Referentie: Bukom

Bukom Logo

Bukom nóg efficiënter dankzij tools FleetGO

Bukom is hét toonbeeld van duurzame, efficiënte en circulaire oplossingen op het gebied van industriële reiniging en afvalmanagement. Om de efficiëntie naar een nóg hoger plan te tillen, zijn de voertuigen en aanhangers van Bukom onder meer uitgerust met Track en Trace, Remote Tacho Download (RTD) en Trailer Tracking van FleetGO.

Eén kolkenzuiger en één man personeel telde reinigingsbedrijf Bukom bij haar oprichting in 1980. Anno 2021 telt dit innovatieve bedrijf 75 personeelsleden, beschikt het over een opslag van bijna 4.000 m³, heeft het een eigen proceshal én beheert het een uitgebreid wagenpark met bijbehorend materieel. Maar kenmerkender dan deze optelsom van aantallen en oppervlakten, is de ruimte die Bukom zijn mensen geeft om het beste uit zichzelf te halen. En om verworven kennis en kunde met elkaar te delen. Het proces van ‘circulariteit’ en ‘recycling’ ontstaat bij Bukom dus al buiten de cilinders.

“Dankzij de Remote Tacho Download hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van de tachograafgegevens. Dat levert veel tijdswinst op”

Joep Schotten

Tachograafgegevens altijd up to date

Bukom biedt klanten een totaaloplossing op het gebied van Industrial Services en Recycling. Joep Schotten, wagenparkbeheerder van Bukom: “Alles wat wij doen, doen wij volledig in eigen beheer. Hierdoor kunnen we onze klanten de beste service en kwaliteit garanderen. Daar willen we dan ook onze meeste tijd en energie in steken. Tot voor kort ging er relatief veel tijd verloren aan rittenadministratie voor ons wagenpark. Vooral het uitlezen en analyseren van de tachograafgegevens was tijdrovend. Om daarin tijd te besparen, zochten we naar een systeem dat de tachograafgegevens automatisch downloadt en analyseert. Dit systeem vonden we bij FleetGO. De kennismaking met de mensen achter FleetGO verliep heel prettig en het contact erna ook. Inmiddels zijn onze vrachtwagens uitgerust met RTD. Hierdoor hebben we geen gedoe meer met het uitlezen van tachograafgegevens en weten we zeker dat alles binnen de wettelijke termijn is geadministreerd. Een prettige bijkomstigheid is dat de kans op boetes voor te late of incomplete aanlevering van tachograafgegevens nu nihil is.”

Efficiënt plannen dankzij Track en Trace

Niet alleen op administratief vlak qua rittenregistratie wilde Bukom een efficiëntieslag maken, ook op planmatig gebied. Joep: “Ons bedrijf maakt een constante groei door. Deze groei zorgde er alleen wel voor dat we steeds minder zicht kregen op ons wagenpark. Om meer overzicht te creëren, vroegen we FleetGO in 22 lichte voertuigen en in 22 lichte bedrijfsauto’s een Track en Trace systeem met uitbreiding in te bouwen. In een aantal units en trailers lieten we daarnaast Trailer Tracking plaatsen. Nu weten we precies waar ons equipment zich bevindt en hoe we deze het meest efficiënt kunnen inzetten. Als een medewerker vertrekt bij een klant, zien we dat terug in het systeem. Daardoor kunnen we tijdig de benodigde voorbereidingen treffen en daarmee de doorlooptijden verkorten. GPS levert dus veel voordelen op voor onze planning. De RIFD maakt het bovendien mogelijk om van bestuurder te wisselen en per bestuurder de ritgegevens automatisch bij te houden. Ook dat levert veel tijdswinst op.”

Chemie

Bij Bukom bruist het van de ideeën. Van innovatie. Van enthousiasme. Bij FleetGO ook. Dat leidt in de samenwerking tussen beide partijen tot chemie. En wat in het vat zit, verzuurt niet. Daarom verwacht Bukom in de toekomst nog meer waardevolle tools van FleetGO te gebruiken. Joep: “FleetGO is net als wij vooruitstrevend. We werken allebei graag met de nieuwste technieken en verkennen altijd alle mogelijkheden. Dat maakt de samenwerking heel plezierig en nodigt uit tot meer. Binnenkort starten we bijvoorbeeld met geofencing. Met behulp van deze tool hebben we ook activiteiten in het vizier die buiten vooraf vastgestelde (werk)uren of gebieden plaatsvinden. Hiermee vergroten we het zicht op ons wagenpark, terwijl we er minder tijd aan kwijt zijn. En er zijn vast meer mogelijkheden om ons wagenpark efficiënter in te richten. Reden genoeg dus om nog lang met FleetGO samen te werken.”

Offerte aanvraag