Update: Twee-factor authenticatie en notificaties

2-factor

Bij FleetGO zijn we continue bezig om nieuwe updates voor u te voegen, om het gebruik van ons platform gemakkelijker te maken en om nieuwe functionaliteit te creëren. In de nieuwste versie hebben we een functie toegevoegd die het makkelijker maken om veilig in te loggen in ons platform, namelijk de twee-factor authenticatie. Verder hebben we een functie toegevoegd om schade tijdens een voertuig inspectie automatisch in het systeem door te voeren.

Wat is Twee-Factor Authenticatie?

Tweefactorauthenticatie (2FA in het kort) is een methode om de beveiliging van accounts tegen ongeautoriseerde toegang te beveiligen. Dit systeem vereist dat u zich naast hun gebruikersnaam en wachtwoord op een extra wijze identificeren, vaak via een code gegenereerd door een app op uw mobiele telefoon of via een sms. 2FA verhoogt de veiligheid van een account aanzienlijk doordat het voor vreemde personen moeilijk wordt om toegang te verkrijgen tot uw account zonder de additionele authenticatiefactor. 2FA wordt tegenwoordig steeds vaker geïmplementeerd door bedrijven en organisaties. Het wordt sterk aanbevolen om 2FA te activeren op uw accounts, voor de optimale beveiliging.

2FA bij FleetGO

Bij FleetGO werkt het systeem als volgt: De twee-factor authenticatie betekent voor u dat het gemakkelijker is om veilig in te loggen. Bij elke login krijgt u de mogelijkheid om uw identiteit te bevestigen met uw mobiele telefoon. Dit zorgt ervoor dat het onmogelijk wordt dat iemand uw gegevens inziet zonder toegang tot beide uw telefoon én desktop. Deze functie resulteert in een erg soepele manier van inloggen die u toch de hoogste beveiliging levert.

Bij FleetGO heeft u de optie om 2FA per gebruiker aan te zetten. Dit moet worden uitgevoerd door een admin, en duurt slechts een paar seconden. Log in op het FleetGO platform, navigeer naar Management > Common > Users en open de specifieke gebruiker de u toegang wil geven tot 2FA. Klik op Edit en vink het vakje bij Multi-Factor Authentication aan. Nadat u opgeslagen hebt, krijgt u een bevestiging.

Wanneer de gebruiker inlogt, krijgen ze een QR code te zien die gescand moet worden met een Authenticator App op de mobiele telefoon. Wanneer dit succesvol is, wordt er een code gegenereerd voor het inloggen bij FleetGO. Let wel op, er worden herstelcodes gegenereerd bij de eerste 2FA login. Dit is voor het geval dat u uw mobiele telefoon verliest.

Voertuig Inspectie Schade Notificaties

Naast de twee-factor authenticatie is er een andere toegevoegd aan FleetGO. Zo wordt schade automatisch doorgevoerd naar de vlootmanager bij invoer van de schade in de FleetGO voertuig inspectie app. Op deze manier kunt u sneller handelen bij schade. Hierdoor heeft u de mogelijkheid zo snel mogelijk reparaties uit te voeren. Zo kunt u direct weer de weg op met FleetGO.

Offerte aanvraag