FleetGO is klaar voor 4G!

FleetGO Klaar Voor 4G

Vanaf 1 december 2025 zal er definitief een eind komen aan het 2G tijdperk. Dit betekend dat alle devices die gebruik maken van het 2G netwerk niet meer zullen functioneren. FleetGO is voorbereid op de 4G generatie hardware. Maar wat is 4G precies, wat zijn de voordelen en wat verandert er voor u als klant? Lees in dit artikel waarom het verstandig is om nu al over te gaan op 4G devices voor in uw voertuigen.

Wat is 4G?

Binnen de EU zijn de telecomproviders inmiddels begonnen met het afbouwen van het 2G/3G netwerk. 2G is een frequentie waar momenteel nog veel technologieën gebruik van maken. Denk hierbij o.a. aan slimme meters, waterkeringen, stoplichten en ook GPS-systemen zoals dat van FleetGO. 2G zal beschikbaar blijven tot uiterlijk begin december 2025. Om een soepele overstap op deze nieuwe 4G-technologie te maken, starten wij nu al met het implementeren van onze nieuwe generatie blackboxen.

Wanneer stopt 2G?

In Nederland kan u via drie internetproviders gebruik maken van het 2G-netwerk. Het verschilt per internetprovider wanneer het stopt met het 2G-netwerk. Hieronder leest u wanneer dit is:

  • T-Mobile: 01-06-2023 (2G-netwerk niet meer beschikbaar)
  • Vodafone: eind 2024
  • KPN: 01-12-2025

4G? Waarom geen 5G?

Waarom geen 5G, dit is toch de nieuwste generatie? En terechte vraag met een duidelijk antwoord. 5G is voornamelijk bedoeld om enorme hoeveelheden data door te sturen naar mobiele devices. Denk hierbij aan video streams, data downloads en videobellen.

De FleetGO Internet of Things-toepassing is in vergelijking tot een mobiele telefoon extreem zuinig qua energie- en dataverbruik. Speciaal voor dit soort oplossingen is er op basis van 4G een aparte technologie ontwikkeld, genaamd 4G LTE-M. LTE, wat staat voor Long Term Evolution en zal parallel aan 5G blijven bestaan.

Meer weten over deze specifieke technologie? Bekijk dan de pagina op Wikipedia.

Wat verandert er voor mij?

Voertuigen omvatten steeds meer data die wij real-time beschikbaar willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de actuele accu-status van je elektrische auto, Fleet Management data of cruciale onderhoudsdata. Dankzij het 4G netwerk zijn we in staat om naadloos in te spelen op de groeiende behoefte naar real-time data. Met de nieuwe 4G-units heeft FleetGO een toekomstbestendige oplossing ontwikkeld en blijft u ook in de toekomst verzekerd van een optimaal functionerend systeem.

Wat zijn de voordelen van 4G LTE-M?

  • Mobiele communicatie op hoge snelheid; apparaten wisselen snel data met elkaar uit
  • Energiezuinig; De 4G LTE-M technologie verbruikt veel minder energie dan andere technologie
  • Betere landelijke dekking; Het 4G netwerk heeft nu al een zeer goede dekking, zowel nationaal als internationaal, zo blijven voertuigen verbonden
  • Grote bandbreedte; Bewegende objecten kunnen beter gevolgd worden
  • Stabiele verbinding; De snelheid, gepaard met de dekking en bandbreedte zorgt voor een zeer stabiele verbinding

Nieuwsgierig naar onze nieuwe 4G oplossingen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten via 038 444 95 42 of info@fleetgo.com

Offerte aanvraag