Rittenadministratie

Rittenadministratie GPS van FleetGO biedt u de mogelijkheid om volledig automatisch uw rittenadministratie bij te houden.

Offerte aanvragen
Vrijblijvend & zonder verplichtingen
Rittenadministratie
Table of Contents

Rittenadministratie GPS

De Belastingdienst mag ieder willekeurig moment inzicht vragen in uw rittenadministratie. U dient een sluitende rittenadministratie als bewijs te leveren. Kunt u dit bewijs niet leveren? Of klopt uw rittenadministratie niet? Dan ontvangt u een boete en/of naheffing.

Door uw rittenadministratie voor uw voertuig(en) via GPS te laten verlopen, zorg u ervoor dat uw rittenadministratie altijd sluitend en op orde is. Zo voorkomt u discussies met de Belastingdienst en riskeert u geen boetes of naheffingen.

Sluitende rittenadministratie met Keurmerk RRS

Rittenadministratie met FleetGO gebeurt volledig automatisch, daarnaast is de administratie voorzien van het Keurmerk RRS. Hiermee voldoet uw sluitende rittenadministratie altijd aan de laatste eisen van de belastingdienst.

Sluitende rittenadministratie

Gedetailleerd rittenadministratie

De FleetGO black box is een gps apparaat dat wordt ingebouwd in uw voertuig. Dankzij de black box wordt al uw ritadministratie automatisch geregistreerd in de cloud van FleetGO. In onze cloud-omgeving worden al uw ritten veilig opgeslagen, met alle informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Deze details kunt u ten alle tijden online inzien en daarnaast bent u in staat om extra eigenschappen toe te voegen zoals prive- of zakelijke rit.

Alle gegevens die de black box registreert, worden 10 jaar op onze servers bewaard. Zo heeft u altijd een sluitende rittenadministratie voor de belastingdienst.

Rapportages van uw ritten administratie

Wanneer u gebruik maakt van FleetGO, krijgt u toegang tot onze krachtige rapportage-tool. U bent volledig in control want u bepaalt welke details u terug wilt zien in uw rapporten.

Uw uitdraai bevat naast een sluitende ritten administratie ook alle extra details die relevant zijn voor uw bedrijf. U heeft onder andere rapporten per voertuig, bestuurder of groep, rittenrapportages, declaratieformulieren etc.

De rapportages zijn gemakkelijk te exporteren naar de bestandsindeling die u wenst. Het aanleveren van heldere rapportages van uw kilometeradministratie is nog nooit zo makkelijk geweest.

Zicht op werk- en reistijden

Het systeem van FleetGO registreert alle ritten volledig automatisch. Hiermee heeft u zicht op het aantal ritten, de rijtijden, duur van bezoeken, stilstand-tijd en stationair-tijd. Dit alles kunt u naar wens afsplitsen op basis van periode, chauffeur(s), voertuigtype en/of gebied.

Automatische rittenadministratie

Virtuele grenzen instellen

Met FleetGO stelt u gemakkelijk virtuele grenzen in zodat u een specifiek gebied in de gaten kunt houden.

Krijg meldingen wanneer bepaalde voertuigen het gebied in- of uitrijden, of wanneer een voertuig in het gebied op een onverwacht tijdstip in beweging komt.

Uw meldingen komen binnen via bijvoorbeeld WhatsApp, SMS, oproep, e-mail of via het FleetGO cloud-platform. U behoud grip op uw wagenpark en kunt direct reageren bij veranderende situaties.

Geofencing Rittenadministratie

Rittenadministratie app

De rittenadministratie app van FleetGO helpt u uw wagenpark beheren terwijl u onderweg bent. De app is gratis beschikbaar voor zowel iOS al Android en biedt alle belangrijke functies die u de nodige inzichten geeft van uw wagenpark. Bestuurders en chauffeurs kunnen gemakkelijk details van de ritten doorvoeren, bijvoorbeeld het onderscheid tussen een privé- of zakelijke rit.

Onze rittenadministratie app is gemakkelijk in gebruik, overzichtelijk en volledig gratis.

