Tips voor uw rittenregistratie

Rittenregistratie

Heeft u uw rittenregistratie goed op orde? Met deze tips heeft u altijd een fiscaal sluitende verantwoording richting de fiscus!

Controleer uw rittenregistratie regelmatig

Wacht niet tot de feestdagen aan het einde van het jaar met het bijwerken van uw rittenregistratie. Het is vaak meer werk dan u denkt en u heeft vaak meer ritjes gereden dan u kunt herinneren. Werk uw ritten dan ook regelmatig bij en voorkom stress aan het einde van het jaar.

Voert u nog een handmatige rittenregistratie? Dan is het wellicht eens tijd om te kijken naar een automatische GPS rittenregistratie van FleetGO! Hiermee hoeft u helemaal niets meer bij te houden en heeft u altijd een verantwoording richting de fiscus voor handen.

Altijd een sluitende rittenregistratie

De automatische rittenregistratie van FleetGO® is dé manier om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Het rittenregistratiesysteem van FleetGO® is sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie.

Werk uw agenda altijd bij

Uw agenda vormt samen met uw rittenregistratie een bewijsvoering richting de Belastingdienst. Zorg dan ook dat uw agenda altijd is bijgewerkt en dat deze aansluit op uw rittenregistratie.

Bewaar tankbonnen, boetes en garagenota’s

Deze stukken zorgen voor een extra fundament in uw bewijsvoering. Zorg er ook voor dat de u uw kilometerstand altijd opgeeft bij uw tanktransacties en dat deze overeenstemt met uw rittenregistratie. Dit geld ook voor de garagenota’s: hier wordt uw kilometerstand altijd geregistreerd. De fiscus heeft op verzoek toegang tot deze informatie, dus zorg dat dit overeenstemt met uw gegevens.

Voeg opmerkingen of geheugensteuntjes toe bij afwijkende ritten

Bent u in het weekend nog aan het werk geweest of heeft u bijvoorbeeld een boodschap gedaan voor de zaak op zondag? Of bent u met een zakenrelatie naar de golfbaan geweest? Noteer dit dan bij de betreffende rit en voeg eventueel extra bewijzen toe (bijv. een rekening) zodat u dit altijd kunt verantwoorden wanneer de Belastingdienst vragen stelt. Bij FleetGO kunt u dit per rit eenvoudig ingeven via uw online account of via onze app.

Vergeet de omrijkilometers niet

Rijdt u na uw werk nog even langs de supermarkt voor een boodschap of haalt u uw kind op van de kinderopvang? Vergeet dan niet het aantal kilometers dat u bent omgereden op te geven. Bij FleetGO kunt u deze kilometers eenvoudig uitrekenen en administreren.

Tijdelijke auto? Blijven registreren!

Dit vergeten veel mensen, maar ook bij een tijdelijke auto dient u uw registratie gewoon bij te werken. Lees ook ons artikel over de bijtelling tijdelijke auto’s.

Offerte aanvraag