Optimaal gemak voor Bouwbedrijf de Vries uit Leeuwarden

referentie-Bouwbedrijf-de-Vries-blog-header

Quote: “We hebben in al die jaren nog nooit een storing gehad”

Stephan Zuiderbaan – Directeur Bouwbedrijf de Vries

Een traditioneel bouwbedrijf uit Leeuwarden die de laatste jaren een flinke groei heeft ervaren. Waar zij in 2007 begonnen zijn met 10 medewerkers en ongeveer 5 bussen, staan ze nu klaar met 100 medewerkers en ongeveer 35 bussen. Alle specialiteiten voor bouw en renovatie hebben zij in huis. Om dit werk efficiënter te maken, hebben zij FleetGO ingeschakeld om het wagenpark makkelijker te beheren en in te zetten. Al sinds 2007 zijn zij partner van FleetGO en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Momenteel beheren zij het wagenpark door middel van track en trace, ritregistratie en sinds kort ook de Easy Asset Tracker.

Bouwbedrijf-de-Vries

Track en trace

Met het track en trace systeem heeft Bouwbedrijf de Vries realtime inzicht in de status en locatie van het wagenpark. “Naarmate je groter wordt, wordt het lastiger om de verantwoording voor het wagenpark bij één iemand te leggen. Alles in Excel vastleggen werkt dan niet handig. Met de track en trace van FleetGO kunnen we direct zien waar alles staat, wat zorgt voor ontzettend veel gemak. Daarbij komt dat we met dit systeem ook 100% zeker weten wat de status is. Dit is voor onze service en onderhoud afdeling bijvoorbeeld handig. Mocht er ergens een storing zijn, dan weten we precies wie het dichtst bij deze locatie is.”

Rittenregistratie

Ook Bouwbedrijf de Vries moet een betrouwbaar bewijsstuk van de ritten leveren aan de fiscus. “In iedere bus hebben we een black box voor rittenregistratie. Daarbij registreren we ook de ritten van een aantal personenauto’s, omdat we voor deze auto’s te maken hebben met bijtelling. Tevens hebben we een vrachtwagen rijden waar een black box van FleetGO in is geïnstalleerd. Natuurlijk hebben we dit gedaan omdat het belastingtechnisch verplicht is. Maar voor ons is dit bijzaak en vinden we het vooral handig dat we alles in een systeem in kunnen zien en hierop in kunnen spelen.”

Asset Tracker

Sinds kort is ook de Easy Asset Tracker onderdeel geworden van Bouwbedrijf de Vries. “Wij hebben de asset tracker op aanhangwagens en schaftunits die we in het veld hebben staan. Elke dag ontvangen wij een bericht vanuit de tracker met de locatie. Door de lange levensduur van de accu, heeft de tracker de mogelijkheid om iedere dag een bericht te sturen van de locatie. Naast dat het ons werk efficiënter maakt, is het ook bij diefstal handig om direct in te zien waar deze wagens en units te vinden zijn.”

“FleetGO is een absolute aanrader”

Volgens Stephan Zuiderbaan zal de samenwerking nog lange tijd aanhouden. “FleetGO is een absolute aanrader. Het is niet alleen qua prijs goed, maar ook de ondersteuning die we krijgen is goed. We hebben één aanspreekpunt waar we altijd terecht kunnen en goed contact mee hebben. Daarbij levert FleetGO alleen als zij weten dat de producten en diensten optimaal werken. Onze uitrusting werkt altijd goed en we hebben in al die jaren nog nooit een storing gehad. Voor ons is het een echte aanvulling op het wagenpark!”

Offerte aanvraag