Rittenadministratie app

Fiscale rittenadministratie van FleetGO

Het rittenadministratie systeem van FleetGO is gebruiksvriendelijk en zeer compleet, hieronder een overzicht van belangrijke mogelijkheden:

 • 100% Fiscale zekerheid
 • Volledig sluitende rittenregistratie en routehistorie
 • Gebiedsafbakening (geofencing)
 • POI’s en vaste adressen
 • Live GPS tracking (optioneel)
 • Bestuurderidentificatie (optioneel)
 • Privé/zakelijk schakelaar (optioneel)
 • CAN-bus koppeling (optioneel)
 • Gedetailleerde urenstaten
 • Eenvoudig in te stellen triggers en notificaties
 • Integratie met externe sensoren
 • Brandstofinformatie (middels CAN-bus koppeling)
 • Rijgedrag monitoring (optioneel)
 • Automatische rapportages
 • Interactieve dashboards
 • …en nog veel meer!
Meer weten over Rittenadministratie?
Ontvang een Offerte
Vrijblijvend & zonder verplichtingen

GPS Trackers voor rittenadministratie

FleetGO heeft drie GPS trackers waarmee u rittenregistratie bij kunt houden; de BlackBox, OBD Dongle en de Easy Connect. Alle trackers werken op het 4G netwerk en zijn daarmee toekomstbestendig. De andere GPS tracker, de Easy Asset tracker, leent zich uitstekend voor het volgen van apparatuur, machines en (grote) materialen.

BlackBox

Met keurmerk RRS

FleetGO CubiQ
 • Inclusief Keurmerk RRS
 • Professionele inbouw door FleetGO monteur
 • 100% Sluitende rittenadministratie
 • Geen zorgen over boetes of naheffingen

OBD Dongle

Plug & Play

FleetGO OBD Dongle
 • Betaalbaar en flexibel
 • Plug & Play module
 • Voldoet aan de basiseisen van de belastingdienst

Easy Connect

Ook voor Machines

FleetGO Easy Connect
 • Makkelijk aansluiten op voertuigen en machines
 • Handige 12 – 24 volts aansluiting
 • Multifunctionele GPS tracker

Easy Asset Tracker

Materiaalbeheer

FleetGO Asset Tracker
 • Met gemak waardevolle goederen volgen
 • Werkt op batterij met lange levensduur
 • Waterdicht en gemakkelijk te bevestigen

Veel gestelde vragen over rittenadministratie van FleetGO

Hoe zit het precies met een rittenadministratie?

U moet fiscale bijtelling betalen wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met uw zakelijke auto. Stel u heeft een bestelbus en u rijdt minder dan 500 kilometers privé, dan hoeft u dus geen bijtelling te betalen. Om aan de Belastingdienst aan te tonen dat u minder dan 500 kilometers privé heeft gereden, levert u de rittenadministratie van uw bestelbus aan. Dankzij de automatische registratie van al uw ritten dankzij onze GPS black box, heeft u een sluitende rittenadministratie voor de belastingdienst. Raadpleeg ook onze kennisbank voor meer informatie rondom bijtelling en belasting voor de zakelijke automobilist.

Wat is een digitale rittenadministratie precies?

Een digitale rittenadministratie is een betrouwbaar instrument om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt in uw zakelijke voertuig. Als u dit aantoont, hoeft u geen bijtelling over het privégebruik van uw auto te betalen aan de Belastingdienst. Bij de digitale rittenadministratie van FleetGO kunt u altijd uw rittenstaat online inzien!

Welke eisen stelt de Belastingdienst aan een rittenadministratie?

De Belastingdienst stelt een aantal eisen aan uw ritten administratie. De volgende gegevens moet u vermelden in ieder geval vermelden:

 • het merk van de auto;
 • het type auto;
 • het kenteken van de auto;
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt;
 • de ritgegevens.

U vermeldt per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden;
 • de privé-omrijkilometers – als u tijdens een zakelijke
 • rit ook privékilometers maakt.
Wat als mijn ritten administratie niet klopt?

