Kilometerregistratie

Een volledig sluitende kilometerregistratie via GPS, goedgekeurd door de Belastingdienst en voorzien van Keurmerk RitRegistratieSystemen. 

 

Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Kilometerregistratie systeem

Om aan te tonen dat er niet meer dan 500 kilometer privé wordt gereden met uw zakelijke voertuigen, bent u verplicht een sluitende kilometerregistratie te overleggen aan de Belastingdienst. 

De slimme FleetGO black box, welke onzichtbaar wordt ingebouwd in het voertuig, registreert alle wettelijk verplichte gegevens voor een betrouwbare bewijsvoering. Daarnaast biedt het online systeem nog veel meer slimme mogelijkheden om uw km registratie en beheer van voertuigen te vereenvoudigen

Zo loopt u geen enkel risico op boetes en/of naheffingen van de fiscus.

Kilometerregistratie

Mogelijkheden & add-ons kilometerregistratie

Eén van onze tevreden klanten

Bukom is hét toonbeeld van duurzame, efficiënte en circulaire oplossingen op het gebied van industriële reiniging en afvalmanagement. Joep Schotten vertelt: Dankzij de Remote Tacho Download hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van de tachograafgegevens.
“Dat levert veel tijdswinst op”.

Deze merken maken gebruik van FleetGO

FleetGO references

Duidelijke rapportages

De FleetGO cloud is een gebruiksvriendelijke applicatie waar u alle benodigde informatie snel binnen handbereik heeft. 

Stel zelf dashboards en overzichten samen en draai eenvoudig de juiste rapportages en exportbestanden uit. 

U kunt eenvoudig periodieke rapportages instellen, welke u automatisch per mail kunt laten versturen. 

Voorbeelden van rapportages zijn:

 • Fiscaal sluitende kilometerregistratie
 • Urenstaten
 • Bezoekrapportages
 • Tijdsbestedingen per locatie

Kilometerregistratie systeem
Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Gedetailleerde kilometerregistratie

De slimme FleetGO black box houdt alle voertuigbeweging nauwkeurig bij en stuurt deze door naar de beveiligde FleetGO cloud. Hier wordt alle ritdata verwerkt, verrijkt en opgeslagen in een gebruiksvriendelijke applicatie. 

U heeft een compleet overzicht van alle rit- en routehistorie van uw voertuigen. Uw volledig sluitende km registratie wordt standaard 10 jaar lang bewaard.

Sluitende kilometerregistratie

Kilometerregistratie software van FleetGO

Met de GPS kilometerregistratie software van FleetGO heeft u geen omkijken meer naar uw fiscale verantwoording. Alle ritgegevens, gereden routes, afgelegde kilometers en bezochte locaties worden automatisch geregistreerd.

Daarnaast biedt het automatische kilometerregistratie systeem talloze extra tools die u helpt uw voertuigen makkelijker te beheren. 

Wilt u ook starten met automatische kilometerregistratie? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact op met één van onze adviseurs door ons te bellen.

Kilometerregistratie software
Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Kilometerregistratie app

FleetGO biedt een gratis iOS- en Android-app om uw wagenpark te beheren terwijl u onderweg bent. In de apps vindt u de belangrijkste functies waarmee u altijd inzicht heeft in uw wagenpark en uw data

De bestuurders-app beschikt over functies om ritdetails toe te voegen en specifieke ritten te markeren als privé of zakelijk.

Simpel. Gebruiksvriendelijk. Gratis.

App kilometerregistratie

Inzicht in werk- en reistijden

Registreer automatisch rijtijden, aantal ritten, bezoekduur, stilstandtijd en stationairtijd en ontvang hiervan overzichtelijke en gedetailleerde rapporten. 

Genereer gedetailleerde urenstaten en activiteitenrapporten op basis van periode, bestuurder, voertuig of locatie.

Kilometerregistratie formulier

Geofencing

Met de handige functie Geofencing kunt u een digitaal hekwerk aanmaken. Met deze virtuele afbakening kunt u talloze scenario’s aanmaken die uw aandacht direct vereisen. 

Ontvang direct een notificatie wanneer er iets ongebruikelijks plaatsvind zoals wanneer een voertuig een bepaalde zone verlaat of juist toetreedt, stel tijdschema’s in etc. 

Geofencing kilometerregistratie

Fiscale kilometerregistratie van FleetGO

Het kilometerregistratie systeem van FleetGO is gebruiksvriendelijk en zeer compleet, hieronder een overzicht van belangrijke mogelijkheden:

100% Fiscale zekerheid
Sluitende kilometerregistratie
Volledige route historie
Gebiedsafbakening (geofencing)
Live GPS tracking
POI’s en vaste adressen
Bestuurderidentificatie
Privé/zakelijk schakelaar
Mobiele app
Gedetailleerde urenstaten
 Triggers en notificaties
Interactieve dashboards
CAN-bus koppeling
Integratie met externe sensoren
Rijgedrag monitoring

GPS Trackers voor rittenregistratie

FleetGO heeft drie GPS trackers waarmee u rittenregistratie bij kunt houden; de BlackBox, OBD Dongle en de Easy Connect. Alle trackers werken op het 4G netwerk en zijn daarmee toekomstbestendig. De andere GPS tracker, de Easy Asset tracker, leent zich uitstekend voor het volgen van apparatuur, machines en (grote) materialen.

