Zwitserland heeft haar 2G mobiele netwerk afgeschaft

Switzerland 2G

De Zwitserse mobiele beheerders hebben hun netwerk vernieuwd naar 4G en 5G technologieën, en hebben momenteel bijna het hele land gedekt. Dat betekent dat de beheerders hebben besloten om het 2G netwerk af te schaffen in Zwitserland.

Vanaf het begin van 2023 heeft ook Sunrise, de laatste mobiele beheerder die 2G heeft ondersteund, de afschaf van 2G aangekondigd. Om deze reden kunnen apparaten die slechts 2G netwerk connectiviteit hebben geen verbinding meer maken met het netwerk in Zwitserland. Over de komende jaren zal ook in veel andere landen in Europa het 2G netwerk afgeschaft worden. In de meeste Europese landen zal dit vanaf 2025 gebeuren.

Hoe beïnvloedt dit FleetGO gebruikers?

Bij FleetGO hebben we de afschaf van het 2G netwerk aan zien komen en daarom hebben we geïnvesteerd in hardware die zowel de huidige 2G als de nieuwe 4G technologie ondersteunt om de best mogelijke dekking in Europa te realiseren, afhankelijk van beschikbare netwerken. In de afgelopen jaren hebben we dit de standaard van onze hardware gemaakt, om netwerkproblemen in de toekomst te voorkomen.

We raden sterk aan om al uw voertuigen die nog niet zijn uitgerust met 4G FleetGO apparatuur, om over te stappen naar onze nieuwe 4G oplossingen. Dit voorkomt uitval van uw GPS signaal als uw voertuigen door Zwitserland rijden met een 2G apparaat, wat invloed kan hebben op onze GPS Tracking oplossing.

Als dit toch voorkomt, zal FleetGO data blijven verzamelen over uw voertuig, en zal dit uploaden in het systeem zodra uw voertuig weer een 2G signaal oppikt. Dus wees gerust, er zal geen data in uw logboek missen en u kunt ons Rittenregistratiesysteem gebruiken zoals u van FleetGO gewend bent.

Bent u niet zeker of u een 2G of 4G ondersteund systeem in uw voertuig heeft, of als u meer informatie wilt opvragen over onze 4G oplossen kunt u contact opnemen met ons sales team.

Offerte aanvraag