Referentie: Top Movers

Top Movers P.A. Van Rooyen

In gesprek met Bram Plooy, directeur. Hij gebruikt FleetGO voor: Remote Tacho Download en Tachograaf Analyse.

Ze begonnen als binnenvaartschippers en hebben zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot het (inter)nationale verhuisbedrijf P.A. van Rooyen – Top Movers. Bram Plooy, operationeel directeur: “We doen alles wat met verhuizen te maken heeft. Van het leeghalen van een huis of bedrijf, tot het inrichten van de nieuwe ruimte. En waar vrachtverkeer is, zijn er tachograafregels. P.A. van Rooyen heeft daar dankzij de Remote Tacho Download-module van FleetGO geen omkijken naar.”

Van-Rooyen

“Met de Remote Tacho Download is het met de hand uitlezen verleden tijd en voorkomen we veel gedoe”

Bram Plooy

Geen zorgen meer over het verhuisproces

Mensen volledig ontzorgen tijdens een verhuisproces; al vijf generaties weet P.A. van Rooyen dit voor elkaar te krijgen. Álles regelen ze tot in de puntjes. Klanten zien dat terug in optimale verhuis- en montageservice, opleverdienst en opslagmogelijkheden. Daarnaast biedt P.A.van Rooyen ook een logistieke service, waarbij dagelijks diverse goederen vanuit het logistiek centrum in Mijdrecht van A naar B wordt getransporteerd. In al deze processen wint de duurzame aanpak van het bedrijf steeds meer terrein. Bram: “We maken gebruik van duurzame verhuismaterialen, storten afval milieuverantwoord af en geven afgedankt meubilair een tweede leven door het aan afnemers te verkopen. Daarnaast houden we ons wagenpark zo schoon mogelijk. Onze dieselmotoren zijn bijvoorbeeld van de hoogste emissieklasse en we maken gebruik van LNG-auto’s, hybride en elektrische auto’s. Ook hebben we drie LZV-combinaties, waardoor we kilometers besparen en dus de CO2-uitstoot minimaliseren. We willen namelijk dat de generaties na ons ook kunnen genieten van het natuurschoon om ons heen.”

Vertrouwen

In hun zoektocht naar leveranciers van een telematicasysteem, kwam P.A. van Rooyen uit bij twee ‘kandidaten’, waaronder FleetGO. Bram: Nadat FleetGO een presentatie over de mogelijkheden van het systeem bij ons had gegeven, verwezen ze ons voor gebruikerservaringen naar een bedrijf die er al mee werkte. Het vertrouwen waarmee ze ons doorverwezen, gaf voor ons eigenlijk al de doorslag. Als je dat doet, moet je namelijk heel zeker weten dat je een goed product hebt.”

Handmatig uitlezen verleden tijd

Inmiddels maakt P.A. van Rooyen al zeven jaar gebruik van de Remote Tacho Download van FleetGO. Bram: “Onze verwachtingen zijn ruimschoots uitgekomen. De Remote Tacho Download bespaart ons een hoop tijd; het handmatig uitlezen van een tachograaf is een enorm gedoe. Met een wagenpark van 15 vrachtwagens auto’s heb je echt een automatisch uitleessysteem nodig. Met de Remote Tacho Download voldoen we aan alle tachograafwet- en regelgeving. Onze andere trekkers, opleggers, aanhangers, busjes en auto’s zijn ook uitgerust met het systeem van FleetGO. Hierdoor kunnen we met de track en trace functie realtime  zien waar onze chauffeurs rijden; dit is een onmisbare tools voor onze planning. We kunnen aan onze klanten doorgeven hoe laat we er precies zijn en kunnen we adequaat reageren op ad hoc-klussen. En bij onterechte boetes draaien we zo een rapport uit waarmee we kunnen aantonen hoe het werkelijk zit.”

Korte lijntjes

Het contact met FleetGO typeert Bram hetzelfde als het systeem: betrouwbaar. Bram: “We kunnen echt rekenen op het systeem. Dat geldt ook voor de mensen van FleetGO. Tot nu toe heb ik vooral te maken gehad met iemand van de planning en met de monteur. De lijntjes zijn kort, waardoor eventuele vragen snel worden opgepakt. Als er weer iets in- of uitgebouwd moet worden, bel ik soms gelijk de monteur en is het zo geregeld. Dat werkt heel prettig. Ik verwacht dat we het bestaande lijntje nog lang vasthouden. Het systeem heeft namelijk nog veel meer mogelijkheden dan waar we nu gebruik van maken. Reden dus om er nog meer uit te halen.”

Offerte aanvraag