Kilometeradministratie

Kilometeradministratie van FleetGO helpt u om 100% geautomatiseerd uw kilometeradministratie bij te houden.

Offerte aanvraag
Vrijblijvend & zonder verplichtingen
Kilometeradministratie
Table of Contents

Kilometeradministratie GPS

Het kan zomaar voorkomen dat de Belastingdienst uw kilometeradministratie wil inzien. Door het tonen van een sluitende kilometeradministratie als bewijs, loopt u geen risico op boetes of naheffing. Is uw kilometeradministratie niet op orde? Dan ontvangt u een boete en/of naheffing.

Laat uw kilometeradministratie automatisch via GPS te lopen zodat u het risico op boetes wegneemt. Met het kilometeradministratie systeem van FleetGO is uw administratie altijd sluitend en op orde voor de Belastingdienst.

Kilometeradministratie met Keurmerk RRS

De automatische kilometeradministratie van FleetGO verloopt via GPS en de administratie is voorzien van Keurmerk RRS. Dankzij dit keurmerk voldoet uw sluitende kilometeradministratie altijd aan de meest recente eisen van de Belastingdienst. Zo bent u verzekerd van een bruikbaar bewijsstuk richting de Belastingdienst.

Sluitende kilometeradministratie

Gedetailleerde Kilometeradministratie

FleetGO heeft de GPS black box ontwikkeld, dit is een gps apparaat dat in uw voertuig wordt ingebouwd. Dankzij dit slimme apparaat wordt al uw kilometeradministratie automatisch geregistreerd in de cloud van FleetGO. In de FleetGO omgeving worden al uw ritten veilig opgeslagen, met alle informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Deze details zijn 24/7 online inzichtelijk, daarnaast bent u in staat om extra eigenschappen toe te voegen zoals privé- of zakelijke rit.

Alle gegevens die de black box registreert, worden 10 jaar op onze servers bewaard. Zo heeft u altijd een sluitende kilometeradministratie voor uzelf en de belastingdienst.

Kilometer administratie rapporten

Alle klanten van FleetGO hebben toegang tot krachtige rapportage-tooling waarmee u details van uw kilometer administratie op maat kunt rapporteren.

Met een paar muisklikken bepaalt u welke details u in uw rapport wilt hebben. Vervolgens doet onze rapportagetool het rekenwerk voor u.

U kunt naast een standaard kilometeradministratie rapport ook rapporten uitdraaien van extra details die belangrijk zijn voor uw bedrijf. U splitst de rapportage met gemak af op voertuig, bestuurder, groep, kilometerrapportages, declaratieformulieren, etc.

U klikt uw rapporten gemakkelijk in elkaar en exporteert deze rapporten met gemak in diverse bestandindelingen zoals PDF & Excel. Het opmaken van heldere rapportages van uw rittenadministratie is nog nooit zo makkelijk geweest.

Verwerking van werk- en reistijden

Het systeem van FleetGO biedt een gedetailleerd overzicht van alle kilometers die zijn geregistreerd, dit gebeurt volledig automatisch. Zo krijgt u een overzicht van het aantal gereden kilometers, de rijtijden, duur van de bezoeken, stilstand-tijd en stationair-tijd. Vervolgens is het ook nog eens mogelijk om alle data op te splitsen op niveau van periode, chauffeur, voertuigtype en/of gebied.

Kilometeradministratie bijhouden

Virtueel gebied markeren

Binnen de applicatie van FleetGO kunt u gebieden markeren waarover u informatie wenst te ontvangen.

U kunt bijvoorbeeld meldingen ontvangen over voertuigen die het gebied betreden of verlaten. Wellicht wilt u een waarschuwing ontvangen wanneer een voertuig het gebied op een ongewoon tijdstip verlaat. Dit alles stelt u gemakkelijk in en zo houd u altijd grip op zowel uw wagenpark als uw locaties.

Uw meldingen komen binnen via bijvoorbeeld WhatsApp, SMS, oproep, e-mail of via het FleetGO cloud-platform.

Geofencing Kilometeradministratie

Kilometeradministratie app

Met de kilometeradministratie app van FleetGO beheert u uw wagenpark, ongeacht waar u zich bevindt. Of u nou onderweg bent, op bezoek bij een zakenrelatie of elders werkzaam, via de app houdt u grip op uw zakelijke floot.

De FleetGO kilometeradministratie app is gemakkelijk in gebruik, overzichtelijk en volledig gratis. De app is beschikbaar voor iOS en Android, deze download u gemakkelijk via de app-stores.

De app stelt bestuurders en chauffeurs in staat om details van de ritten door te voeren, zoals een privé- of zakelijke rit.