Als uw ritten administratie niet klopt, wordt deze ongeldig verklaard en moet u alsnog bijtelling betalen over het privégebruik van uw auto. Ook kan de Belastingdienst een boete opleggen.

Wat is een ‘vereenvoudigde rittenregistratie’?

Rijdt u niet meer dan 500 privé-kilometers privé? Dan mag u het bewijs daarvoor leveren met een zogenaamde ‘vereenvoudigde rittenadministratie’ in combinatie met alle adressen in uw bedrijfsbestand. U mag het voertuig dan niet voor privé-doeleinden en zogenaamde lunchritten gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst vindt u behalve de richtlijnen, ook een voorbeeld van vereenvoudigde rittenregistratie voor bestelauto’s.

Wanneer wordt mijn km administratie gecontroleerd?

De Belastingdienst controleert km administratie steekproefsgewijs. Dus ook als u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt ingevuld, kan de Belastingdienst deze gegevens controleren. Bijvoorbeeld door uw rittenadministratie op te vragen en te vergelijken met de gegevens die bij hen bekend zijn. Ook kunnen de APK-gegevens worden vergeleken met uw rittenadministratie en kan via uw kenteken verkregen informatie worden vergeleken met uw rittenregistraties.

Wanneer hoef ik geen rittenregistratie bij te houden?

Als uw bestelauto buiten werktijd niet wordt gebruikt en u dit kunt aantonen, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. U zal dan wel moeten bewijzen dat de auto achter bijvoorbeeld een hek staat of dat de sleutel op een centrale plek wordt bewaard. Ook als u een bestelauto voor uw onderneming heeft die u uitsluitend zakelijk gebruikt, hoeft u geen rittenregistratie bij te houden. Wel moet u de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ hebben ingediend.

Let op: ook in dit geval ligt de bewijslast bij u! In veel gevallen is een rittenregistratie dan nog steeds de beste oplossing (en vaak ook goedkoper!).

Hoe lang moet ik mijn rit administratie bewaren?

De wettelijke bewaartermijn van uw rittenadministratie is zeven jaar.

Wat wordt verstaan onder ‘zakelijke rit’?

Alle kilometers die voor uw bedrijf worden gereden, zijn zakelijke kilometers. Hieronder valt woon-werkverkeer, mits hiervoor de gebruikelijke route wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld thuis luncht, valt de hiervoor gereden afstand ook onder zakelijke kilometers. Kilometers die u voor bijvoorbeeld een studie ten behoeve van uw bedrijf maakt, vallen (deels) ook onder zakelijke kilometers.

Wat zijn ‘omrijkilometers’?

Als u tijdens een zakelijke rit ook privékilometers maakt, zijn dit ‘omrijkilometers’. Dit zijn bijvoorbeeld kilometers die u maakt als u van of naar uw werk uw kinderen naar de crèche of naar school brengt.

Hoe kan ik meerdere bestuurders onderscheiden?

Rijden er in de voertuig(en) verschillende bestuurders? Maak dan gebruik van onze persoonsgebonden RFID-bestuurderidentificatie. Deze module is te koppelen aan de black box.

Hoe kan ik ritten als privé aanmerken?

Dat kan via de app of via een vaste knop in het voertuig, de zogenaamde P/Z-schakelaar. Hiermee worden ritten automatisch als privé registeren zonder in te loggen in het FleetGO-platform of de app.

Wat is het Keurmerk RRS?

Het Keurmerk RitRegistratiesystemen (Keurmerk RRS) is in het leven geroepen om meer zekerheid te bieden aan eindgebruikers, de Belastingdienst en de leveranciers van ritregistratiesystemen. Het Keurmerk RSS bestaat uit een serie technische eisen waaraan een ritregistratie systeem moet voldoen.

FleetGO beschikt over een systeem dat dit keurmerk mag dragen. Hierdoor mag u erop vertrouwen dat dit systeem gedegen is en voldoet aan alle eisen. Kies daarom altijd voor een betrouwbare en toekomstbestendige rittenregistratie met een keurmerk!