Kemachara Transport B.V. is fairtrade én flexibel dankzij Track en Trace van FleetGO

Kemachara wagenpark

Quote: “We kunnen rekenen op de mensen, de kwaliteit en de flexibiliteit van FleetGO”

Albert-Jan

Ze noemen zichzelf een ‘fairtrade’ transportbedrijf. Niet primair vanwege wát ze doen, maar vanwege hóé ze hun werk doen. Zorgvuldige omgang met producten en personeel gaat voor alles. Hier hangen betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit direct mee samen. En als flexibel bedrijf, werkt Kemachara Transport B.V. graag met flexibele producten voor haar wagenpark. Zie daar de match: FleetGO verzorgt de plug-in Track en Trace en de Remote Tacho Download van de wagens.

Je kunt het zo gék niet bedenken, of Kemachara Transport B.V. vervoert of distribueert het. Van fietsen, medische apparatuur en palletladingen tot gebogen glas en gekoelde waren. Kortom, iedere denkbare vorm en inhoud komt veilig en verzekerd aan op de plaats van bestemming. Een flexibel wagenpark en dito chauffeurs, zijn daarbij essentieel. En natuurlijk scherp zicht op waar alle voertuigen zich bevinden.

Plug-in Track en Trace

Flexibiliteit is bijna het pseudoniem van het opslag- en transportbedrijf dat al in 1993 werd opgericht. Albert-Jan, eigenaar van Kemachara Transport B.V.: “Wij kopen en verkopen geregeld voertuigen voor ons wagenpark. Voorheen hadden we inbouwvolgsystemen in onze voertuigen, maar het verwijderen en herplaatsen ervan kostte veel tijd. En waar we twee decennia geleden nog met vijf voertuigen transporteerden, doen we dat nu met 31 voertuigen. Daarom zochten we naar een flexibel voertuigvolgsysteem, dat makkelijk in- en uitgeplugd kan worden. Dat systeem vonden we bij FleetGO. We hebben hiermee altijd zicht op waar onze wagens zich bevinden, zien in een oogopslag hoe lang onze chauffeurs hebben gereden en kunnen indien nodig aantonen hoe lang we bij een klant zijn geweest.”

Remote Tacho Download

Sinds een jaar maakt Kemachara Transport B.V. ook gebruik van Remote Tacho Download (RTD) van FleetGO. Albert-Jan: “We rijden met onze wagens door heel Nederland en die wagens worden afwisselend door verschillende chauffeurs bestuurd. Waar de chauffeurs hun bestuurderspassen tot voor kort nog met de hand moesten uitlezen, gebeurt dat nu automatisch en op gezette tijden. Als we controle krijgen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), hebben we alle benodigde gegevens paraat. Het gebruik van de RTD bespaart de chauffeurs een hoop tijd en wij hebben veel minder administratie. En het is natuurlijk prettig dat je zeker weet dat je aan alle eisen voldoet die de ILT stelt.”

Merkvast

Kemachara Transport B.V. en FleetGO werken zo’n drie jaar samen. En als het aan Albert-Jan ligt, blijft deze samenwerking nog lang bestaan: “Ik ben merkvast. Als de producten doen wat ze moeten doen en het bedrijf stabiel is, zit het goed. We kunnen rekenen op de mensen, de kwaliteit en de flexibiliteit van FleetGO. Net zoals onze klanten en ons personeel op ons kunnen reken. Wij zijn ervan overtuigd dat waardering van personeel en goed werkgeverschap uitstraalt tot aan de klant. Dat ene stapje extra doet het ‘m. Waar we zelf voor staan, zoeken we in de bedrijven met wie wij samenwerken. Uiteindelijk gaat het om vertrouwen en het hebben van een klik. Met FleetGO is die klik er.”

Offerte aanvraag