Home » Blog » FleetGO is klaar voor 4G!

FleetGO is klaar voor 4G!

Eindelijk is het zover, de uitrol van FleetGO’s nieuwe 4G devices gaat vanaf 1 juli 2021 van start. Maar wat is 4G precies, wat zijn de voordelen en wat verandert er voor onze klanten?

Wat is 4G

Binnen de EU zijn de telecomproviders inmiddels begonnen met het afbouwen van het 2G-netwerk. 2G is een frequentie waar momenteel nog veel technologieën gebruik van maken. Denk hierbij o.a. aan slimme meters, waterkeringen, stoplichten en ook GPS-systemen zoals dat van FleetGO. Zoals het er nu naar uitziet, zal 2G beschikbaar blijven tot eind 2025. Om niet af te wachten en ruim de tijd te nemen om over te stappen op deze nieuwe technologie, starten wij nu al met het implementeren van onze nieuwe generatie blackboxen.

4G? Waarom geen 5G?

Waarom geen 5G, dit is toch de nieuwste generatie? En terechte vraag met een duidelijk antwoord. 5G is voornamelijk bedoeld om enorme hoeveelheden data door te sturen naar mobiele devices. Denk hierbij aan video streams, data downloads en videobellen. De FleetGO systemen zijn in vergelijking tot een mobiele telefoon extreem zuinig qua energie- en dataverbruik en wij hebben een beperkte bandbreedte nodig voor onze zogenaamde ‘IoT-oplossing’. Speciaal voor dit soort systemen is er op basis van 4G een aparte technologie ontwikkeld, genaamd 4G LTE-M Meer weten over deze specifieke technologie? Bekijk dan de pagina op Wikipedia.

Wat verandert er voor mij?

Voertuigen omvatten steeds meer data die wij real-time beschikbaar willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de actuele accu-status van je elektrische auto, Fleet Management data of cruciale onderhoudsdata. Dankzij het 4G netwerk zijn we in staat om naadloos in te spelen op de groeiende behoefte naar real-time data. Met de nieuwe 4G-units heeft FleetGO een toekomstbestendige oplossing ontwikkeld en bent u ook na april 2025 verzekerd bent van een optimaal functionerend systeem.

Meer 4G in de toekomst

Op 1 juli 2021 start FleetGO met de uitrol van 4G devices voor lichte voertuigen. Later dit jaar zal ook de nieuwe 4G Qubiq gelanceerd worden die speciaal is ontwikkeld voor zware voertuigen.

FleetGO omruilactie

Bent u al klant en was u al van plan om over te schakelen op 4G? Later dit jaar zullen wij starten met een aantrekkelijke omruilactie, houdt hiervoor uw mail en/of onze site in de gaten.

Nieuwsgierig naar onze nieuwe 4G oplossingen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten via 038 444 95 42 of info@fleetgo.com