BlackBox

Met keurmerk RRS

FleetGO CubiQ
 • Inclusief Keurmerk RRS
 • Professionele inbouw door FleetGO monteur
 • 100% Sluitende rittenregistratie
 • Geen zorgen over boetes of naheffingen

OBD Dongle

Plug & Play

FleetGO OBD Dongle
 • Betaalbaar en flexibel
 • Plug & Play module
 • Voldoet aan de basiseisen van de belastingdienst

Easy Connect

Ook voor Machines

FleetGO Easy Connect
 • Makkelijk aansluiten op voertuigen en machines
 • Handige 12 – 24 volts aansluiting
 • Multifunctionele GPS tracker

Easy Asset Tracker

Materiaalbeheer

FleetGO Asset Tracker
 • Met gemak waardevolle goederen volgen
 • Werkt op batterij met lange levensduur
 • Waterdicht en gemakkelijk te bevestigen

Klaar om tijd te besparen?

Wacht niet langer...

Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

Kilometerregistratie voorbeeld (incl. download)

U wilt een kilometerregistratie bijhouden? Dit kan handmatig of automatisch. U dient zich in beide gevallen aan de strikte eisen van de Belastingdienst te houden. Download hier een handmatige kilometerregistratie voorbeeld of kies voor automatische kilometerregistratie.

Waarom kilometerregistratie bijhouden?

Elke zakelijk rijder die geen bijtelling betaalt en niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt, is verplicht een nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden. Dit is het bewijs wat de Belastingdienst nodig heeft om de gereden zakelijk kilometers te contoleren. Het is belangrijk een sluitende en controleerbare kilometerregistratie op te stellen, met gedegen kilometeradministratie voorkomt u dus hoge boetes.

Automatisch kilometers registreren

De automatische registratie biedt voor steeds meer zakelijk rijders de uitkomst. Een kwalitatief GPS kilometerregistratie-systeem meet de bewegingen die uw auto maakt zeer nauwkeurig, houdt rekening met de eisen van de Belastingdienst en is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesysteem (Keurmerk RRS). Er wordt een kastje in uw auto geplaatst die iedere rit automatisch voor u registreert. De gegevens worden real-time naar een beveiligde server gestuurd en zijn vervolgens eenvoudig terug te vinden in een kilometerregistratie programma, app of online overzicht. Zo zorgt het automatische GPS systeem, in combinatie met kilometerregistratie software, ervoor dat u geen omkijken heeft naar formulieren waarop u uw rijgedrag tot in detail beschrijft.

Handmatig bijhouden via Excel

Download kilometerregistratie voorbeeld

U kunt overwegen om zelf een registratie te maken in uiteenlopende apps of een eigen excel bestand, zoals het te downloaden formulier op deze pagina. Op het formulier of in een boekje in uw auto vult u gegevens als datum, tijd, adressen, kilometerstanden en de aangelegenheid in. Handmatig invullen vraagt om tijd en aandacht: papierwerk en excellijsten vereisen een dagdagelijkse accuratesse. Voor iedere rit dienen gegevens te worden opgeschreven. Ook iedere omweg moet specifiek worden vermeld. Een andere optie is kiezen een FleetGO-systeem. Dan bent u verzekerd van een sluitende km registratie wat goedgekeurd is door de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen over kilometerregistratie

Fiscale bijtelling; u betaalt het aan de Belastingdienst als u per jaar meer dan 500 privékilometer rijdt met uw zakelijke auto. Rijdt u minder dan 500 kilometer privé per jaar? Dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Wel vraagt de Belastingdienst u dit aan te tonen. Een digitale kilometerregistratie is hiervoor het meest effectieve en betrouwbare instrument. De GPS black box van FleetGO registreert alle acties en bewegingen van uw voertuig(en). Op de beveiligde website worden deze gegevens volledig automatisch verwerkt en voorzien van de juiste adresgegevens. Hiermee bent u dus verzekerd van een sluitende verantwoording voor de Belastingdienst. En niet onbelangrijk: u voorkomt boetes of naheffingen. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Een digitale kilometerregistratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst. Een digitale kilometerregistratie wordt bijgehouden door een km registratie kastje, oftewel GPS black box.

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw kilometerregistratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.

Als uw kilometerregistratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Rijdt u niet meer dan 500 privé-kilometers privé? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een zogenaamde ‘vereenvoudigde kilometerregistratie’ in combinatie met alle adressen in uw bedrijfsbestand. U mag het voertuig dan niet voor privé-doeleinden en zogenaamde lunchritten gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

De Belastingdienst controleert kilometerregistratie steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw kilometerregistratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw km registratie.

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen KM registratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen kilometerregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een kilometerregistratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

De wettelijke bewaartermijn van uw kilometerregistratie is zeven jaar.

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Dat kan via de app of via een vaste knop in het voertuig, de zogenaamde P/Z-schakelaar. Hiermee worden ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app.

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!