Kilometeradministratie app

Fiscale kilometeradministratie van FleetGO

Het kilometeradministratiesysteem van FleetGO is gebruiksvriendelijk en zeer compleet, hieronder een overzicht van belangrijke mogelijkheden:

 • 100% Fiscale zekerheid
 • Volledig sluitende rittenregistratie en routehistorie
 • Gebiedsafbakening (geofencing)
 • POI’s en vaste adressen
 • Live GPS tracking (optioneel)
 • Bestuurderidentificatie (optioneel)
 • Privé/zakelijk schakelaar (optioneel)
 • CAN-bus koppeling (optioneel)
 • Gedetailleerde urenstaten
 • Eenvoudig in te stellen triggers en notificaties
 • Integratie met externe sensoren
 • Brandstofinformatie (middels CAN-bus koppeling)
 • Rijgedrag monitoring (optioneel)
 • Automatische rapportages
 • Interactieve dashboards
 • …en nog veel meer!
Meer weten over Kilometeradministratie?
Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

GPS Trackers voor kilometeradministratie

FleetGO heeft drie GPS trackers waarmee u uw kilometeradministratie bij kunt houden; de BlackBox, OBD Dongle en de Easy Connect. Alle trackers werken op het 4G netwerk en zijn daarmee toekomstbestendig. De andere GPS tracker, de Easy Asset tracker, leent zich uitstekend voor het volgen van apparatuur, machines en (grote) materialen.

BlackBox

Met keurmerk RRS

FleetGO CubiQ
 • Inclusief Keurmerk RRS
 • Professionele inbouw door FleetGO monteur
 • 100% Sluitende kilometeradministratie
 • Geen zorgen over boetes of naheffingen

OBD Dongle

Plug & Play

FleetGO OBD Dongle
 • Betaalbaar en flexibel
 • Plug & Play module
 • Voldoet aan de basiseisen van de belastingdienst

Easy Connect

Ook voor Machines

FleetGO Easy Connect
 • Makkelijk aansluiten op voertuigen en machines
 • Handige 12 – 24 volts aansluiting
 • Multifunctionele GPS tracker

Easy Asset Tracker

Materiaalbeheer

FleetGO Asset Tracker
 • Met gemak waardevolle goederen volgen
 • Werkt op batterij met lange levensduur
 • Waterdicht en gemakkelijk te bevestigen

Veel gestelde vragen over kilometeradministratie van FleetGO

Hoe zit het precies met een kilometeradministratie?

U moet fiscale bijtelling betalen wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met uw zakelijke auto. Stel u heeft een bestelbus en u rijdt minder dan 500 kilometers privé, dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Om aan de Belastingdienst aan te tonen dat u minder dan 500 kilometers privé heeft gereden, levert u de kilometeradministratie van uw bestelbus aan. Dankzij de automatische registratie van al uw kilometers dankzij onze GPS black box, heeft u een sluitende kilometeradministratie voor de belastingdienst. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Wat is een digitale kilometeradministratie precies?

Een digitale kilometeradministratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst. Bij de digitale kilometeradministratie van FleetGO kunt u altijd uw kilometerstaat online inzien!

Welke eisen stelt de Belastingdienst aan een kilometeradministratie?

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw kilometer administratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.
Wat als mijn kilometer administratie niet klopt?

Als uw kilometer administratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Wat is een ‘vereenvoudigde kilometeradministratie’?

Rijdt u niet meer dan 500 privé-kilometers privé? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een zogenaamde ‘vereenvoudigde kilometeradministratie’ in combinatie met alle adressen in uw bedrijfsbestand. U mag het voertuig dan niet voor privé-doeleinden en zogenaamde lunchritten gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van een vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

Wanneer wordt mijn km administratie gecontroleerd?

De Belastingdienst controleert km administratie steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw kilometeradministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw kilometeradministratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw kilometerregistratie.

Wanneer hoef ik geen kilometeradministratie bij te houden?

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen kilometeradministratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen kilometeradministratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een kilometeradministratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een rittenregistratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

Hoe lang moet ik mijn kilometer administratie bewaren?

De wettelijke bewaartermijn van uw kilometeradministratie is zeven jaar.

Wat wordt verstaan onder ‘zakelijke rit’?

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Wat zijn ‘omrijkilometers’?

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Hoe kan ik meerdere bestuurders onderscheiden?

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Hoe kan ik ritten als privé aanmerken?

Dat kan via de app of via een vaste knop in het voertuig, de zogenaamde P/Z-schakelaar. Hiermee worden ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app.

Wat is het Keurmerk RRS?

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!