Gestolen auto traceren

Gestolen auto traceren

Iedere dag worden circa 16 personenauto’s gestolen. 45 procent van de gestolen auto’s wordt getraceerd. Niemand zit erop te wachten dat zijn auto gestolen wordt. Het is vervelend als het uw persoonlijke wagen betreft, maar als het een bedrijfswagen is, kan de situatie ook een negatieve impact hebben op uw onderneming. U kunt uw klanten minder goed helpen en wellicht komen zelfs bedrijfsprocessen in gevaar. Redenen genoeg om uw gestolen auto snel terug te willen.

Hoe krijgt u uw gestolen auto terug?

GPS-trackingsoftware en –hardware die onderdeel zijn van fleetmanagementsystemen kunnen uw bedrijf op verschillende manieren helpen om uw auto terug te krijgen. Met deze techniek is het vrij eenvoudig om een gestolen auto te traceren.

Traceer uw gestolen voertuig

Door een tracker in de auto te plaatsen, weet u altijd waar de auto is en in welke richting het zich beweegt. Met een GPS-autotracker volgt u uw auto realtime. U ziet op een digitale kaart terug waar alle voertuigen zich bevinden. Met deze exacte informatie kunt u uw auto traceren wanneer deze gestolen is. Als de auto geparkeerd wordt, is het eenvoudig voor de politie om uw wagen terug te brengen.

Krijg geofence alerts

Geofencing is software die gebruikt wordt voor fleetmanagement. Met geofencing bakent u virtueel een omgeving af. Wanneer dit gebied door de auto wordt verlaten, krijgt u hier een melding van. Op deze manier kunt u direct controleren of het om diefstal gaat. In dit geval brengt u de autoriteiten vlug op de hoogte en kunnen zij snel ingrijpen en de gestolen auto traceren.

Gestolen voertuig traceren met geofencing

Immobiliseer uw voertuig op afstand

Niet-geautoriseerd gebruik van uw voertuig kan in hoge kosten resulteren. Een dief zal namelijk niet met zo’n grote zorg met uw wagen omspringen als uw medewerkers. Hij kan schade toebrengen aan uw auto en veel kilometers afleggen. Bovendien kan hij door slecht rijgedrag de reputatie van uw bedrijf beschadigen. U beperkt zulke kosten en schade door uw voertuig op afstand te immobiliseren. Dit doet u met immobilisatietechnologie dat onderdeel kan zijn van fleetmanagementsoftware. Met deze software schakelt u op afstand de ontsteking van het gestolen voertuig uit. Is het voertuig in beweging? Dan wordt het geïmmobiliseerd zodra het tot stilstand komt. Op deze manier komt de crimineel niet ver en kan uw gestolen auto met behulp van GPS-autotracking snel getraceerd worden.

Bronnen:

https://www.liv.nl/diefstalcijfers

Offerte aanvraag