Home » Blog » FleetGO is klaar voor 4G!

FleetGO is klaar voor 4G!

FleetGO maakt gebruik van nieuwe generatie 4G hardware. Maar wat is 4G precies, wat zijn de voordelen en wat verandert er voor onze klanten?

Wat is 4G

Binnen de EU zijn de telecomproviders inmiddels begonnen met het afbouwen van het 2G/3G netwerk. 2G is een frequentie waar momenteel nog veel technologieën gebruik van maken. Denk hierbij o.a. aan slimme meters, waterkeringen, stoplichten en ook GPS-systemen zoals dat van FleetGO. Zoals het er nu naar uitziet, zal 2G beschikbaar blijven tot eind 2025. Om niet af te wachten en ruim de tijd te nemen om over te stappen op deze nieuwe technologie, starten wij nu al met het implementeren van onze nieuwe generatie blackboxen.

4G? Waarom geen 5G?

Waarom geen 5G, dit is toch de nieuwste generatie? En terechte vraag met een duidelijk antwoord. 5G is voornamelijk bedoeld om enorme hoeveelheden data door te sturen naar mobiele devices. Denk hierbij aan video streams, data downloads en videobellen.

De FleetGO Internet of Things-toepassing is in vergelijking tot een mobiele telefoon extreem zuinig qua energie- en dataverbruik. Speciaal voor dit soort oplossingen is er op basis van 4G een aparte technologie ontwikkeld, genaamd 4G LTE-M. LTE, wat staat voor Long Term Evolution en zal parallel aan 5G blijven bestaan.

Meer weten over deze specifieke technologie? Bekijk dan de pagina op Wikipedia.

Wat verandert er voor mij?

Voertuigen omvatten steeds meer data die wij real-time beschikbaar willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de actuele accu-status van je elektrische auto, Fleet Management data of cruciale onderhoudsdata. Dankzij het 4G netwerk zijn we in staat om naadloos in te spelen op de groeiende behoefte naar real-time data. Met de nieuwe 4G-units heeft FleetGO een toekomstbestendige oplossing ontwikkeld en blijft u ook in de toekomst verzekerd van een optimaal functionerend systeem.

Wat zijn de voordelen van 4G LTE-M?

  • Mobiele communicatie op hoge snelheid; apparaten wisselen snel data met elkaar uit
  • Energiezuinig; De 4G LTE-M technologie verbruikt veel minder energie dan andere technologie
  • Betere landelijke dekking; Het 4G netwerk heeft nu al een zeer goede dekking, zowel nationaal als internationaal, zo blijven voertuigen verbonden
  • Grote bandbreedte; Bewegende objecten kunnen beter gevolgd worden
  • Stabiele verbinding; De snelheid, gepaard met de dekking en bandbreedte zorgt voor een zeer stabiele verbinding

Nieuwsgierig naar onze nieuwe 4G oplossingen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten via 038 444 95 42 of info@fleetgo.com