Hogere efficiëntie in het wagenparkbeheer van CleanLease

Cleanlease

“Het was voor ons een logische keuze om voor FleetGO te kiezen. Het is een erg gebruiksvriendelijk platform met de juiste prijs/kwaliteit verhouding”

Menno Versteeg

De grootste marktspeler als het gaat om verhuur en reinigen van duurzaam textiel. CleanLease is actief in het reinigen, leasen en beheren van hoge kwaliteit textiel aan ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken in de Benelux. Met maar liefst 250 vrachtwagens in hun wagenpark brengen zij textiel van de wasserij naar de klant. Om dit wagenpark efficiënt te beheren en inzicht te krijgen in data zijn zij de samenwerking aangegaan met FleetGO. Momenteel is het wagenpark van CleanLease voorzien van Track en Trace, Remote Tacho Download, Tacho Analyse en FMS analyse. Waar CleanLease begonnen is met Track en Trace, nemen ze nu het hele pakket van FleetGO af. En als het aan Menno Versteeg ligt wordt FleetGO een nog groter onderdeel van het wagenpark. 

FleetGO onderdeel van het wagenparkbeheer 

In 2018 is de samenwerking van FleetGO en CleanLease opgezet. “Transport was tot dat moment een black box en we hadden onvoldoende inzicht in wat onze voertuigen deden en hoe efficient dat was. Om hier inzicht in te krijgen was het voor ons een logische keuze om voor FleetGO te kiezen. Het is een erg gebruiksvriendelijk platform met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Door FleetGO kunnen we vanaf iedere lokale wasserij onze eigen logistiek analyseren.” 

Track en Trace 

Om inzicht te krijgen in de transportbewegingen is CleanLease in 2018 begonnen met het Track en Trace systeem van FleetGO. “De laatste jaren hebben we steeds meer de focus gelegd op transport om op dit onderdeel beter te kunnen sturen. Met de Track en Trace module, hebben we real time inzicht gekregen in de routes die onze chauffeurs rijden. Door het grote gebruiksgemak van FleetGO is het erg makkelijk om het systeem te gebruiken en er dagelijks inzicht in te hebben. Daarnaast gebruiken we vanuit de Track en Trace module ook diverse rapportages om onze on time performance te rapporteren aan onze klanten.” 

Remote Tacho Download 

Ook maakte CleanLease kennis met de intelligentie van de Remote Tacho Download. “Gaandeweg kwamen we door gesprekken met FleetGO erachter dat zij meer oplossingen konden aanbieden, zoals de Remote Tacho Download en Tacho analyse. Hiermee besparen we nu personeelsuren omdat alle downloads automatisch plaatsvinden en kunnen onze collega’s meer tijd besteden aan het primaire proces. Daarnaast hebben we meer controle over onze data, wat we ook wettelijk verplicht zijn, en kunnen we beter sturen op mogelijke overtredingen van de arbeidstijdenwet. Middels de te downloaden chauffeursbrief kunnen we deze overtredingen gerichter met onze chauffeurs bespreken. 

Coaching door NEXTdriver en FMS analyse 

“Recentelijk hebben we een zeer geslaagde pilot gedraaid met NEXTdriver, waarbij we naast een verbeterd rijgedrag ook een mooie brandstofbesparing hebben gerealiseerd.” NEXTdriver biedt bedrijven de kans om het rijgedrag van chauffeurs in het verkeer te verbeteren. Gebaseerd op data kunnen de coaches van NEXTDriver chauffeurs sturen op het rijgedrag. “NEXTDriver coacht onze chauffeurs daarbij op een aantal aspecten op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, zoals minder harde beremmingen, het gebruik van de cruise control en het anticiperen in het verkeer. Voor deze pilot hebben we NEXTdriver gekoppeld aan FleetGO om te zorgen dat de juiste FMS data vanuit onze voertuigen beschikbaar wordt voor de coach van NEXTdriver. Het is leuk om te zien dat FleetGO hier erg enthousiast over is en ons helpt.” 

“Het doel is om alle voertuigen van FleetGO systemen te voorzien.” 

Menno Versteeg ziet de toekomst met FleetGO positief voor ogen. “Door de vruchtbare samenwerking zijn wij voornemens om de coaching met NEXTdriver uit te rollen over de gehele Nederlandse organisatie. We maken in totaal meer dan 7,5 miljoen kilometers op jaarbasis, dus als we dat veiliger kunnen doen dan is dat een perfecte oplossing. Niet alleen onze chauffeurs, maar ook de mede weggebruikers profiteren hiervan. 

Daarnaast draagt FleetGO actief bij het op orde hebben van de tachograaf data, wat ook een wettelijke verplichting is. En zorgt het voor inzicht in wat we doen. Ook in nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van rapportages, denken zij met ons mee. We hebben daarom de keuze gemaakt dat elke nieuwe vrachtwagen die instroomt wordt voorzien van alle FleetGO systemen. Zodat we binnenkort ons gehele wagenpark in 1 platform hebben staan.” 

Offerte aanvraag