Starten met een automatische rittenregistratie

Automatische Rittenregistratie

Rittenregistratie; als zakelijke rijder of zzp’er ontkomt u er niet aan. U kúnt ervoor kiezen om uw ritgegevens handmatig of via een Excelbestand bij te houden. Let op: het bijhouden van deze administratie kost tijd! Met automatische rittenregistratie bespaart u uzelf een hoop tijd, zorgen én zelfs kosten. Wilt u dus overstappen naar deze efficiënte vorm van registeren? Dat kan! Zelfs halverwege het kalenderjaar. Onderwerpen in dit artikel:

Stoppen met handmatige rittenadministratie

Data, tijden, adressen, kilometerafstanden, omwegen; de Belastingdienst vraagt u al deze gegevens bij te houden. Tenminste, als u geen bijtelling betaalt en niet meer dan 500 privékilometer per jaar rijdt. Deze informatie handmatig vastleggen kost tijd, maar is ook risicovol. Want als u zich vergist, verklaart de Belastingdienst uw administratie mogelijk ongeldig. U kunt daarvoor zelfs een boete opgelegd krijgen. En daar zit u als ondernemer niet op te wachten. Automatische rittenregistratie daarentegen is sluitend én fiscusproof.

Halverwege het kalenderjaar starten met automatische rittenregistratie?

Houdt u uw rittenregistratie handmatig bij, maar wilt u halverwege het kalenderjaar overstappen naar automatische registratie? Dat is geen probleem. Wel is het belangrijk dat u uw handmatige registratie bijhoudt tot het moment waarop de automatische registratie ingaat. Én dat u uw (papieren) registratie tot zeven jaar terug bewaart. De Belastingdienst kan namelijk om inzage van uw administratie vragen. Binnenkort zijn zorgen hierover voor u verleden tijd. Want de cloud van FleetGO leidt u naar een sluitende verantwoording van al uw ritten.

Let op!
Bijtelling; ook als u halverwege het kalenderjaar over gaat op automatische rittenregistratie, wilt u het vermijden. Bedenk dat u dan gemiddeld 500:12 = 42 kilometer per maand privékilometers mag maken. Of u nu uw oude zakelijke auto vervangt of een nieuwe toevoegt aan uw wagenpark. Met behulp van een rittenregistratie toont u het aantal gereden privékilometers aan. Start u bijvoorbeeld per 1 juni met uw kilometerregistratie, dan mag u 42X7= 294 privékilometers rijden tot en met het einde van het betreffende kalenderjaar. Halverwege het jaar stoppen met bijtelling is vaak niet mogelijk.

Automatische rittenregistratie uitgelegd

Handmatige rittenadministratie om bijtelling te voorkomen is achterhaald. Niet alleen omdat het omslachtig is, maar ook omdat automatische registratie zoveel méér biedt. Zeker als u voor het rittenregistratiesysteem van FleetGO kiest. Want daarvan weet u zeker dat het voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt, dat het fraudebestendig is en dat het voldoet aan de richtlijnen die gelden voor de bescherming van uw privacy.

GPS black box
En buiten dat: de GPS black box registreert niet alleen al uw gereden kilometers, het legt ook verbindingen. Bijvoorbeeld met andere opties, zoals Track en Trace, een CAN-bus koppeling of een privé/zakelijk-schakelaar. Met privé/zakelijk-schakelaar heeft u gemakkelijk zakelijke kilometers inzichtelijk en vereenvoudigd het  declareren.

Plug & play dongle
Naast de GPS black box heeft FleetGO een plug & play dongle oplossing. Dit is een passende oplossing voor wagenparken met vaak wisselende voertuigen of als eenvoudig rittenregistratiesysteem.  De plug & play dongle heeft geen RRS-keurmerk.

Mogelijkheden van de FleetGO® Cloud omgeving

  • Rittenregistratie
  • Ritdetails & Historie
  • Locaties & POI’s
  • Bestuurder identificatie
  • Brandstofverbruik
  • Heldere rapportages
  • Automatische controles
  • …nog veel meer!

Rittenregistratie
De FleetGO blackbox zorgt voor een volledig automatische rittenregistratie. Alle ritdetails en voertuigbewegingen worden automatisch doorgestuurd naar de beveiligde website van FleetGO. Hier worden alle ritten weggeschreven met alle bijbehorende informatie zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcodes en huisnummers.

Vraag een offerte aan!
Wilt u geen bijtelling betalen en gebruik maken van de voordelen van de FleetGO cloud? Dan is het rittenregistratiesysteem van FleetGO de oplossing. De rittenregistratie is altijd sluitend en fiscusproof. De GPS black box registreert automatisch al uw gereden kilometers en geeft inzicht in het rijgedrag. Onder de streep blijft er pure winst over: geen onnodige bijtelling en optimaal zicht op uw wagenpark en rittenadministratie. Vraag direct een prijsopgave aan!

RRS-keurmerk: altijd sluitend en fiscusproof

De automatische rittenregistratie van FleetGO is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt. Maar ook dat het systeem fraudebestendig is én voldoet aan de richtlijnen die gelden voor de bescherming van uw privacy.

Rittenregistratie van FleetGO is dus altijd sluitend en fiscusproof!

KeurmerkRitregistratiesystemen

FleetGO uitgelegd

Als specialist in automatische rittenregistratie bouwt FleetGO al meer dan 10 jaar aan haar platform. Met het rittenregistratiesysteem van FleetGO beschikt u over een sluitende registratie die fiscusproof is. Over een beveiligde cloud via waar u toegang hebt tot gedetailleerde rapportages en overzichten. Denk hierbij aan het fiscaal rapport en het declaratierapport. Realtime zicht op uw wagenpark dankzij Track en Trace. Over een CAN-bus koppeling die de benodigde correctie op uw gereden kilometers automatisch verwerkt. Toegang tot het FleetGO-platform via de mobiele applicatie (handig voor onderweg). Over een systeem dat modulair uitbreidbaar én maandelijks opzegbaar is. Over flexibiliteit dus. Én over een betrouwbare partner. Want ons systeem registreert dan wel gereden omwegen, wijzelf blijven met beide benen op de grond staan. Zodat u ons altijd kunt bereiken.

Waarom rittenregistratie bij FleetGO?

Bij FleetGO zijn we graag op weg. Samen met u, omdat we persoonlijk contact hoog in het vaandel hebben. We kijken vooruit, omdat we geloven in de kracht van innovatie. We manoeuvreren, omdat we flexibel zijn. Maar dat vlaggetje op de kaart houden we continu in het vizier. Daarom kunt u altijd rekenen op hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs. Op goede service en een rittenregistratie die naadloos aansluit. Zo staat niets u in de weg om u volledig te richten op úw onderneming.

Offerte aanvraag