

De slimme FleetGO black box, welke onzichtbaar wordt ingebouwd in het voertuig, registreert alle wettelijk verplichte gegevens voor een betrouwbare bewijsvoering. Daarnaast biedt het online systeem nog veel meer slimme mogelijkheden om uw km registratie en beheer van voertuigen te vereenvoudigen.

Zo loopt u geen enkel risico op boetes en/of naheffingen van de fiscus.

Belastindienst

Voordelen van ons kilometerregistratie systeem

Maandelijks opzegbaar

100% fiscusproof

3 jaar garantie op locatie

Inzicht in tijdsbestedingen

24/7 live kaartoverzicht

Gedetailleerde kilometerregistgratie

Alle voertuigbeweging in kaart.

De slimme FleetGO black box houdt alle voertuigbeweging nauwkeurig bij en stuurt deze door naar de beveiligde FleetGO cloud. Hier wordt alle ritdata verwerkt, verrijkt en opgeslagen in een gebruiksvriendelijke applicatie. U heeft een compleet overzicht van alle rit- en routehistorie van uw voertuigen. Uw volledig sluitende km registratie wordt standaard 10 jaar lang bewaard.

Rittenregistratie

Duidelijke rapportages

Alle benodigde informatie binnen handbereik.

De FleetGO cloud is een gebruiksvriendelijke applicatie waar u alle benodigde informatie snel binnen handbereik heeft. 

Stel zelf dashboards en overzichten samen en draai eenvoudig de juiste rapportages en exportbestanden uit. 

U kunt eenvoudig periodieke rapportages instellen, welke u automatisch per mail kunt laten versturen. 

Denk bijvoorbeeld aan de fiscaal sluitende kilomterregistratie, urenstaten, bezoekrapportages, tijdsbestedingen per locatie, declaratieformulieren en tal van andere bruikbare rapporten.

Tachograph File Download

Inzicht in werk- en reistijden

Volledige, gedetailleerde elektronische urenstaten van de voertuigen.

Registreer automatisch rijtijden, aantal ritten, bezoekduur, stilstandtijd en stationairtijd en ontvang hiervan overzichtelijke en gedetailleerde rapporten. Genereer gedetailleerde urenstaten en activiteitenrapporten op basis van periode, bestuurder, voertuig of locatie.

Wilt u meer weten over onze oplossingen?

Geofencing

Direct geïnformeerd wanneer er iets ongebruikelijks gebeurt.

Met de handige functie Geofencing kunt u een digitaal hekwerk aanmaken. Met deze virtuele afbakening kunt u talloze scenario’s aanmaken die uw aandacht direct vereisen. 

Ontvang direct een notificatie wanneer er iets ongebruikelijks plaatsvind zoals wanneer een voertuig een bepaalde zone verlaat of juist toetreedt, stel tijdschema’s in etc. 

U kunt eenvoudig uw eigen scenario’s bedenken en inrichten, aangepast op uw wensen.

Geofencing

Mobiele applicaties

FleetGO 'on the go!'

FleetGO biedt een gratis iOS- en Android-app om uw wagenpark te beheren terwijl u onderweg bent. In de apps vindt u de belangrijkste functies waarmee u altijd inzicht heeft in uw wagenpark en uw data. De bestuurders-app beschikt over functies om ritdetails toe te voegen en specifieke ritten te markeren als privé of zakelijk.

Simpel. Gebruiksvriendelijk. Gratis.

mobile-app

Kilometerregistratie mogelijkheden

Met het kilometerregistratie systeem van FleetGO beschikt u over een zeer compleet én gebruiksvriendelijk systeem. Hieronder een aantal van de belangrijkste mogelijkheden:

Meer weten over het Kilometerregistratie systeem van FleetGO?

Gebruik dit formulier om meer informatie te ontvangen.

Wanneer u het formulier invult, sturen wij u meer informatie over kilometerregistratie van FleetGO, de mogelijkheden en de prijzen voor uw vloot. 

Nadat u het formulier heeft ingevuld zullen we mogelijk nog contact opnemen om uw specifieke situatie door te nemen. 

Wilt u liever meteen met iemand spreken? 

Bel ons dan op 038-4449542 of stuur een email naar [email protected]

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 174 beoordelingen

Veelgestelde vragen over kilometerregistratie

Fiscale bijtelling; u betaalt het aan de Belastingdienst als u per jaar meer dan 500 privékilometer rijdt met uw zakelijke auto. Rijdt u minder dan 500 kilometer privé per jaar? Dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale kilometerregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. De GPS black box van FleetGO registreert alle acties en bewegingen van uw voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Een digitale kilometerregistratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst. Een digitale kilometerregistratie wordt bijgehouden door een km registratie kastje, oftewel GPS black box.

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw kilometerregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.

Als uw kilometerregistratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Rijdt u niet meer dan 500 privé-kilometers privé? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een zogenaamde ‘vereenvoudigde kilometerregistratie’ in combinatie met alle adressen in uw bedrijfsbestand. U mag het voertuig dan niet voor privé-doeleinden en zogenaamde lunchritten gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

De Belastingdienst controleert kilometerregistratie steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw kilometerregistratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw km registratie.

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen KM registratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen kilometerregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een kilometerregistratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

De wettelijke bewaartermijn van uw kilometerregistratie is zeven jaar.

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Dat kan via de app of via een vaste knop in het voertuig, de zogenaamde P/Z-schakelaar. Hiermee worden ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app.

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!