Green Driving

De milieubesparing die tegelijkertijd gunstig is voor uw zakelijk resultaat. Krijg inzicht en bespaar op brandstofkosten, onderhoudskosten én CO2-uitstoot.

Maandelijks opzegbaar
Laag bedrag per maand
3 jaar garantie op locatie
10 jaar veilige dataopslag
Eigen soft- & hardware
Eenvoudig in gebruik

Met Green Driving brengt u het rijgedrag van de bestuurders in kaart. Buitensporig rijgedrag zorgt voor onnodige brandstof- en onderhoudskosten. Bovendien vergroot het de kans op schade, boetes en ongevallen.

Door het rijgedrag te monitoren heeft u een helder inzicht van de prestaties van de chauffeurs, gebaseerd op Het Nieuwe Rijden. Onderzoek van TNO toont aan dat er significant bespaard kan worden wanneer dit concept wordt toegepast.

Green Driving
Green Driving Analyse

Duidelijke Grafieken

Via het overzichtelijke dashboard heeft u de beschikking over duidelijke grafieken. Zo ziet u in één oogopslag wie de beste of slechtste bestuurder is. U heeft een eenduidig vergelijk en kunt met de gemeten gegevens sturen op beter rijgedrag.

CO2-uitstoot in beeld

Naast heldere top 10’s en grafieken beschikt u ook over totaal-rapportages om te zien hoe u als bedrijf presteert.

Zo ziet u in één oogopslag wat de CO2-uitstoot is geweest in een bepaalde periode. Hiermee heeft u altijd inzage en kunt u tijdig bijsturen om uw doelstellingen te behalen.

CO2 Uitstoot Analyse

Green Driving Scorecard

Met de scorecard krijgen individuele bestuurders een cijfer voor hun rijgedrag. Op basis van diverse parameters wordt bepaald wat de score is voor een bepaalde periode. Deze cijfers kunt u vervolgens weer aan de bestuurders presenteren.

Door er bijvoorbeeld een competitief onderdeel van te maken, kunt u iedereen stimuleren om beter rijgedrag te hanteren.

Rijgedrag in beeld

Met Green Driving heeft u het rijgedrag van uw medewerkers in beeld. U kunt precies zien waar en wanneer zij afwijkend rijgedrag hebben vertoond. Zo wordt er gekeken naar het remgedrag, acceleraties, bochtengedrag en snelheden. Met de optionele CAN-bus koppeling is ook het brandstofverbruik en het toerental uit te lezen.

Bestuurdersgedrag Analyse

Meten is weten

De black box van FleetGO is in staat om diverse analyses van het rijgedrag te maken. Het rijgedrag wordt gemeten aan de hand van diverse aspecten. Zo worden de gereden snelheden van het voertuig, de stationaire tijden en de omgereden kilometers vastgelegd. Ook het bochtengedrag en het accelereer- en remgedrag worden gemeten. Al deze aspecten samen geven u een helder beeld van het rijgedrag van de chauffeurs.

Overzichtelijke dashboards

Exacte metingen

Chauffeurs vergelijken

Tankpassen koppelen

Stimuleren van chauffeurs

Stimulans om groener te rijden

U beschikt over een overzichtelijk dashboard met daarin alle informatie over het rijgedrag van de chauffeurs en het wagenpark. Dit dashboard biedt een overzicht van de prestaties van uw gehele organisatie. De prestaties zijn verder uit te splitsen, zodat in één oogopslag te zien is welke chauffeur of welk voertuig opvallende prestaties levert. Dit kan door middel van een top tien, maar ook op individueel niveau.

Deze gegevens kunt u gebruiken om groener rijden te stimuleren. De module maakt de prestaties van de chauffeurs immers inzichtelijk. U kunt de chauffeurs bijvoorbeeld periodiek een rapport toesturen, met daarin een overzicht van hun rijgedrag. Zo maakt u ze bewust van hun goede en minder goede rijeigenschappen.

Door het belonen van goed rijgedrag, ontstaat er een vriendelijke competitie onder de chauffeurs waarbij het doel is om ‘groener’ te rijden. Op deze wijze worden ze gestimuleerd en gemotiveerd om hun rijgedrag aan te passen indien nodig.

Lees ook ons artikel over brandstof besparen.

Green Driving: Minimaal 10% besparing

Het inzicht in de rijprestaties door Green Driving en de verandering van het rijgedrag, leidt in de praktijk tot een besparing van 10% op de brandstofkosten en de CO2-uitstoot. Dit percentage kan nog hoger worden door het volgen van een rijvaardigheidstraining via één van onze partners. Wanneer de chauffeurs getraind worden door één van onze partners, is een besparing van 15 tot 20% zelfs haalbaar. Daarnaast zal het risico op schade en ongevallen worden verkleind. Ook lopen de kosten voor onderhoud en reparatie terug.

Wilt u meer informatie over Green Driving van FleetGO?

Vul het formulier in om meer informatie te ontvangen

Vul het formulier in en wij sturen u meer informatie over Green Driving, de verschillende mogelijkheden en de prijzen voor uw wagenpark.

Nadat u het formulier heeft ingevuld zullen we mogelijk nog contact opnemen om uw specifieke situatie door te nemen. 

Wilt u liever meteen met iemand spreken? 

Bel ons dan op 038-4449542 of stuur een email naar sales@fleetgo.com

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 233 recensies
js_loader

  • Bij het versturen van dit formulier geeft u aan dat u akkoord bent met onze Privacy Policy.