Wat is bijtelling voor de plug in hybride?

Rijdt u met een plug in hybride van de zaak? Houd dan rekening met de mogelijke bijtelling voor de plug in hybride. U betaalt bijtelling als u meer dan 500 privékilometers maakt met uw zakelijke auto. Met privékilometers bedoelen we ritten die u maakt in uw vrije tijd. Woon-werkverkeer valt hier dus niet onder. De Belastingdienst ziet de gereden kilometers voor privé doeleinden als een vorm van inkomen. U moet over dit extra inkomen dus belasting betalen (ook wel bijtelling genoemd).

Hoe hoog is de bijtelling voor de plug in hybride?

Om de bijtelling te berekenen wordt er gekeken naar de cataloguswaarde van uw auto. Het maakt hierbij niet uit hoe oud uw auto is. Over de cataloguswaarde betaalt u een percentage bijtelling. Er wordt hierbij gewerkt met twee percentages (22% en 16%). Welk percentage u betaalt, is afhankelijk van de C02-uitstoot van de auto. Zo bedraagt de bijtelling voor elektrische auto’s 16%, voor benzine- en dieselauto’s en hybride aangedreven modellen is dit 22%.

Waar moet u rekening mee houden als u een zakelijke hybride plug in rijdt?

Voorkom problemen met de Belastingdienst door uw ritten te registreren. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op boetes en naheffingen. Het is bovendien lastig om te bewijzen welke ritten daadwerkelijk zakelijk waren als u de ritten niet registreert. U kunt uw ritten handmatig bijhouden, maar dit is een tijdrovende en zeer secure klus. Een makkelijkere oplossing is om een ritregistratiesysteem te laten installeren in uw hybride plug in. Deze is 100% sluitend en fiscus proof.

Bronnen: