Cargo Bike Tracking

Volg uw e-cargo bikes live via GPS en krijg bovendien inzicht in kritische (gebruikers)data om de inzetbaarheid en het onderhoud te optimaliseren. 

Cargo Bike Tracking & Telematica

De FleetGO Cargo Bike-oplossing biedt u een compleet overzicht van uw cargo bikes, de koeriers, hun realtime locatie, gereden routes, bezochte locaties en tijdsbesteding.

Door het uitlezen van de accu en inpassen van shock- en bandenspanning-sensoren krijgt u bovendien grip op het gebruiks- en daardoor onderhoudsprofiel van uw fietsen. De inzetbaarheid kan hiermee aanzienlijk worden verhoogd en verlengd. 

Naast functionaliteit als Geofencing kan de FleetGO module bovendien de box-sloten elektrisch aansturen op identificatie van de koerier.

De Cargo Bike Tracking-oplossing kan worden gebruikt als een opzichzelfstaande oplossing of geïntegreerd worden in onze andere oplossingen.

Identificatie en Veiligheid

De FleetGO-module herkent de ID van de bestuurder. Op basis hiervan stuurt de module de box-sloten aan met een automatisch tijdsinterval. De elektromechanische kliksluiting sluit automatisch na 10 seconden. Openen, vergrendelen, controleren en aansturen zijn geïntegreerd; het interval is instelbaar en de module kan meerdere sloten tegelijk aansturen. Ook het fietsslot.

Minimaliseer onderhoud, maximaliseer inzetbaarheid

Het gebruik van de fiets is allesbepalend voor het onderhoud. Mogelijkheden van (sensoren voor shock impact, bandenspanning) rijgedrag-parameters zijn hierin bepalend. G-krachten meten remkracht, bochtensnelheid. GPS logt de volledige route incl rij en stoptijden. Uitlezen van de accu op State of Charge en State of Health zeggen veel over de range, als ook over schakelgedrag. Het geheel geeft cruciale gebruik(er)s-informatie over impact van route en rijstijl. Alle data is beschikbaar via dynamic reporting.

Cargo Bikes integreren in bestaande vloot

Op het FleetGO-platform sluit de inzet van Cargo Bikes naadloos aan op het beheer van een bestaande vloot van lichte en zware voertuigen. Een gemengde vloot (w.o. ook personenauto’s, bestelbussen, vrachtwagens), een gebied, de last mile, of ketendistributie kan zo volledig inzichtelijk gemaakt worden vanuit één account.

GPS Track en Trace Systeem

Volg uw cargo bikes 24/7 via GPS

Onze interactieve live kaart is één van de krachtigste tools in modern vlootbeheer. Monitor de actuele locatie via GPS, bekijk gereden routes, welke locaties (hoelang) zijn bezocht?

Volg eenvoudig uw fietsen en voertuigen, bestuurders, gereden routes, bezochte locaties, gereden afstanden en tijdsbesteding.

Volledige registratie van routes en data over het rij- en stopgedrag van elke fiets vindt automatisch plaats en is terug te zien op de map.

Met het Track en Trace systeem van FleetGO heeft u altijd een compleet overzicht van uw gehele fiets- en wagenpark.  

Voordelen van onze track en trace apparatuur

Productiviteit verhogen

Onderhouds-kosten verlagen

Inzetbaarheid vergroten

Inzicht in tijdsbestedingen

24/7 live kaartoverzicht

Track en Trace Software

Gedetailleerde overzichten dankzij innovatieve track & trace software.

Onze track en trace software is gemakkelijk in gebruik en volledig cloud-based. Met onze software maakt u eenvoudig overzichtelijke dashboards en rapportages. Met een paar muisklikken stelt u volledig gepersonaliseerde rapporten samen, zo maakt u zeer relevante informatie snel zichtbaar. Benieuwd naar wat onze track en trace software allemaal kan? Eén van onze adviseurs staat u graag te woord om uw wensen door te nemen en te vertellen over de mogelijkheden van onze software.

Telematica Platform

Geofencing

Notificaties en waarschuwingen

Geofencing is een krachtige tool waarmee u virtuele grenzen kunt instellen rond locaties of specifieke zones. Ontvang een IM-bericht (WhatsApp, sms, oproep, e-mail, melding op het platform) wanneer een voertuig een vooraf gedefinieerde zone inrijdt of verlaat, of krijg een melding wanneer er een onverwachte activiteit plaatsvindt binnen of buiten vooraf gedefinieerde uren. Of nog beter: bedenk uw eigen scenario’s waarin u graag gewaarschuwd wil worden.

Rittenregistratie GPS

Inzicht in werk- en reistijden

Volledige, gedetailleerde elektronische urenstaten van de voertuigen.

Het GPS track en trace systeem registreert volledig automatisch rijtijden, aantal ritten, bezoekduur en stilstandtijd. U heeft altijd toegang tot overzichtelijke en gedetailleerde rapporten. Genereer gedetailleerde urenstaten en activiteitenrapporten op basis van periode, bestuurder, voertuig of locatie.

Rittenregistratie bijhouden

Mobiele applicaties

FleetGO ‘on the go!’

FleetGO biedt een gratis iOS- en Android-app om uw cargo bikes te beheren terwijl u onderweg bent. In de apps vindt u de belangrijkste functies waarmee u altijd inzicht heeft in uw cargo bikes en uw data. De bestuurders-app beschikt over functies om ritdetails toe te voegen aan meerdere of specifieke ritten.

Simpel. Gebruiksvriendelijk. Gratis.

Rittenregistratie bijhouden