Home » Tachograaf » Mogelijkheden Tacho Download

Mogelijkheden Tacho Download

Remote Tacho Download is een onmisbaar instrument voor de transportsector en stelt u in staat om de digitale tachograafgegevens op afstand uit te kunnen lezen. Het gebruiksvriendelijke platform geeft inzicht in essentiële voertuig- en chauffeursdata, versimpelt processen, minimaliseert risico’s en maakt het mogelijk om altijd te beschikken over de juiste informatie om efficiënt te kunnen plannen en aansturen.

Digitale tachograaf uitlezen op afstand

Tacho Download is in de basis een innovatief instrument op de digitale tachograaf uit te kunnen lezen op afstand. Het uitlezen van de tachograafgegevens en de bestuurderspas gebeurt volledig automatisch, ongeacht waar het voertuig zich op dat moment bevindt. Uiteraard worden alle gegevens opgeslagen en gearchiveerd volgende de Europese wetgeving.

Uw voertuigen volgen via Track & Trace

Naast de wettelijke verplichting van het downloaden, opslaan en archiveren van de tachograafbestanden, is de mogelijkheid om uw voertuig(en) live te volgen met Track & Trace. U heeft hiermee een realtime kaartoverzicht van de actuele positie van uw voertuig(en). Daarnaast ziet u onder andere de bestuurder, actuele snelheid, de status van de tachograaf en de resterende rijtijd voor die dag.

Bewaking van rij- en rusttijden

Doordat u beschikt over actuele tachograafdata heeft u ook inzage in de rij- en rusttijden van uw chauffeur(s). U kunt hiermee pro-actief sturen en eventuele overschrijdingen tijdig voorkomen.

Professionele online software

De online software van FleetGO laat zich gemakkelijk bedienen en beschikt over een overzichtelijk dashboard met daarom de meest essentiële informatie over uw voertuigen, tachograafdata en chauffeurs.

Talloze rapportagemogelijkheden

Omdat FleetGO veel meer data verzamelt dan alleen tachograafdata, beschikt u over talloze krachtige en overzichtelijke rapportages. Bijvoorbeeld: rij- en rusttijdenrapportages, brandstofanalyses, rijgedraganalyses, laad- en lostijden, stilstand- en stationairtijden, bezoeker per voertuig/bestuurder etc. Bekijk hier het overzicht van analyses en rapportages.

Complete historie inzichtelijk

U kunt vanaf de dag van de installatie van de boordcomputer van FleetGO alle historie van voertuigen, ritgegevens en bestuurders inzien. Erg handig om analyses van prestaties te vervaardigen en natuurlijk wanneer er onduidelijkheid of discussie is ontstaan over een bepaalde rit of datum. U beschikt altijd over een volledig sluitende kilometerregistratie.

E-mail en SMS-alerts

Er zijn verschillende soorten E-mail en SMS waarschuwingen bij diverse soorten events instelbaar (o.a. snelheidsovertredingen, overschrijding rijtijdenwet, geofencing, etc.). Zo bent u snel op de hoogte van eventuele eigenaardigheden.

Beveiligde opslag

Alle data en informatie wordt opgeslagen op onze beveiligde servers waar dagelijks back-ups gemaakt worden. Standaard wordt alle data 10 jaar opgeslagen op onze servers.

Talloze persoonlijke instellingen

De online software van FleetGO is enorm flexibel ingericht en beschikt over talloze instellingsmogelijkheden om de software geheel persoonlijk in te richten.

Uitstekende support en ondersteuning

Komt u er even niet uit of heeft u hulp nodig bij het gebruik van ons systeem? Dan staat ons team medewerkers voor u klaar met uitstekende support en ondersteuning. Zowel per mail, telefoon als bij u op locatie!

Voorkom boetes met een automatische tacho download
De boetes zijn vrij hoog en er wordt streng gecontroleerd op misbruik. Het is dus van groot belang om serieus om te gaan met de digitale tachograaf en de bestuurderskaart. Doordat FleetGO het uitlezen van zowel het massageheugen en de bestuurderskaart verzorgd, hoeft u zich hier niet druk meer om te maken. Ook de bewaarplicht van twee jaar wordt volledig door FleetGO verzorgd. Lees hier meer over Tacho Download.

BELANGRIJK: Dit is slechts een korte handleiding en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Elke chauffeur of onderneming moet altijd vertrouwen op het volledige wettelijke document dat hier te vinden is: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2006/561/oj?locale=nl

Dit artikel is op 06-12-2019 voor het laatst bijgewerkt.

Mogelijkheden Tacho Download

Afbeelding: Mogelijkheden Tacho Download

Tacho Download

Tachograafgegevens op afstand uitleesbaar en volledig automatisch.

Tacho Download

Tachograafgegevens op afstand uitleesbaar en volledig automatisch.

We groeien snel!

Fast50-2015-300x150-300x150
Fast50-2016-300x150-300x150
Main50-2016-150x150
Main50-2017-150x150
Main50-2018-150x150
FD-Gazellen logo zwart-wit