ILT verhoogt boetekans door scherpere controle

BLOG_ILT

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert sinds 1 februari strenger op rij- en rusttijden. FleetGO ziet risico’s toenemen voor de bestuurder én ondernemer.  

De twee belangrijkste veranderingen die de boetekans verhogen: 

1. Er wordt gecontroleerd over een lange periode. 
In plaats van één dag terug wordt bij wegcontroles nu gecontroleerd tot aan het einde van de voorgaande wekelijkse rust.  

2. Bestuurdersboete én kaartinname. 
Zowel bij wegcontroles als bij bedrijfscontroles kunnen chauffeurs beboet worden voor 1.500 euro als ze betrokken zijn bij het manipuleren met de chauffeurskaart of tachograaf (ondernemer riskeert dan een boete van 10.375 euro)

Bij elke ernstige overtreding loopt de ondernemer bovendien zijn transportvergunning kwijt te raken; vanaf 1 maart 2021 worden deze geregistreerd in het ERRU-register

Risico’s verkleinen? Wel controle, geen boete.  

De meeste boetes zijn nog steeds te voorkomen door:

1. De juist informatievoorziening
Met Remote Tacho Download vindt het (wettelijk verplicht) verzamelen van de tachograaf data automatisch op afstand plaats van een volledig wagenpark.  

2. De juiste analyse software
Met Tacho Analyse stel je iedere medewerker in staat met de chauffeurs de risico’s te vermijden door visualisaties van tacho-data en geldende wetgeving die van toepassing zijn op uitgevoerd transport.

3. Juist gebruik van de tachograaf
De meest voorkomende overtredingen ontstaan nog steeds door onjuist gebruik van de tachograaf. Zorg er dus voor dat uw chauffeurs de juiste trainingen volgen voor het goed bedienen en gebruiken van de tachograaf.

FleetGO – uw expert in de wereld van transporteurs en tachografen 

Als expert delen we graag onze kennis met u: toelichting op de (internationale) wetgeving, training in tachograafgebruik of verzamelen en interpretatie van tachograafgegevens van een compleet wagenpark. Meld je vast aan voor onze gratis Tachowebinar binnenkort via tachowebinar@fleetgo.com

Tacho 360

Bekijk hoe Bukom efficiënter te werk gaat met behulp van o.a. onze Tachograaf services, het uitlezen en analyseren van tachograafdata.    

Offerte aanvraag