Referentie: Abiant Uitzendgroep

Abiant Logo

In gesprek met René Sietsema, wagenparkbeheerder Abiant Holding. Ze gebruiken FleetGO voor: Fiscale verantwoording, planning en optimalisatie van het wagenpark.

Abiant Uitzendgroep is een van de grootste uitzendorganisaties van Noord-Nederland met elf vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Daardoor zijn ze altijd dichtbij voor medewerkers en opdrachtgevers. De uitzendorganisatie is actief in de sectoren waar het om aanpakken gaat. Dagelijks zijn ruim 2.000 uitzendmedewerkers aan de slag voor de opdrachtgevers van Abiant.

Persoonlijk, dichtbij en betrokken

Kenmerken die passen bij Abiant Uitzendgroep zijn persoonlijk, dichtbij en betrokken. Er worden geen valse beloften gedaan en afspraak is afspraak. Dit is een onderscheidende factor in de branche. Abiant Uitzendgroep gaat persoonlijk langs bij opdrachtgevers om de wensen in kaart te brengen, zodat de juiste kandidaat geplaatst kan worden. Daarnaast is er veel ruimte voor opleidingen en cursussen voor medewerkers om de kennis en vaardigheden op een hoog niveau te houden.

“Alles wat we nodig hebben staat in het FleetGO-systeem.”

René Sietsema

Buitenlands personeel via Abiant EU Service

Onder de naam Abiant EU Service wordt de bemiddeling van buitenlands personeel verzorgd. Op het moment zijn er zeventig mensen aan het werk, maar in de zomer zijn dit gemiddeld honderdtachtig medewerkers. Ze verzorgen werkzaamheden in de bouw, groen, gww, productie en het agrarische. Abiant EU Service heeft voor zijn medewerkers eigen auto’s beschikbaar om naar de werkplekken te rijden. Dit is belangrijk omdat het openbaar vervoer vaak niet toereikend genoeg is.

De Abiant auto’s zijn door Abiant EU Service voorzien van een FleetGO-systeem. Hiermee wordt automatisch de rittenregistratie bijgehouden. Het bijhouden van een kilometerregistratie is verplicht vanuit de Belastingdienst om bijtelling te voorkomen. Het systeem registreert ook het rijgedrag: de snelheid, hoge toeren, hard remmen en scherpe bochten. Deze informatie gebruikt Abiant EU Service om discussie bij schade of boetes te voorkomen.

Via een dongel is het ook mogelijk om huurauto’s te voorzien van een kilometerregistratiesysteem. Hierdoor hoeft er geen ‘papierwerk’ bijgehouden te worden en weet Abiant EU Service altijd waar de auto’s zijn.

De samenwerking met FleetGO

Abiant EU Service is in aanraking met FleetGO gekomen door een overname van een bedrijf in Drenthe. De auto’s waren voorzien van een FleetGO-systeem. De samenwerking en het meedenken bevalt goed. Vanaf het begin merkt Abiant EU Service dat ze ervan profiteert. Daarom is gekozen om ook andere auto’s te voorzien van een kilometerregistratiesysteem van FleetGO.

Offerte aanvraag