Home » Connected car » Vrachtwagen tracking

Vrachtwagen tracking

Vrachtwagentracking loont. Want wie realtime zicht heeft op de locatie van de wagens, de technische staat en het brandstofgebruik, kan onnodig oponthoud voorkomen en zo kosten besparen. En met een koppeling met de tachograaf bent u er zeker van dat de tachograafdata automatische en op tijd wordt uitgelezen.

Wat is vrachtwagen tracking?

Het volgen van uw voertuig, van begin- tot eindpunt, van het bijhouden van laadruimte tempratuur tot de onderhoudsstatus; dat is vrachtwagentracking. Met behulp van een ingebouwde black box verzamelt u alle relevante gegevens van uw vrachtwagen(s), waardoor u realtime optimaal zicht hebt op de status van uw wagenpark.

GPS, FMS en tachograafdata verzamelen

Met behulp van voertuigtracking verzamelt u uiteenlopende informatie over uw vrachtwagen. De GPS-locatie, de data die beschikbaar is uit het FMS-systeem en de CAN-bus, en het is mogelijk om de tachograafdata op afstand uit te lezen. Dit geeft u de mogelijkheid uw wagenpark zo optimaal mogelijk in te in te richten en zo kosten te besparen. Ook krijgt u met voertuigtracking zicht op eventuele verdachte activiteiten of diefstal.

GPS-data

GPS-data bieden u informatie over de locatie van uw vrachtwagen(s), gereden routes en ritdetails. Deze informatie is terug te zien via een app of online platform. Direct inspelen op een ad hoc-verzoek van een klant is hiermee kinderspel. Lees meer over track en trace.

FMS-data

FMS of Fleet Management System is een internationaal gestandaardiseerde interface voor bedrijfsvoertuigen. Met de FMS-standaard is het mogelijk om fabrikantonafhankelijke data op te vragen ongeacht het merk of type. Voorbeelden van type data zijn; brandstofniveau, cruisecontrol actief en de positie van het gaspedaal. Bij een koppeling met de FMS is het direct mogelijk om ook tachograafdata uit te lezen.

Tachograafdata

Tachograafdata bevatten alle gegevens over rij- en rusttijden, gereden snelheden en afstanden van beroepschauffeurs. De data van het ‘massageheugen’ staat op de tachograaf zelf, de individuele informatie staat op de bestuurderskaart. Door koppeling met de black box is het mogelijk om de data op afstand uit te lezen.

Type trackingapparaten

Er zijn verschillende apparaten waarmee u uw vrachtwagen(s) kunt tracken; onder andere een black box, OBD-dongle en een Easy connect.

GPS Black Box

Een black box is een kastje dat GPS-data van uw voertuig(en)registreert. Via een beveiligde SIM-kaart wordt alle data realtime via een beveiligde verbinding doorgestuurd naar een online telematica platform (‘de cloud’). Hier wordt alle data verwerkt en omgevormd tot heldere analyses en rapportages. De verzamelde GPS-data vormt de basis van live tracking en automatische rittenregistratie.

CubiQ-1-300x198

OBD-dongle

Een OBD-dongle is een apparaatje dat vergelijkbare informatie verzamelt als een black box, maar die u zelf eenvoudig kunt installeren. Een flexibele oplossing dus voor wie alleen een simpele tracking nodig heeft of veel met tijdelijke voertuigen werkt.

OBD dongel

Easy connect

Easy connect is een simpele manier om de live-locatie van uw voertuigen te volgen. Wanneer het kastje is verbonden met een stoompunt (bijvoorbeeld een accu) wordt de GPS-data verzameld. Een passende oplossing voor trailers, heftrucks en andere klein materieel.   

 

Easy connect

Als wagenparkbeheerder wilt u uw voertuigen overal en realtime kunnen volgen. Met GPS-tracking van FleetGO bent u verzekerd van overzicht, gebruiksgemak en handige middelen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk aan te sturen. De verzamelde data wordt namelijk doorgestuurd naar onze FleetGO-cloud, waar u dag en nacht zicht heb op waar uw voertuigen zich bevinden en wat de status is van uw voertuigen. Eventuele diefstal hebt u door de detectiemogelijkheden direct in het vizier, maar ook bestuurdersinformatie ontgaat u niet. Ontdek de flexibiliteit en voordelen van ons trackingsysteem en vraag gratis een offerte aan!

FleetGO vrachtwagen trackingsoftware

Het FleetGO vrachtwagentrackingsysteem sluit aan bij uw wensen als wagenparkbeheerder. Want wij weten net als u dat slimme technologie cruciaal is voor het optimaal beheren van een wagenpark. Daarom is onze trackingsoftware zo ingericht, dat alle data automatisch naar onze FleetGO-cloud wordt gestuurd, waar u realtime zicht hebt op alle belangrijke informatie over uw voertuig(en). En de data staan niet op zichzelf; het wordt vertaald naar bruikbare gegevens en oplossingen, zoals de Remote Tacho Download, waarmee u de (verplichte) tachograafdata op afstand kunt uitlezen. Kortom, onze trackingsoftware biedt u de middelen om te voldoen aan alle regelgeving en tegelijkertijd tijd en kosten te besparen op uw wagenpark.

Hoe een GPS-trackingapparaat installeren in een vrachtwagen?

Een GPS-trackingapparaat kan op verschillende manieren worden gemonteerd. U kunt de installatie uitbesteden aan een expert, of het zelf doen. Houdt u het graag in eigen hand? Wij ondersteunen u daarbij graag; maak gratis gebruik van de FleetGO-handleiding of neem contact op met de support afdeling.

Vrachtwagen tracking

afbeelding: Vrachtwagen tracking

Slim wagenparkbeheer

Fleet Management makkelijk gemaakt

Slim wagenparkbeheer

Fleet Management makkelijk gemaakt

We groeien snel!

Fast50-2015-300x150-300x150
Fast50-2016-300x150-300x150
Main50-2016-150x150
Main50-2017-150x150
Main50-2018-150x150
FD-Gazellen logo zwart-wit